• 3417閱讀
  • 56回復

[建議]宣傳好友壇 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線Numberson
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 45  發表于: 2011-07-26
引用第42樓KaiMatthewBot2011-07-26 00:06發表的“”:
好明顯好友既人流大部係都係yff玩家......要宣傳點都係yff
我唔知haxball果邊點啦....
但ht 果邊... [表情] 香港本身玩家少, 之前貼落既廣告文好明顯都係無咩人有反應 [表情]
.......

姐係呢
呢度既野唔係好多,唔需要拎左一個,就要放棄其他幾個
既然搞宣傳
就係要宣傳曬好友既所有而家擁有既特點
而出面係無的

例如
1.yff
最歷史悠久既yff論壇,資訊豐富,玩家互動交流多,大部分老手集中點等等
2.ht
最多ht玩家坐陣,大部分老手集中點等等
3.論壇氣氛
會員友善,會支持新加入既會員,對粗言及引起罵戰採取零容忍政策等等

仲有種種特點不再舉例

我地要捉緊好友既優勢
將去放大
然後利用呢d優勢來吸引人
咁先有最大既效果
及減少不必要既反效果

離線whbun123
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 46  發表于: 2011-07-26
叫DISCUXX 討論區既玩家多D上來
離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 47  發表于: 2011-07-26
引用第44樓KaiMatthewBot2011-07-26 00:12發表的“”:
姐係search haxball/ht 會員見到我地壇?

YES...
離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 48  發表于: 2011-07-26
引用第45樓Numberson2011-07-26 00:52發表的“”:
姐係呢
呢度既野唔係好多,唔需要拎左一個,就要放棄其他幾個
既然搞宣傳
.......

正解~
離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 49  發表于: 2011-07-26
流量增加,會員增加,搞事的人都會增加

好難相信而家咁多位在學在職的版主真係可以管理得到大流量的版...
離線智者
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 50  發表于: 2011-07-27
引用第43樓liuming2011-07-26 00:10發表的“”:
其實 SEO 呢方面...
.......

其實我地都有.....
  1. <meta name="keywords" content="hkbff, hkbff.com, hkbff.net, bff forum, 好友, 好友論壇, 足球, yahoo足球, yahoo fantasy, hattrick, 足球經理人, 足球經理人大賽, 經理人大賽, 論壇, 足球論壇, 足球花式影片, 足球影片, fantasy, winning, winning eleven, football manager, 直播, 金球放送, 金球, 球迷, 球壇新聞, 足球新聞, 世界盃, 世界盃論壇, 歐洲國家盃, U21, U20, U17, yahoo fantasy premier league, pes, winning eleven, winning, bff, bbf, 足球短片, 世界波" />
  2. <meta name="description" content="以香港為基地之足球論壇,包括英超等歐洲國家各大聯賽、世界盃、歐洲國家盃、歐洲足協盃、歐冠盃等討論,與及著名yahoo足球經理人遊戲之討論,亦包括其他足球遊戲如fm,winning eleven,網上足球遊戲hattrick等 " />

離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 51  發表于: 2011-07-27
引用第50樓智者2011-07-27 15:58發表的“”:
其實我地都有.....
  1. <meta name="keywords" content="hkbff, hkbff.com, hkbff.net, bff forum, 好友, 好友論壇, 足球, yahoo足球, yahoo fantasy, hattrick, 足球經理人, 足球經理人大賽, 經理人大賽, 論壇, 足球論壇, 足球花式影片, 足球影片, fantasy, winning, winning eleven, football manager, 直播, 金球放送, 金球, 球迷, 球壇新聞, 足球新聞, 世界盃, 世界盃論壇, 歐洲國家盃, U21, U20, U17, yahoo fantasy premier league, pes, winning eleven, winning, bff, bbf, 足球短片, 世界波" />
  2. <meta name="description" content="以香港為基地之足球論壇,包括英超等歐洲國家各大聯賽、世界盃、歐洲國家盃、歐洲足協盃、歐冠盃等討論,與及著名yahoo足球經理人遊戲之討論,亦包括其他足球遊戲如fm,winning eleven,網上足球遊戲hattrick等 " />

但你試試用yahoo/google search 下...
效果如何?????
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 52  發表于: 2011-07-27
引用第50樓智者2011-07-27 15:58發表的「」:
其實我地都有.....

bbf都有...
離線david819918
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 53  發表于: 2011-07-30
引用第46樓whbun1232011-07-26 02:06發表的“”:
叫DISCUXX 討論區既玩家多D上來 [表情]

我係由 DISCUXX討論區 果邊過黎ga

不過黎到呢邊 第1個感覺 好似大部份 舊會員/舊團體 本身係識ge 或 真人出過黎踢波識得

而我呢類 新仔想融入 確是幾困難~ 想參加比賽又好多制爪 e.g好友元/團體身份

要令新人易融入 建議開放D比賽 可以直頭有一個專for新手既 類似鄉土分甲乙組制

舊會員係甲組 新會員由乙組打起 會吸引到好多人流~ 大家為左升班傾陣 都傾得好開心

也可以開一D 新舊人 共同玩得既杯賽 透過比賽 新舊人先互相交流到 互相熟絡到~

以上純粹個人 意見 thz~~
[ 本文被david819918在2011-07-30 16:32重新編輯 ]
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 54  發表于: 2011-07-30
引用第53樓david81991830-07-2011 15:58發表的“”:
我係由 DISCUXX討論區 果邊過黎ga[表情]
不過黎到呢邊 第1個感覺 好似大部份 舊會員/舊團體 本身係識ge 或 真人出過黎踢波識得
.......

其實我覺得你開首果度都唔難理解,

出現小圈子其實真係唔奇

不過歡迎你加入
四星德國!!KING OF THE WORLD 2014

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 55  發表于: 2011-08-10
依家有方案?!
四星德國!!KING OF THE WORLD 2014

發帖