• 13560閱讀
  • 279回復

有無人有親身經歷的靈異事件? [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線sun

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2011-09-01
如題...

又係我先講...

話說在我讀書時期...一個深夜的晚上...我在床上睡至零晨約兩點幾左右...
突然感覺身體不能動...感覺好重好重的物件壓住自己...
雖然係咁...但當時我係可以抖氣的...
我當時好驚...點解會有咁既感覺...
之後...
愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...

離線麥精
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2011-09-01
我同我老豆都有
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2011-09-01
我的耳朵好深的位置傳來一把男子的聲音...(諗番起都驚... )
雖然我當時好驚...但我亦勉強自己大膽一點...希望可聽清楚它在說什麼!
聲音愈來愈向進耳朵內發出...可惜我一點都聽不明...
只是好似人在水中說話的樣子...咕嚕咕嚕...um um沉沉咁...

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2011-09-01
引用第1樓麥精2011-09-01 16:02發表的“”:
我同我老豆都有 [表情]

快d分享下...

離線麥精
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2011-09-01
引用第3樓sun2011-09-01 16:05發表的“”:
快d分享下... [表情]

首先我自己既就...

話說我去長洲住左晚...

咁我同個fd check-in攞左間房...入到去開左個電視..
當時一開..係睇緊翡翠台...volume係最盡係超大聲的..
咁之後我就將個台轉左去J2...較番個volume做大約2x咁啦...

咁settle晒d野之後...我地就諗住出去食野...就熄左個電視...

殊不知..當我地食完野番番房既時候...
未入房已經聽到有個電視開到超大聲..當時仲以為係隔離房..
點知一開門...發覺係我地間房...個電視開左..睇緊翡翠台而volume亦都番番去40....

之後我地問過d職員..佢地個反應都係呆左一呆之後話..「我地冇上過去喎, 唔會有人上去架喎應該」
又叫我地睇下個電視係咪有timer...(呢個當然證實左係冇..)

最後我check到...原來正正係我間房既樓上果間...曾經有人自殺...
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2011-09-01
引用第4樓麥精2011-09-01 16:13發表的“”:
首先我自己既就...
.......

會唔會係d掣鬆左小小?

你話如果你地係明明關上...返黎開左就真係奇了...

離線麥精
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2011-09-01
引用第5樓sun2011-09-01 16:22發表的“”:
會唔會係d掣鬆左小小?
你話如果你地係明明關上...返黎開左就真係奇了... [表情]

肯定係關左
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2011-09-01
引用第6樓麥精2011-09-01 16:25發表的“”:
肯定係關左

其實丿開宗教信仰...
遇倒某d奇怪事情...
我一般會用科學原則去令自己唔疑神疑鬼...
但人始終對死亡同黑暗係比較恐懼...
亦有d野係解釋唔倒的話...
我都偏會覺得無奇不有既說法...<<<< 即係外星人...人死後有靈魂...

所以電視既野...有時都好難講係真係鬆左還是上面有野搞鬼...

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2011-09-01
引用第2樓sun2011-09-01 16:05發表的“”:
我的耳朵好深的位置傳來一把男子的聲音...(諗番起都驚...[表情] )
雖然我當時好驚...但我亦勉強自己大膽一點...希望可聽清楚它在說什麼!
聲音愈來愈向進耳朵內發出...可惜我一點都聽不明...
只是好似人在水中說話的樣子...咕嚕咕嚕...um um沉沉咁...

當時我仲更加驚...我好驚又真係識聽果時唔知會點...

我心中不斷祈禱...不斷諗主禱文...不斷諗我無做壞事...亦無害過佢...
唔好黎搞我...我果時仲未拍拖...又無hurt過人...唔好搞我...

點知無幾耐...岩岩細佬開房門去廁所既一殺那間...
就係在那一殺那間我即時鬆哂...咩聲都聽唔倒了...
好奇怪既感覺...只係一線之差...我好似就黎壓到抖唔倒氣...好似就快要死咁...

之後隻野走左...我仲係好驚...成晚都訓唔倒覺...
next day我話比我媽媽聽...佢話: "邊有野丫! 咪自己嚇自己啦..."
我話: "係真架...邊有人搵野黎壓自己架?"

之後...我見媽媽又拜神枱...又拜地主...但我問佢做乜佢又唔講...
反正可能佢唔想我驚掛...

呢個係我比較深刻既經歷...

雖然之後我亦有間中好似比鬼壓既事件發生過...
但100% sure係無野在我耳朵內講野...
之後我同人講番...d人話鬼話係唔會有人識聽的...<<<<< 我仲驚...!

離線fong711
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2011-09-01
引用第8樓sun2011-09-01 17:21發表的“”:
當時我仲更加驚...我好驚又真係識聽果時唔知會點... [表情]
我心中不斷祈禱...不斷諗主禱文...不斷諗我無做壞事...亦無害過佢...
.......

鬼食泥咁聲
離線阿童木
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2011-09-01
引用第4樓麥精2011-09-01 16:13發表的“”:
首先我自己既就...
.......

可能附近有人用同一個remote
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2011-09-01
引用第9樓fong7112011-09-01 18:23發表的“”:
鬼食泥咁聲 [表情] [表情] [表情]

你聽過?

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2011-09-01
引用第10樓阿童木2011-09-01 21:30發表的“”:
可能附近有人用同一個remote [表情]

我都聽過一個類似既故事...
又係話原來隔離房用同一個REMOTE...D牆又薄身...

離線煙花
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2011-09-01
用戶被禁言,該主題自動屏蔽!
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 14  發表于: 2011-09-01
引用第13樓煙花2011-09-01 23:33發表的“”:
7月14晚試過有張100蚊兜口兜面吹埋黎 [表情]

幫你手擺幾圍...