• 4011閱讀
  • 43回復

[數碼產品]KINDLE FIRE [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線kamch116
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30  發表于: 2011-10-02
引用第28樓bmx2011-10-02 00:59發表的“”:
free 3g 係全世界都唔駛錢,不過就會比較慢,但係出外旅行時 check email 或者睇報紙等等唔需要太多 graphics 既網站都非常好用,同埋只要電話收到既地方都可以上到,試過係歐洲或者內蒙都完全無問題。
e-ink 係 amazon 既 technology,做到個畫面同紙張有八九成相似,長時間睇隻眼都唔會攰,唔似得 用 ipad 或者 notebook 睇書,一兩粒鐘已經好攰。不過 e-ink 就係黑白無顏色的,同埋同紙一樣要有光先會睇到。

咁FREE 3G 係姐係唔洗錢就可以上網咁爽????
咁呢個:7" Vibrant Color IPS 又有咩唔同?

咁睇落KINDLE TOUCH好似好用過KINDLE FIRE?
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 31  發表于: 2011-10-02
引用第30樓kamch1162011-10-02 02:25發表的“”:
咁FREE 3G 係姐係唔洗錢就可以上網咁爽????
咁呢個:7" Vibrant Color IPS 又有咩唔同?
咁睇落KINDLE TOUCH好似好用過KINDLE FIRE?

無錯,係一個仙都唔駛俾,而且如果係國內用的話,唔駛翻牆都可以上到大部份的網頁。

至於呢個 vibrant color,都未出未用過,咩都唔知。不過相信同 ipad 一樣,如果用黎睇書的話,會幾辛苦。而且因為佢係彩色,會比較食電,連續用八個鐘就要叉電,e-ink 果的就連續用幾個星期甚至一個月都唔駛叉電。

至於買 kindle touch 定 kindle fire,就主要睇你用黎做咩野,如果你好似我咁,部 kindle 主要用黎睇書,其他野就情願就 ipad/notebook 的話,就當然係買 kindle touch。但係如果你想擁有一部超平疑似 ipad (但係只可以 wifi 上網) 的東西就可以考慮 kindle fire。
離線kamch116
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 32  發表于: 2011-10-02
引用第31樓bmx2011-10-02 07:49發表的“”:
無錯,係一個仙都唔駛俾,而且如果係國內用的話,唔駛翻牆都可以上到大部份的網頁。
至於呢個 vibrant color,都未出未用過,咩都唔知。不過相信同 ipad 一樣,如果用黎睇書的話,會幾辛苦。而且因為佢係彩色,會比較食電,連續用八個鐘就要叉電,e-ink 果的就連續用幾個星期甚至一個月都唔駛叉電。
.......

咁用KINDLE TOUCH係未冇得打機的??因為佢係黑白
離線kamch116
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 33  發表于: 2011-10-03
PUSH
離線智者
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 34  發表于: 2011-10-03
引用第32樓kamch1162011-10-02 20:11發表的“”:
咁用KINDLE TOUCH係未冇得打機的??因為佢係黑白

無.........好似書咁,點玩?

離線kamch116
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 35  發表于: 2011-10-04
引用第34樓智者2011-10-03 23:33發表的“”:
無.........好似書咁,點玩? [表情]

睇戲都冇得睇??
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 36  發表于: 2011-10-05
引用第35樓kamch1162011-10-04 20:43發表的“”:
睇戲都冇得睇??

無架~~ kindle touch 同你想像中既 平板電腦係兩樣野~~

你講緊一般平板既, 只有kindle fire 係
離線kamch116
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 37  發表于: 2011-10-05
引用第36樓黑魔道士比比2011-10-05 09:29發表的“”:
無架~~ kindle touch 同你想像中既 平板電腦係兩樣野~~
你講緊一般平板既, 只有kindle fire 係

但其實就咁睇既話,KINDLE FIRE好唔好用呢
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 38  發表于: 2011-10-05
引用第37樓kamch1162011-10-05 17:22發表的“”:
[表情]
但其實就咁睇既話,KINDLE FIRE好唔好用呢

而家未出架~~ 11月中先推出, 到時可以有多啲意見!

其實睇規格好多平板都係大同小異, 最緊要係用落流唔流暢
一定要試過先好買
離線kamch116
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 39  發表于: 2011-10-06
引用第38樓黑魔道士比比2011-10-05 17:28發表的“”:
而家未出架~~ 11月中先推出, 到時可以有多啲意見!
其實睇規格好多平板都係大同小異, 最緊要係用落流唔流暢
一定要試過先好買

唔該哂,但我想知佢有冇咩旗艦店好似APPLE咁比我地試用?
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 40  發表于: 2011-10-06
引用第39樓kamch1162011-10-06 05:05發表的“”:
唔該哂,但我想知佢有冇咩旗艦店好似APPLE咁比我地試用?

其實你知唔知 amazon 係咩野公司黎?
離線kamch116
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 41  發表于: 2011-10-06
引用第40樓bmx2011-10-06 06:47發表的“”:
其實你知唔知 amazon 係咩野公司黎? [表情]

係未好似淘寶個D?
網上一個好大既平台比人買野等等,不過佢仲多好多其他既服務?
離線智者
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 42  發表于: 2011-10-06
引用第41樓kamch1162011-10-06 20:17發表的“”:
係未好似淘寶個D?

係,不過佢係賣書起家

離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 43  發表于: 2011-10-06
引用第41樓kamch1162011-10-06 20:17發表的“”:
係未好似淘寶個D?

Online retailer of books, movies, music and games along with electronics, toys, apparel, sports, tools, groceries and general home and garden items.
keep walking, keep scoring, let's do it again!!! YNWA