• 6802閱讀
  • 149回復

孩之初體驗 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 135  發表于: 2011-10-04
引用第134樓sun2011-10-04 16:31發表的“”:
係啦係啦...你問下佢先啦...或者你唔記得啫...
"3個月後就開始消失...唔係3個月先至開始有反應..." <<<< 問呢樣喎...唔好問錯呀... [表情]

點會唔記得,都係呢排既事之嘛。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 136  發表于: 2011-10-04
引用第134樓sun2011-10-04 16:31發表的“”:
係啦係啦...你問下佢先啦...或者你唔記得啫...
"3個月後就開始消失...唔係3個月先至開始有反應..." <<<< 問呢樣喎...唔好問錯呀... [表情]

仲有,唔好咁茅先得架,明明係講緊:

引用第117樓sun2011-10-03 16:10發表的“”:

如果係有反應...多數係m日無黎就已經開始有反應<<<< (作嘔作悶呢d...)

3個月至有反應真係好少好少...
.......

我明明係講緊「M日無黎就已經開始有反應」呢句,你夾硬將佢推後三個月。你唔好自己走去修正個前題先得架!

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 137  發表于: 2011-10-04
引用第135樓freezefox2011-10-04 16:32發表的“”:
點會唔記得,都係呢排既事之嘛。 [表情] [表情] [表情]

你老婆又有左? 唔聽你提喎...
愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...

離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 138  發表于: 2011-10-04
引用第135樓freezefox2011-10-04 16:32發表的“”:
點會唔記得,都係呢排既事之嘛。 [表情] [表情] [表情]

恭喜呀

只愛足球
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 139  發表于: 2011-10-04
引用第138樓迪克2011-10-04 16:39發表的“”:
[表情] [表情] [表情]
恭喜呀
.......

你係咪玩野呀?!

離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 140  發表于: 2011-10-04
引用第139樓freezefox2011-10-04 16:41發表的“”:
你係咪玩野呀?! [表情] [表情] [表情]

又話禮多人不怪o既
只愛足球
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 141  發表于: 2011-10-04
引用第136樓freezefox2011-10-04 16:34發表的“”:
我明明係講緊「M日無黎就已經開始有反應」呢句,你夾硬將佢推後三個月。你唔好自己走去修正個前題先得架! [表情] [表情] [表情] [表情]

講過case比你聽...我家人就係m無黎既前後日子(不出幾日)作嘔作悶...
仲以為佢只係感冒...睇醫生都睇左好幾次...
點知愈來愈唔舒服...咩藥都食唔好...好奇怪...半夜仲咳到死死下...

之後去左醫院睇急症...醫生問佢係唔係有左...
佢話無...因為m只無黎幾日...
醫生叫佢驗尿...最後有左!

但都唔信...<<<< 原因呢? 未就係唔會覺得咁快有反應囉...

都唔信...以為醫院d人搞錯佢同另一女人既結果...呢下好搞笑...

之後再買驗孕捧...再加去clinic驗埋...一共3次...唔到佢唔信...

所以呢...m無黎好多時間都可以有反應的...<<< 就好似m無黎next day已經可以驗孕一樣...

因為受了孕而令m無黎時...其實子宮已經起左變化...
而呢d變化會令荷爾蒙既水平增加...如果受唔住變化就會有作嘔作悶既情況出現...

但當步入穩定期...即係15-18週後...體內習慣左...反應就會消失...

人人唔同的...有人係可以完全無反應都大有人在...

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 142  發表于: 2011-10-04
引用第140樓迪克2011-10-04 16:44發表的“”:
又話禮多人不怪o既 [表情]

你加埋D 表情符號就多左啦。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 143  發表于: 2011-10-04
引用第141樓sun2011-10-04 16:52發表的“”:
講過case比你聽...我家人就係m無黎既前後日子(不出幾日)作嘔作悶...
仲以為佢只係感冒...睇醫生都睇左好幾次...
.......

嘩………你駛唔駛打咁大段野呀?簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾呀。

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 144  發表于: 2011-10-04
引用第143樓freezefox2011-10-04 16:59發表的“”:
嘩………你駛唔駛打咁大段野呀?簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾呀。
.......

我幾忙都打一大餐出黎...証明我係幾咁serious...

唔同你打一餐黎問我係唔係想妖那媽...

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 145  發表于: 2011-10-04
引用第144樓sun2011-10-04 18:10發表的“”:
我幾忙都打一大餐出黎...証明我係幾咁serious... [表情] [表情]
.......

唔係我妖那媽架,係麻煩妖那媽咋。我話番比你知之嘛。

離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 146  發表于: 2011-10-05
引用第132樓sun2011-10-04 16:11發表的“”:
再出去問清楚d曾經生過bb既先啦...唔好哦我住... [表情]

我身邊就係太多人生過bb, 我兩細妹三個, 我親戚一大堆, 表妹表姐生仔又幾個, 契仔契女各一個, 都係因為同媽媽好fd好close, 同學又有十個八個, 兩個大姨三個, 姨仔兩個, 再加埋我呀媽係職業湊bb, 同埋而家我老婆有左, 所以我所接觸過的大肚婆都唔少.....
又所以...............我咪有"哦"呢個反應囉.............. 費事妖那媽啦~~~~
離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 147  發表于: 2011-10-05
引用第145樓freezefox2011-10-04 18:16發表的“”:
唔係我妖那媽架,係麻煩妖那媽咋。我話番比你知之嘛。 [表情] [表情] [表情]

only~~~you~~~~
離線jin
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 148  發表于: 2011-10-14
咦∼∼∼恭喜∼恭喜∼∼∼
離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 149  發表于: 2011-10-14
引用第148樓jin2011-10-14 12:12發表的“”:
咦∼∼∼恭喜∼恭喜∼∼∼

咦∼∼∼等你再黎香港我地互相再道喜∼∼∼∼