• 588245閱讀
  • 33877回復

◤紅軍研究所◢ - ☆ You'll Never Walk Alone ☆ 永不言敗! [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23535  發表于: 2014-04-15
睇緊D無聊stats. 如果我地最後真係能夠咩咩咩的話 , Enrique踼得8場, 都無奬牌攞!

Alberto就差一場, 有機會實俾埋佢.
Klopp Best XI. Thank you for all the memories in the last 9 years!!
離線謝拉傑
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23536  發表于: 2014-04-15
回 posouth 的帖子
posouth:討論得咁認真 [表情]
估唔到上季一路J攻中呢個位, 由Sahin, Suso, Alberto, Coutinho, 到呢排史0先係打得最出色. 宜家無咗軒神, 史0都要番番打邊了.  (2014-04-15 10:52) 

果日睇左篇文章分析利記陣形響一場比賽中的變化,好正!

http://football.fanpiece.com/herostory/%E5%88%A9%E6%9B%BC%E6%88%B0%E8%B3%BD%E5%BE%8C%E8%A7%80%E5%AF%9F-%E7%B4%85%E8%BB%8D%E4%BB%A5%E5%BF%AB%E5%8F%96%E5%8B%9D-c1124588.html

好長,但值得大家睇睇!

講緊利城之戰的。
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23537  發表于: 2014-04-15
回 posouth 的帖子
posouth:睇緊D無聊stats. 如果我地最後真係能夠咩咩咩的話 [表情] , Enrique踼得8場, 都無奬牌攞!
Alberto就差一場, 有機會實俾埋佢. (2014-04-15 11:55) 

好似話改左例, 唔知有幾個獎牌係俾球會自己分配俾邊個....
詳情係點真係要search下先....
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23538  發表于: 2014-04-15
回 謝拉傑 的帖子
謝拉傑:果日睇左篇文章分析利記陣形響一場比賽中的變化,好正!
http://football.fanpiece.com/herostory/%E5%88%A9%E6%9B%BC%E6%88%B0%E8%B3%BD%E5%BE%8C%E8%A7%80%E5%AF%9F-%E7%B4%85%E8%BB%8D%E4%BB%A5%E5%BF%AB%E5%8F%96%E5%8B%9D-c1124588.html
....... (2014-04-15 13:17) 

有大約一半我都唔同意....
不過見到呢d非齋報道嘅文章感覺好好~~

liverpool 嗰邊, 佢講嘅野大致上都正確, 但好多都係下半季一直沿用, 而非特別為今場而作出嘅部署. 但sas就今場就真係唔係2打4.... man city width靠一對full back. 如果我地打diamond中場, 對方full back就會壓上d, 製造2打2嘅形勢. 如果打4-3-3, 咁就會迫到人地一對full back唔壓咁上, 咁就真係形成2打4局面. 偏偏sas今場發揮都不算好, sturridge甚至似係帶微傷上陣, 見到佢呢場冇左平時嘅速度....

至於下半場刻意安排縮後, 亦不能認同..... 如果係, 就換埋lucas / allen入黎, 下半場其實一黎pellegrini執過黎, 踢法唔同左, 多左分邊路去, 特別係右邊. 除左出左milner, 進攻時silva亦多左移過黎, 而nasri就多左做cut in / 配合嘅走動. 再加上始終整體質素較高, 踢返自己本色出黎.

佢結論係pool係輸體力, 但兩個失球出現於下半場頭十幾分鐘.... 我覺得係man city變陣奏效多d. 還好失左兩球後, 左邊明顯多左人幫flanagan, 止一止血. 同埋班人都定返, 再加上man city稍為冇谷到咁上, 俾我地喘息嘅機會.

3-2嗰球, 其實都係逆勢之下偷到雞. kompany係解圍失誤, 但都要讚coutinho, 個人要拗後, 同時個波都係背向龍門方向咁飛走緊, 佢都可以黎一個完美嘅snap shot.....

之後man city都唔係就咁放慢, 有再pick up返, 不過嗰時就真係開始縮後黎守.... 結果就攻唔入了
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23539  發表于: 2014-04-16
離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23540  發表于: 2014-04-16
哈哈哈哈哈哈哈哈哈
笑死我
keep walking, keep scoring, let's do it again!!! YNWA
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23541  發表于: 2014-04-16
回 sikingthegreat 的帖子
sikingthegreat:[圖片] (2014-04-16 01:14) 

阿蘇興奮都凸哂.......
Klopp Best XI. Thank you for all the memories in the last 9 years!!
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23542  發表于: 2014-04-16
sikingthegreat:好似話改左例, 唔知有幾個獎牌係俾球會自己分配俾邊個....
詳情係點真係要search下先.... (2014-04-15 13:35) 

嗯......最後個句. 咁其實即係個個都可以有

How many matches must a player have appeared in to receive a league-winning medal?

Players are required to have made 10 appearances in a club's first team to qualify for a medal.

You can find information relating to this and other rules in the 'rules' section of our website.

Clubs must submit an application for additional medals to be awarded to players who have not reached this tally.
離線bennylau127
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23543  發表于: 2014-04-16
sikingthegreat:好似話改左例, 唔知有幾個獎牌係俾球會自己分配俾邊個....
詳情係點真係要search下先.... (2014-04-15 13:35) 

記得好似有講過冠軍球隊會有40面獎牌,任由球會分配。
離線謝拉傑
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23544  發表于: 2014-04-16
如果真係冠軍,今年同出年的利記波衫都要買番!
離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23545  發表于: 2014-04-17
今晚靠曬波仔,射爆曼城!!!!
keep walking, keep scoring, let's do it again!!! YNWA
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23546  發表于: 2014-04-17
回 reve 的帖子
reve:
今晚靠曬波仔,射爆曼城!!!![表情] [表情] [表情]  

痴線, 真係主場失分俾新特蘭!?! 咁.......咁即係只要贏哂, 就算和車仔都搞掂!

最中意聽D專家講野, 話上場之後, 利記唔可能贏哂餘下賽事! 曼城根本唔會再失分!
離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23547  發表于: 2014-04-17
水晶宮怕怕。。。
離線Obadiah
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23548  發表于: 2014-04-17
其實上次睇水晶宮對車仔,佢哋D前鋒幾個都快,硬淨,打反擊好勁……
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23549  發表于: 2014-04-17
回 Obadiah 的帖子
Obadiah:其實上次睇水晶宮對車仔,佢哋D前鋒幾個都快,硬淨,打反擊好勁……[表情]  (2014-04-17 08:03) 

一场一场来,仲有4场决赛,每一场都有隐忧

hendo禁赛,struridge小伤

1) Norwich,唔好轻视保级队决心,而且是客场,sunderland就是典范
2) Chelsea,唔使多讲,变相冠军战
3) Crystal Palace,form好到爆,客场赢everton,不过好消息是已经安全逃离降级区
4) Newcastle,最放心。但是唔好忘记呢队出名神经刀,睇好就输,睇衰就赢。幸好亦都是无欲无求