• 7097閱讀
  • 90回復

[消閒飲食]最呃錢既野....我賣20蚊就得 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線美利拉斯
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 45  發表于: 2011-10-19
引用第43樓廢托2011-10-19 23:21發表的“”:
同打邊爐一樣.......
好快就餓返.....

打邊爐冇咁快的

旗艦人
挑:lamho@The Shadow Sniper 5K(已收)
挑:arsenal@NEW DYNAMIC 100K(已收)
被挑:工藤新一@LEGEND 10K(已付)
被挑:TriFox@爽YY 10K(已付)
離線真秘密
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 46  發表于: 2011-10-19
引用第43樓廢托2011-10-19 23:21發表的“”:
同打邊爐一樣.......
好快就餓返.....

打邊爐算好耐飽架wor
離線joN3
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 47  發表于: 2011-10-19
引用第40樓廢托2011-10-19 23:18發表的“”:
100yen 點止5蚊呀 [表情]

日本果邊一can汽水120yen
對我地個價值係12-3蚊....

其實架仔當e 120yen 同香港 6蚊無咩分別/

btw 120yen per can係2年前個價
離線真秘密
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 48  發表于: 2011-10-19
或者咁講la,其實而家出街食野真係好貴,係咁加價..
壽司又好,法國餐又好,計成本同賣價,大把野衰過呢碗野..
之但係呢碗野都算得上係草根階層的代表食物之一,
真係淨麵+塊午餐肉+隻蛋咁..
呢碗野都貴,個象徵性遠超過佢實際價值問題
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 49  發表于: 2011-10-19
如果下下計成本價咁食咩都無癮啦

我而家都真係好欣賞啲平凡野都整得好好食既餐廳
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 50  發表于: 2011-10-20
話時話,個日我係佐敦個間牛奶公司食個常餐………

頂你,人多到嘔,迫到死,坐得又辛苦,五六個人坐一張四人枱又有,四個唔識既人坐埋同一張枱又有,隔離仲要企左幾個等位既望實你食。

個D 野食,有咩特別者?同一般茶餐廳個D 常餐咪一樣。個碟意粉先攞命。ORDER 落左一分鐘都唔駛就已經送到你面前,你應該可以估到佢係點煮架啦係話?

仲要有本事一張細到無倫既四人枱,放齊八碟野!一次過上哂黎喎。碟抄蛋同DULL 意粉同時上枱,唔係分開上的。八碟野放到張枱滿一滿,你幾驚佢地跌哂落地。

D 員工態度又唔係友善,食物又無特色,又唔係特別好味,坐又坐得辛苦,等位又要等得耐,簡直係貼錢買難受………我真係搵唔到一個理由我要再入去食野。但佢就係有本事日日都爆,你吹咩?

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 51  發表于: 2011-10-20
引用第50樓freezefox2011-10-20 00:20發表的“”:
頂你,人多到嘔,迫到死,坐得又辛苦,五六個人坐一張四人枱又有,四個唔識既人坐埋同一張枱又有,隔離仲要企左幾個等位既望實你食。
.......

我都唔知點解呢間野會咁多人食,可能係羊群效應。
離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 52  發表于: 2011-10-20
認真...而家出去食飯都越來越貴...

以前就話可以揀食麵,希望平少少姐

而家出去食個麵都差唔多30蚊,更加唔洗講飯了
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 53  發表于: 2011-10-20
引用第51樓國球旗2011-10-20 00:23發表的“”:
我都唔知點解呢間野會咁多人食,可能係羊群效應。 [表情] [表情]

入去之前我唔知點解,食完出番黎我更加摸不著頭腦…………

離線美利拉斯
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 54  發表于: 2011-10-20
引用第50樓freezefox2011-10-20 00:20發表的“”:
.......

你坐耐d都比面色你睇

旗艦人
挑:lamho@The Shadow Sniper 5K(已收)
挑:arsenal@NEW DYNAMIC 100K(已收)
離線美利拉斯
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 55  發表于: 2011-10-20
引用第53樓freezefox2011-10-20 00:27發表的“”:
入去之前我唔知點解,食完出番黎我更加摸不著頭腦………… [表情] [表情] [表情]

因為個炒蛋比人吹到好好食,不過聽講個大廚去左第2間做

旗艦人
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 56  發表于: 2011-10-20
引用第54樓美利拉斯2011-10-20 00:27發表的“”:
你坐耐d都比面色你睇 [表情] [表情]

佢唔比面色你睇你都坐唔得耐啦,咁既地方………

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 57  發表于: 2011-10-20
引用第55樓美利拉斯2011-10-20 00:28發表的“”:
因為個炒蛋比人吹到好好食,不過聽講個大廚去左第2間做 [表情] [表情]

個炒蛋係OK !但咪就係「OK」咁大把囉………係其他茶餐廳或大排檔唔難搵到一間有佢既水準的。

離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 58  發表于: 2011-10-20
引用第53樓freezefox2011-10-20 00:27發表的“”:
入去之前我唔知點解,食完出番黎我更加摸不著頭腦………… [表情] [表情] [表情]

排隊果 d 係香港人定大陸人呀
離線美利拉斯
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 59  發表于: 2011-10-20
引用第56樓freezefox2011-10-20 00:28發表的“”:
佢唔比面色你睇你都坐唔得耐啦,咁既地方……… [表情] [表情] [表情]

入到去10mins唔使你可以食完走人

旗艦人