• 13506閱讀
  • 279回復

有無人有親身經歷的靈異事件? [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 270  發表于: 2011-10-04
引用第269樓迪克2011-10-04 08:45發表的“”:
我照字面解o者...
每區o既「最佳」,「最」應該係唯一o架喎

yes!sir∼
keep walking, keep scoring, let's do it again!!! YNWA
離線托利斯
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 271  發表于: 2011-10-06
我係一個日日發夢既人,
最近發左幾個畢生難忘既夢, 因為其內容超恐怖
可能同我鍾意睇喪屍片既緣故......

其實夢係d咩
點解個腦會產生左個d影像, 明明都冇去諗過
但係一發完之後就發覺個種記憶其實一直潛伏係個腦到

同埋大家有冇發過好連續性既夢, eg 係夢入面會記得前幾日發過既夢 跟住就繼續發個個「夢」
and
有時大家有冇試過係夢入面知道自己係「發緊夢」
所以會專登去做d平時自己唔會做既事… 不過多數時間都好短, 好快會夢醒
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 272  發表于: 2011-10-06
引用第271樓托利斯2011-10-06 02:59發表的“”:
我係一個日日發夢既人,
最近發左幾個畢生難忘既夢, 因為其內容超恐怖 [表情] [表情]
其實夢係d咩 [表情] [表情]
.......

有無試過發白日夢呀? 我本來都唔信有...
好多年前識個女仔...佢真係有呢舖癮...
佢係可以叮一聲就眼光光定哂咁...
d人唔知以為佢發呆...其實佢真係發緊夢...
唔知出面既世界做緊乜...只有你叫佢...
佢先至識醒...但佢可以發續集...
即係話叫醒佢之後...佢再入夢時...
係可以有續集的...
愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...

離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 273  發表于: 2011-10-06
引用第271樓托利斯2011-10-06 02:59發表的“”:
我係一個日日發夢既人,
最近發左幾個畢生難忘既夢, 因為其內容超恐怖 [表情] [表情]
其實夢係d咩 [表情] [表情]
.......

我都好想系夢裡面做一d自己平時唔咁做既野,但係往往呢個時候你就會醒!因為你已經開始控制返你既大腦了
keep walking, keep scoring, let's do it again!!! YNWA
離線托利斯
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 274  發表于: 2011-10-06
引用第272樓sun2011-10-06 16:16發表的“”:
有無試過發白日夢呀? 我本來都唔信有...
好多年前識個女仔...佢真係有呢舖癮...
佢係可以叮一聲就眼光光定哂咁...
.......

起身個陣(超攰mode), 醒左幾秒至十幾秒
跟住再訓返就會發續夢

我試過上堂個陣對眼(應該)冇合埋, 跟住有個同學狂叫我, 我都冇應佢
幾分鐘之後佢話比我聽, 個陣我先知我個陣應該係訓緊教
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 275  發表于: 2011-10-13
引用第261樓迪克2011-10-01 12:15發表的“”:
恭喜sun姐

今次真係多謝了...

離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 276  發表于: 2011-10-13
引用第275樓sun2011-10-13 14:40發表的“”:
今次真係多謝了... [表情]

只愛足球
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 277  發表于: 2011-10-14
香港史上最大鬧鬼事件

大約四十多年前,油麻地某幢大廈某單位曾經發生了一宗令香港人震驚的鬧鬼事件,相信現在的長輩大多數都略有所聞,當時這事件令香港轟動一時,報章也出了頭條,警方也出動了裝甲車.....,事件是怎樣發生的?

我爸爸當時是在該大廈對面的木材行地鋪工作,他當時只是學徒,他和隔鄰餐室的員工是朋友,樓上的街坊和他也稔熟,由於是在地鋪工作,所以不時有街坊路過也會停下談天一會。

有一天,某一位太太和我爸爸談天時,她說:「我是住四樓,我家對面間屋有鬼,晚晚我都睇到對面間屋有人打麻雀,一時有四個人,一時有五個人,個個都著全白色的衣服,有時有一個站在窗前,是沒有頭的,有時在窗前飄來飄去,好恐佈。」

於是乎我爸爸便質問她:「有無咁得人驚,會唔會妳眼花,妳單位和對面單位隔條馬路,會唔會係妳自己睇錯?」

某太太回答:「肯定唔會,我連續幾晚都見到,無理由我眼花。」

這天後,我爸爸也被這太太弄得半信半疑,工作時間也不時向對面單位看看,但他沒有看到什麼,可能是白天,加上該單位是在四樓,所以他"一無所獲"。

過了數天,他在隔鄰餐室吃飯時,某員工向他說:「近日每天晚上約九時,都有一個電話打來叫外賣,每次外賣都是四碗粥,是對面大廈單位叫的(他手一指該有鬼的單位),我第一次送上去時已覺得很古怪,我拍門這單位有人開門,但只是開一個手位大的門隙,有隻手伸出來拿了四碗粥,跟住便付錢,我當埸點清楚數目是無錯的,便順手放入衣袋,跟住返回餐室,當我交數時,發現剛才的錢全變了陰司紙,我當時懷疑自己被人騙了,於是自己掏腰包交數。

翌日大約同一時間,又有相同食物和地點的外賣,於是我打醒十二分精神,避免再被人騙,我肯定收錢時是港幣,但返回餐室交數時,竟然又變了陰司紙,於是我和老細講,老細也不太相信。第三晚,也一模一樣,老細便叫令一個伙記去送,竟然也是一樣遭遇。」

這天晚上,這單位也叫外賣,老細自己親自出馬去送外賣,但得來的結果也是一樣,這晚也將整件事傳遍了該條街,老細也報了警,於是警方到場調查,上了餐室樓上某單位看過對面究竟是什麼,竟然發現有四個無頭的人在打麻雀。

事件曝了光,記者紛紛採訪,警方也出動了大批警員及裝甲車,不少市民也在附近觀看,每一個人都目睹這四隻鬼,後來警方封鎖了該單位,同類事件也沒有再發生了。現在該幢大廈也被改建了,相信是香港有史以來最大宗的鬧鬼事件啊!

我無聽過呢單野...
不過齋睇都覺得恐怖...

離線05cw2
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 278  發表于: 2011-10-14
引用第277樓sun2011-10-14 12:31發表的“”:
香港史上最大鬧鬼事件
大約四十多年前,油麻地某幢大廈某單位曾經發生了一宗令香港人震驚的鬧鬼事件,相信現在的長輩大多數都略有所聞,當時這事件令香港轟動一時,報章也出了頭條,警方也出動了裝甲車.....,事件是怎樣發生的?
.......

it seems to be absurd..... just a story i think
離線托利斯
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 279  發表于: 2011-10-15

咁個四位人兄仲郁緊?