• 2381閱讀
  • 9回復

關於外國讀sport management [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線fong711

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 正序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2011-09-19
呢排搵緊大學,想讀sport management
上網搵到d資料大多數係英國美國澳洲呢三個地方
心目中較為傾向澳洲...因為應該平d
因為而家都係初步搵緊學校...
有冇好友有多d關於呢科或者有咩學校既資料可以提供
離線Obadiah
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2011-11-10
引用第7樓fong7112011-11-09 19:47發表的“”:
咁知唔知Griffith既sport management係咪都幾出名 [表情] [表情]

淨係知好多人讀commerce同hotel management...

真係無咩fd讀sport management

http://www17.griffith.edu.au/cis/p_cat/admission.asp?ProgCode=1289&Type=overview

佢收OP15...(Qld高考D分黎,1最高,24最低...通常2字頭都係大約=F/U)

應該唔會好top掛...
不過都係估估下
離線托利斯
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2011-11-09
澳洲既大學真係唔多熟,
不過英國的話,Uni of Loughborough係Sports (Science) 係UK Top 1
離線fong711
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2011-11-09
引用第6樓Obadiah2011-10-25 01:46發表的“”:
我讀緊Griffith...但係讀其他科 [表情]

咁知唔知Griffith既sport management係咪都幾出名
離線Obadiah
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2011-10-25
引用第2樓fong7112011-09-19 19:46發表的“”:
其實呢科係香港都仲未好流行 [表情] [表情]
澳洲呢講sport mgmt呢三間都好似唔錯
Griffith University,Deakin University,University of Queenland
有冇人有意見提供 [表情] [表情] [表情]

我讀緊Griffith...但係讀其他科
離線JHELSEA
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2011-09-20
引用第4樓fong7112011-09-20 15:02發表的“”:
最後冇讀 [表情] [表情]
有冇咩資料提供 [表情] [表情] [表情]

冇呀,因為我原本想讀,不過我父母唔贊成,同埋好多人都叫我讀其他野喎,所以都冇乜揾過佢啲資料....
離線fong711
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2011-09-20
引用第3樓JHELSEA2011-09-20 14:48發表的“”:
sport management,曾經都係我想讀既野

最後冇讀
有冇咩資料提供
離線JHELSEA
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2011-09-20
sport management,曾經都係我想讀既野
離線fong711
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2011-09-19
引用第1樓victorally2011-09-19 16:10發表的“”:
對不起, 我沒有相關資料, 亦唔係讀呢科...
不過, 我本身係體院sport science工作
就我所聽, 澳洲既sport mgmt 已經係好好
無必要去英國

其實呢科係香港都仲未好流行
澳洲呢講sport mgmt呢三間都好似唔錯
Griffith University,Deakin University,University of Queenland
有冇人有意見提供
離線victorally
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2011-09-19
對不起, 我沒有相關資料, 亦唔係讀呢科...
不過, 我本身係體院sport science工作
就我所聽, 澳洲既sport mgmt 已經係好好
無必要去英國