• 2842閱讀
  • 11回復

PCCW 既UHub 原來可以.... [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線阿童木

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2011-09-28
https://uhub.netvigator.com/portal/en/index.html

首先介紹下,UHub 係免費既,只要申請就會有1GB,某d客戶就有25GB,你當佢係一個網上硬碟咁用,點知今日竟然試到,原來o係iphone裝完UHub個client後,就可以o係iphone個App內play到UHub上既rmvb file,仲要係好順果隻,即係唔洗DL落iphone(或者android),用PC放上UHub,然後iphone就play 到(用返UHub play),當然你放photo, mp3都得,不過以play rmvb最驚喜,因為之前試過好多rmvb player都lag到暈,大家可以試下。

uHub 支援以下格式:
3GP,AVI,FLV,M4V,MOV,MP4,MPG,MPEG,RM,RV,RMVB,VOB,WMV,M2TS,MTS,TS及MKV

不過個PC Windows client就好慢 (iphone play就快好多,奇怪   )
1條評分
sheva 好友元 +500 - 2011-09-28
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2011-09-29
用緊 HKBN 無呢個服務
四星德國!!KING OF THE WORLD 2014

離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2011-09-29
佢有25GB比我喎~

真係FREE??
離線庭...
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2011-09-29
但係用iphone係uhub攞落睇,唔係無限上網咪會用好大數據
離線阿童木
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2011-09-29
引用第3樓庭...2011-09-29 02:01發表的“”:
但係用iphone係uhub攞落睇,唔係無限上網咪會用好大數據 [表情] [表情] [表情]

UHub for mobile 真係要無限plan(或者wi-fi),佢無論睇片/聽歌都係用streaming既  
離線庭...
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2011-09-29
引用第4樓阿童木2011-09-29 02:07發表的“”:
UHub for mobile 真係要無限plan(或者wi-fi),佢無論睇片/聽歌都係用streaming既   [表情]

我都係早兩日先知pccw有uhub呢樣野,不過真係方便左用iphone既朋友,因為冇得插ms

我用開netvigator有25gb免費
離線WWJD
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2011-09-29
今日岩岩先由hkbn轉去pccw, 等我又睇下佢會比幾多gb我先, thanks
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2011-09-29
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2011-09-29
UPLOAD RMVB上去係唔係即時轉檔架,成日HOLD住係度既...
離線阿童木
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2011-09-29
引用第8樓迪神2011-09-29 14:41發表的“”:
UPLOAD RMVB上去係唔係即時轉檔架,成日HOLD住係度既... [表情] [表情] [表情]

由pc upload上 uhub 係好慢既,hold住但係又唔係死左,會慢慢地up
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2011-09-29
引用第9樓阿童木2011-09-29 15:13發表的「」:
由pc upload上 uhub 係好慢既,hold住但係又唔係死左,會慢慢地up [表情]

開頭好快架喎,剩番5秒HOLD左成個字...
離線阿童木
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2011-09-29
引用第1樓啪啪啪啪啪啪2011-09-29 01:38發表的“”:
[表情] [表情] 用緊 HKBN 無呢個服務

1GB 唔洗pccw客戶都可以申請