• 3907閱讀
  • 65回復

[其他]3/40後夫婦的野蠻打尖實錄... [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 45  發表于: 2011-11-08
引用第19樓freezefox2011-11-07 18:08發表的“”:
唉………大把咁既人………你同佢講佢就發爛渣!
.......

我遇到有問題...通常出一句聲就唔會再回應果d發爛渣野蠻人架啦...
加上我從來唔會係果d潑婦罵街既類型...更加會無視發爛渣既野蠻人...

所以會由得佢...是否公正其實已在各人心中...
愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 46  發表于: 2011-11-08
引用第27樓朗拿度2011-11-07 18:23發表的“”:
影住人真係唔係咁好既, 有時D 野唔駛小事化大.
又要我講一個真理~
永遠不要和白痴爭辯.因為他會把你的智商拉到和他同一水平,然後用豐富的經驗打敗你!

我都從來唔會用手機影人地既事...

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 47  發表于: 2011-11-08
引用第34樓liuming2011-11-07 18:40發表的“”:
爭贏左,個心都唔舒服...
以前都會嘈下,依家真係由得佢...
.......

老狐把口得架...你啦佢定...

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 48  發表于: 2011-11-08
但係野蠻還野蠻...鬧人鬧到咁賤...點都唔係岩架啦...
就算你個80歲既亞佰...或者係傷殘既...
最後都無人會幫你架...

離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 49  發表于: 2011-11-08
引用第36樓freezefox2011-11-07 19:18發表的“”:
SORRY,我多數都會出聲的!我經常同我D 小朋友講,做人唔應該怕事,見到唔合理既野就應該出聲!
.......

哈哈,都係一種身教!

我又唔係話唔出聲,係唔同佢爭辯姐...
有時我覺得即使唔出聲,亦唔等於怕事...
有D朋友仔食過夜粥(唔知"咩咩道" la...)
知自己太好打,有事都不會(亦不屑)出手同人嘈...

話說依家香港有唔少地方唔食得煙...
有時我見到有人係禁區食,都會提提佢...
(本著佢係不情知者的心態去提佢)

如果我係當事人...
提完兩位老人家都冇辦法...
我就會搵站長去搞...
免得兩老同你發老脾氣...

遇著個傻的...
o係袋度拎把刀出黎...
傷害更係估唔到...
[ 本文被liuming在2011-11-08 11:16重新編輯 ]
離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 50  發表于: 2011-11-08
引用第48樓sun2011-11-08 10:59發表的“”:
但係野蠻還野蠻...鬧人鬧到咁賤...點都唔係岩架啦...
就算你個80歲既亞佰...或者係傷殘既...
最後都無人會幫你架...

應該問佢係咪繼續鬧,係就報警.
如果係公共交通工具 OR 地鐵範圍內講粗口
仲係觸犯香港法例的道路交通(公共服務車輛)規例/地鐵附例的...
[ 本文被liuming在2011-11-08 11:14重新編輯 ]
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 51  發表于: 2011-11-08
引用第50樓liuming2011-11-08 11:08發表的“”:
應該問佢係咪繼續鬧,係就報警.
如果係公共交通工具 OR 地鐵範圍內講粗口
.......

咁佢侮辱我...我當然唔會放過呢d人...
只係唔出聲...唔再同佢鬥鬧啫...
如果自己都可以口出狂言...
網上既人只會覺得我唔岩tim...

離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 52  發表于: 2011-11-08
引用第47樓sun2011-11-08 10:56發表的“”:
老狐把口得架...你啦佢定... [表情] [表情] [表情]

睇下遇著咩人啦, 有d人, 你把口幾得都冇用, 佢會無視你的說話內容, 即使你極有道理都係咁話,
佢地只會蠻不講理的將佢腦裡面所想到的說話大大聲聲重複咁講出來, 內容九成係同件事無關的,
即係冇道理可講, 你講乜都冇用, 只會俾佢地搞到你都要越講越大聲, 然後就變成各自吼叫...
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 53  發表于: 2011-11-08
引用第52樓麻凡2011-11-08 12:06發表的“”:
睇下遇著咩人啦, 有d人, 你把口幾得都冇用, 佢會無視你的說話內容, 即使你極有道理都係咁話,
佢地只會蠻不講理的將佢腦裡面所想到的說話大大聲聲重複咁講出來, 內容九成係同件事無關的,
即係冇道理可講, 你講乜都冇用, 只會俾佢地搞到你都要越講越大聲, 然後就變成各自吼叫... [表情]

如果對方係咁講粗口...賤格野...老狐應該有所不及...(我估咋...)

離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 54  發表于: 2011-11-08
引用第53樓sun2011-11-08 12:21發表的“”:
如果對方係咁講粗口...賤格野...老狐應該有所不及...(我估咋...) [表情] [表情]

咁要請雲師兄出馬了~~
離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 55  發表于: 2011-11-08
引用第54樓麻凡2011-11-08 12:52發表的“”:
咁要請雲師兄出馬了~~ [表情]

原來係咁...
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 56  發表于: 2011-11-08
引用第54樓麻凡2011-11-08 12:52發表的“”:
咁要請雲師兄出馬了~~ [表情]

師兄最多係粗口啫...講毒同咒人呢家就應該唔會吧...

離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 57  發表于: 2011-11-08
引用第56樓sun2011-11-08 13:25發表的“”:
師兄最多係粗口啫...講毒同咒人呢家就應該唔會吧... [表情]

咁你話賤格野嘛, 呢方面佢好高段數架~~~
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 58  發表于: 2011-11-08
引用第57樓麻凡2011-11-08 13:56發表的“”:
咁你話賤格野嘛, 呢方面佢好高段數架~~~ [表情]

你聽過咩? 我時運高無聽過了...

離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 59  發表于: 2011-11-08
引用第58樓sun2011-11-08 14:07發表的“”:
你聽過咩? 我時運高無聽過了... [表情]

何止聽過, 經常過招添啦~~
話時話, 都有一段時間冇拆招了~~~