• 6760閱讀
  • 149回復

孩之初體驗 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 45  發表于: 2011-09-26
引用第44樓麻凡2011-09-26 13:15發表的“”:
咪白羊囉,一月中呀。 [表情]

一月中,有可能中水瓶wor...
離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 46  發表于: 2011-09-26
引用第45樓liuming2011-09-26 13:48發表的“”:
一月中,有可能中水瓶wor... [表情] [表情]

水瓶最愛流淚, 我咪無得安寧?
離線thomas33
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 47  發表于: 2011-09-26
引用第43樓sun2011-09-26 10:12發表的“”:
唔一定喎...可以係有左英文先至改中文的...

咁我都知,亦都聽過。

不過就係想睇下阿準老豆有無心水中文名先嘛
離線thomas33
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 48  發表于: 2011-09-26
引用第44樓麻凡2011-09-26 13:15發表的“”:

可能趕得切出黎逗老豆既利是喎
離線thomas33
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 49  發表于: 2011-09-26
引用第46樓麻凡2011-09-26 13:54發表的“”:
水瓶最愛流淚, 我咪無得安寧? [表情]

你預左無覺好訓添喇
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 50  發表于: 2011-09-26

那不是白羊...而是山羊...

快d同火兄相認啦...
愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 51  發表于: 2011-09-26
引用第45樓liuming2011-09-26 13:48發表的“”:
一月中,有可能中水瓶wor... [表情] [表情]

一月中不會是水皮吧...

水瓶座 1月21日~2月19日...

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 52  發表于: 2011-09-26
e...小龍女喎...

離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 53  發表于: 2011-09-26
引用第47樓thomas332011-09-26 14:15發表的“”:
咁我都知,亦都聽過。
不過就係想睇下阿準老豆有無心水中文名先嘛 [表情]

有~
不過我認為英文名唔須要刻意襯返中文名。
離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 54  發表于: 2011-09-26
引用第52樓sun2011-09-26 14:22發表的“”:
e...小龍女喎...

生肖你就唔夠熟了, 一月中仲係兔年, 未到農曆年架。
而且即使已經踏入農曆年都未算係下一個生肖, 要過埋立春先正式係。
離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 55  發表于: 2011-09-26
引用第50樓sun2011-09-26 14:19發表的“”:
那不是白羊...而是山羊...
快d同火兄相認啦... [表情]

哦,咁山羊女係點架?係咪多數係靚女?
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 56  發表于: 2011-09-26
引用第54樓麻凡2011-09-26 14:38發表的“”:
生肖你就唔夠熟了, 一月中仲係兔年, 未到農曆年架。
而且即使已經踏入農曆年都未算係下一個生肖, 要過埋立春先正式係。 [表情]

啊...係喎...忘記明年農曆年在1月尾...

兔年都好丫...

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 57  發表于: 2011-09-26
引用第55樓麻凡2011-09-26 14:40發表的“”:
哦,咁山羊女係點架?係咪多數係靚女? [表情]

山羊多唔多靚女就見仁見智啦...
你老婆靚女未會靚女囉...
你靚仔的話未會靚女囉...
你想佢似你定似你老婆丫?

如果以星座既統計出就唔算多...
因為性格朴實...但意志堅強而執著...肯讀書的話...一定學有所成...

山羊座的特質

性格:
屬於山羊座的你,個性保守而朴實,著重實際,處事著重計劃,並努力付諸實踐。為人比較悲觀,人際上表達力弱,不愛團體生活,在人群中會顯得落落寡歡。容易沉迷工作,在事業上有很大的野心,由於能夠努力,所以在中年後多能有所成就。

相貌特質:
下庭廣闊而成由字臉,面骨較突出,個子不太大,唇邊易有細紋,平時舉止嚴肅。
金錢觀:經由努力工作而獲得金錢,並將財富投資獲利。會為將來定出最理想的計劃。由於過於保守,所以發展較慢,但通常在中年以後會相當殷實。消費重點會放在貨品的質素之上而不是價錢上。在打理群體的財富方面表現得相當精明。

兄弟運:
對親人採取保護而嚴苛的態度,會將親人視為自己財產的一部份而將其資源加以運用。由於在感情的表達力很弱,所以容易在兄弟間招來不滿。

家庭觀:
為了家庭的穩定和幸福,會在家庭的器用上不惜金錢,在選擇傢具和怖置居所方面以實用為主,著重耐用程度多於款式,喜歡質地耐用堅固,款式簡朴的傢具,而且最好是名牌。

子女運:
對子女的期望很大,希望將所有最好的東西都留給子女,好好地培育他們成才。對於子女的成就會引以為傲,並予以誇獎。

工作運:
積極投入工作,辦事能力很強,能勝任多方面的工作。野心很大,對工作非常熱誠,會以工作的成就來恆量自己的價值。對上司和下屬均能以誠相待,但人際表達力不強,要求又高,容易傾向於家長式管理。

愛情觀:
在感情的表達上缺乏技巧,而且對感情相當遲頓,須要一段比較長的時間才能接受一段感情。著重現實,在配偶的選擇上會考慮愛情和麵包的問題。自尊心很強,又十分愛面子,極需要伴侶的尊重。

健康運:
在關節和牙齒方面比較容易出問題,中年後須防風濕等關節性的疾病。

讀書運:
山羊座的人一般比較少年老成,會在讀書方面付出時間和努力。若非為天資 所限,大都能達到一定的程度。會為了幫助自己的事業而去進修。

人際運:
對待朋友相當不錯,一般會給人好好先生的感覺。不懂得拒絕別人,所以在很大部份的情況下會傾向於壤步。可是個性基本上十分固執,思想非常自我,一旦決定了的事,很難再去接受別人的意見,而且反應又比較慢,所以會給人固執和冷漠的感覺。

ee...可以同gogo或者師兄個仔相親喎...

離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 58  發表于: 2011-09-26
引用第51樓sun2011-09-26 14:20發表的“”:
一月中不會是水皮吧...
水瓶座 1月21日~2月19日...

都係咁上下時間...
如果B女想係媽咪個肚玩耐d...
就有可能係水皮la...
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 59  發表于: 2011-09-26
引用第58樓liuming2011-09-26 14:59發表的“”:
都係咁上下時間...
如果B女想係媽咪個肚玩耐d...
.......

差3日就話啫...差成個星期咁滯都好難控制的啦...

你自己生番件陪你未得囉...

我有個朋友真係幾搞野架...

佢同老公兩個小朋友都係人馬的...
最搞野係兩公婆係同年同月同日生...
所以結婚都係在同一日發生...
生小朋友又要揀番係人馬的...