• 588126閱讀
  • 33877回復

◤紅軍研究所◢ - ☆ You'll Never Walk Alone ☆ 永不言敗! [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24135  發表于: 2014-07-28
回 posouth 的帖子
posouth:入貨5件了, and counting. 總數超過阿蘇條數了, 話咁快.  [表情]
可以 - 10M
Lalala - 25M
L9 - 4M
....... (2014-07-28 10:18) 

老老實實,我暫時真係對今季既收購唔太睇好。

尤其比較阿仙奴、車路士等,佢地明顯地都有強化到自己球隊,針對上季既弱點黎買人。就算係曼聯,都感覺會有大改動(曼聯黎緊仲有可能繼續買人)。

但我地錢就駛左好多,實力又唔覺得有好大改變。無左阿SO 故然係致命傷,買人唔係對正番D 位黎買亦係一個關鍵。

上面咁多個收購,我係對CAN 最有期望。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24136  發表于: 2014-07-28
黎季改打三中堅吧

唔洗買閘了
keep walking, keep scoring, let's do it again!!! YNWA
離線隨風
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24137  發表于: 2014-07-28
回 freezefox 的帖子
freezefox:老老實實,我暫時真係對今季既收購唔太睇好。
尤其比較阿仙奴、車路士等,佢地明顯地都有強化到自己球隊,針對上季既弱點黎買人。就算係曼聯,都感覺會有大改動(曼聯黎緊仲有可能繼續買人)。
....... (2014-07-28 11:15) 

我反而覺得今季既收購大部份都係對症下藥喎。

上年plan A唔work既時候後備無球員可以帶到第二種元素入黎,就買Lambert番黎,既可以做到target man,同時佢亦都成日墮後做助攻。

上年軒達臣停賽期間中場即刻少咁隻有番咁上下大隻既電兔,又買入Emre Can。而Lallana明顯亦都係睇中佢積極防守既意識同走上走落既頻率,同時又可以比到啲具侵略性既傳球,呢兩個都好岩用黎打Rodgers心目中個套中前場逼搶、快速反擊既戰術。

Lovren我覺得係最重要既收購。Skrtel上年表現算係出色,仲貢獻唔少入球,但最大既問題係佢慣性縮後「降」住對方,結果人地愈推愈有,一個遠射或者斜線就入波;甚至乎受壓既時候都推唔番條防線上前,結果不斷受壓比人亂戰射入。就算今朝個場熱身賽都有咁既情況,呢個係意識上既問題。Lovren黎到應該可以做到統率後防個個角色,而且如果佢同Sakho夾到都真係一個幾唔錯既配搭。

Markovic我相信係睇中佢既潛質,博兩三年後可以做到主力,就暫時不作評論。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24138  發表于: 2014-07-28
回 隨風 的帖子
隨風:我反而覺得今季既收購大部份都係對症下藥喎。
上年plan A唔work既時候後備無球員可以帶到第二種元素入黎,就買Lambert番黎,既可以做到target man,同時佢亦都成日墮後做助攻。
....... (2014-07-28 18:21) 

我都好希望你全部講中………

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24139  發表于: 2014-07-28
如果阿SO 無走到既話,以上既收購全部都ok 的。頂多都係叫「買貴左少少」者。

但阿SO 走左,成個故事已經唔同了………

離線隨風
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24140  發表于: 2014-07-28
freezefox:如果阿SO 無走到既話,以上既收購全部都ok 的。頂多都係叫「買貴左少少」者。
但阿SO 走左,成個故事已經唔同了……… (2014-07-28 19:22) 

所以如果你信Rodgers講,暫時所有收購都係on top of賣蘇亞雷斯得番黎既錢的話,其實所有收購都好對板,甚至乎係一個好成功既轉會窗。
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24141  發表于: 2014-07-28
回 隨風 的帖子
隨風:所以如果你信Rodgers講,暫時所有收購都係on top of賣蘇亞雷斯得番黎既錢的話,其實所有收購都好對板,甚至乎係一個好成功既轉會窗。 (2014-07-28 19:24) 

但係走左蘇亞雷斯呢個致命問題仲未睇到解決方案嘛。

尤其連REMY都臨門攤Q既時候……………

另外,兩閘問題都係計時炸彈。對安歷基既技術我絕對有信心。但對佢既健康狀況就認真無信心了。

至於GJ………都無謂多講…………

離線路飛
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24142  發表于: 2014-07-28
剩係靠史毒今季有前5已經偷笑了
離線隨風
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24143  發表于: 2014-07-28
freezefox:但係走左蘇亞雷斯呢個致命問題仲未睇到解決方案嘛。
....... (2014-07-28 19:31) 

所以佢今朝場波完左都講到明要買左右二閘,同一個攻擊球員。

知道問題係邊,但買唔買到人就另一回事了。
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24144  發表于: 2014-07-28
回 隨風 的帖子
隨風:所以佢今朝場波完左都講到明要買左右二閘,同一個攻擊球員。
知道問題係邊,但買唔買到人就另一回事了。 (2014-07-28 20:02) 

巿場上可買既頂級球員買少見少了………

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24145  發表于: 2014-07-29
回 posouth 的帖子
posouth:入貨5件了, and counting. 總數超過阿蘇條數了, 話咁快.  [表情]
可以 - 10M
Lalala - 25M
L9 - 4M
....... (2014-07-28 10:18) 

本身都預左40-60m (depends on which source you believe) budget
計埋嗰75m, 仲有budget再買攻擊球員同閘  (計埋賣出球員收入 - 一定會賣咁d人走嘅)
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24146  發表于: 2014-07-29
回 怒射角球旗 的帖子
怒射角球旗:lovren幾大?? (2014-07-28 10:22) 

25歲~~

lovren + sakho + mignolet - french speaking 防守組合, lovren + sakho 可以做到cover + stopper嘅組合, 對來季中路防守有信心, 不過如果要好似上季咁繼續cover兩邊就難搞d....
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24147  發表于: 2014-07-29
回 隨風 的帖子
隨風:我反而覺得今季既收購大部份都係對症下藥喎。
....... (2014-07-28 18:21) 

markovic..... 擔心定3-4季後會係real madrid定barca黎搶就差唔多~~
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24148  發表于: 2014-07-30

welcome divock~~

and er..... see you next year....?

離線隨風
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24149  發表于: 2014-07-30
回 sikingthegreat 的帖子
sikingthegreat:[圖片]
[表情] [表情]
welcome divock~~
....... (2014-07-30 00:15) 

幾鍾意佢入禁區接應兩翼傳波個陣pull back番出黎搵空位個下意識。

有身形有速度,而且算係有意識,其他可以慢慢浸。