• 66563閱讀
  • 2342回復

[電視劇][人性的探討]天與地 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2280  發表于: 2012-01-06
引用第2278樓sun06-01-2012 15:44發表的“”:
呢句說話係我從前覺得好有用...
不過睇左既人...又好似起唔倒咩大作用...
.......

句野好冗長
離線RMadrid
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2281  發表于: 2012-01-06
係youtube搵唔到this city is dying 既 ???
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2282  發表于: 2012-01-06
引用第2281樓RMadrid2012-01-06 17:36發表的“”:
係youtube搵唔到this city is dying 既 ??? [表情]

this youtube is dying
離線ArreatSummit
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2283  發表于: 2012-01-06
引用第2282樓MonsieurGarcon2012-01-06 19:30發表的“”:
this youtube is dying [表情]

潮文
離線真秘密
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2284  發表于: 2012-01-06
好似係未完成作品..麻麻地

從開咧那天 跟著x一起
曾一起退飛 曾x它xx 對著往績xxx

xx到下季 可還有得J
肥賓的忐忑 護級的壓抑 歐冠無聲空追憶

從收咧那天 可還笑得起
謝生不氣喘 劣績可逆轉 帶著xx走更遠

盧卡斯重傷比拿美孭飛
艾加總要傷 麥斯總冇影 中楣中框不會斷

好需要 炒x幾飛
汗血水 繪不出勝利
輸波了 You'll Never Walk Alone
問冠軍 好想舉起

即管錯 謝四錯到死
論冠軍 冇預x
別要分 我或你
杜奧巴 靠謝四

有個超難聽版本唱左出黎..真係超難聽
http://soundcloud.com/hkgowen/liv
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2285  發表于: 2012-01-07
呢首唔得!真係好麻麻。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線真秘密
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2286  發表于: 2012-01-07
引用第2285樓freezefox2012-01-07 00:46發表的“”:
呢首唔得!真係好麻麻。

agree
離線真秘密
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2287  發表于: 2012-01-08
引用第2272樓國球旗2012-01-06 14:33發表的“”:
因為網上四自有云:
.......

引用第2277樓freezefox2012-01-06 15:05發表的“”:

又幾貼切喎。 [表情]

其實概括黎講,貼切係好合理,不過唔係因為某隊fans最多果類人ge問題,而係客觀環境問題
基本上唔駛上網同人討論,淨係睇番晒呢4隊波個歷史,都可以"預計"得到呢4隊波ge fans會俾人咩感覺
簡單d講,我相信無人會反對4隊波ge fans入面都總會有齊呢4種類型ge人,人地點睇你,分別唔係呢種人多與少ge問題,而係隊波打到咩成績出黎去令對應某種類型ge人浮上面而已
離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2288  發表于: 2012-01-08
『《天與地》經典場口』投票

《天與地》曲終人未散,大結局播出後,全城情緒高漲,為的就是劇中經典情節和發人心省金句。經典當然要重溫,myTV 特別將全劇 29 集足本開放 30 日,讓香港觀眾一口氣重溫梓恩、家明、黑仔、鼓佬、Ronnie 的樂與怒夢想!

「和諧是 100 人有 100 種意見而且互相尊重」,tvb.com 透過『《天與地》經典場口』投票,讓你說出眼中最經典一幕。如果你的選擇也是大眾的選擇,選中3段最高票數的經典情節,將有機會獲得《天與地》限量版T-恤及劇集海報一份。

http://programme.tvb.com/drama/whenheavenburns/more/vote/
離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2289  發表于: 2012-01-08
引用第2288樓國球旗2012-01-08 02:46發表的“”:
《天與地》曲終人未散,大結局播出後,全城情緒高漲,為的就是劇中經典情節和發人心省金句。經典當然要重溫,myTV 特別將全劇 29 集足本開放 30 日,讓香港觀眾一口氣重溫梓恩、家明、黑仔、鼓佬、Ronnie 的樂與怒夢想!
「和諧是 100 人有 100 種意見而且互相尊重」,tvb.com 透過『《天與地》經典場口』投票,讓你說出眼中最經典一幕。如果你的選擇也是大眾的選擇,選中3段最高票數的經典情節,將有機會獲得《天與地》限量版T-恤及劇集海報一份。
.......

tvb遲左咁多~~~

遲到好過冇到, 投一投先.........
離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2290  發表于: 2012-01-08
引用第2288樓國球旗2012-01-08 02:46發表的“”:
.......

只得三個場口, 唔識揀.........
原來呢套劇太正了, 正的場口太多了, 有好多TBB都沒有........
結果忍痛放棄了3分鐘肉餅, 紙飛機, THIS CITY IS DYING, 最後讖悔......等等等等.....
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2291  發表于: 2012-01-08
投左9, 24, 28
離線真秘密
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2292  發表于: 2012-01-08
Ronnie遭挑逗都算?笑左
離線真秘密
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2293  發表于: 2012-01-08
咁多正野得3個quota真係諗唔掂
離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2294  發表于: 2012-01-08
如果我投:

紙飛機守護梓恩
(第5集)

後巷填詞
(第28集)

Rock Fest' 演唱
(第29集)

keep walking, keep scoring, let's do it again!!! YNWA