• 2327閱讀
  • 21回復

守城遊戲 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線劍孤行

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2011-11-27
http://208.86.250.51/play/12141/kingdom-rush
技能表

箭塔(MARKSMEN TOWER)攻速很快的防禦塔:
SALE AGE:使箭塔販售價格提升為90%
EAGLE EYE:鷹眼,增加箭塔射程
PIERCING SHOTS:貫穿射擊,可以穿透敵方物理盔甲
FAR SHOTS:增加,增加箭塔射程
PRECISION:精密射擊,一定機率可以使傷害變兩倍

兵廠(BARRACKS)可以派出士兵坦怪:
TOUGHNESS:韌性,增加士兵血量
BETTER ARMOR:讓士兵裝甲更強
IMPROVED DEPLOYMENT:增加士兵攻擊範圍並改善訓練時間
ENDURANCE TRAINING:增加士兵血量
SPIKED ARMOR:尖刺盔甲,可以反彈一定成數傷害給敵人

巫師塔(MAGES GUILD)高攻擊力與盔甲穿透:
SPELL REACH:增加巫師的射程
ARCANE SHATTER:擊中敵人可以破壞其盔甲
HERMETIC STUDY:降低巫師塔生產與升級成本10%
EMPOWERED MAGIC:增加巫師塔的攻擊力
SLOW COURSE:擊中敵人可使其速度將低一半

火炮塔(ARTILLERY)大範圍攻擊的防禦塔:
CONCENTRATED FIRE:增加火炮塔攻擊力
RANGE FINDER:增加火炮塔射程
FIELD LOGISTIC:降低火炮塔生產與升級成本10%
INDUSTRIALIZATION:工業化,火炮塔特殊技能成本節省25%
SMART TARGETING:火炮塔濺射傷害不會衰減,並會造成連鎖閃電傷害

火雨(Rain of Fire)直接落下隕石攻擊一定範圍敵人:
BLAZING SKIES:增加兩顆隕石,並強化攻擊力
SCORCHED EARTH:隕石落下後依然會繼續傷害敵人五秒
THE FAST & FURIOUS:增加隕石攻擊力、增加爆炸範圍25%、冷卻時間少10秒
BLAZING EARTH:兩倍攻擊力與焦土時間,冷卻時間少10秒
CATACLYSM:增加隕石攻擊力,並且額外外掉落隕石在戰場其他地方

呼叫援軍(Call Reinforcement)召喚兩名傭兵幫打:
WELL FED:農夫,有更多血量與攻擊力
CONSCRIPTS:新兵,有更多血量與更好的裝備
WARRIORS:戰士,有更多的血量與高級的裝備
LEGI

我玩到上晒癮
[ 本文被劍孤行在2011-11-28 00:03重新編輯 ]
離線真秘密
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2011-11-29
其實幾好玩,難度都算適中
離線真秘密
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2011-12-02
oh no,唔小心清晒d cookies,無左個save
好似玩到50幾星
離線劍孤行
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2011-12-04
引用第2樓真秘密2011-12-02 23:09發表的“”:
oh no,唔小心清晒d cookies,無左個save [表情]
好似玩到50幾星 [表情]

sosad
離線劍孤行
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2011-12-04
點玩HARD???
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2011-12-05
D graphic真係幾靚, 咁就無咗3個鐘........

試咗兩三次都過唔到Icewind個關, 頂到最得一round頂唔到. 暫時都好少起Artillery, 覺得會傷到自己人, 巫師塔暫時最幫到手, 可以帶返敵人返前D, 咁睇法啱唔啱?
Miss you James and Bobby! Thank you for the years of great memories!!
離線真秘密
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2011-12-05
引用第5樓posouth2011-12-05 01:16發表的“”:
D graphic真係幾靚, 咁就無咗3個鐘........ [表情]
試咗兩三次都過唔到Icewind個關, 頂到最得一round頂唔到. 暫時都好少起Artillery, 覺得會傷到自己人, 巫師塔暫時最幫到手, 可以帶返敵人返前D, 咁睇法啱唔啱?

artillery會傷到自己人咩?

其實我覺得呢隻守城game自由度算高,各有各玩法,贏到就ok

我可能比較另類,除左開頭一兩關,之後已經完全放棄左最普通ge箭塔,一個都無起(某d挑戰模式當然無得唔起la)
中期靠巫師塔搵食,主力谷佢配炸彈塔幫手,
後期主攻就炸彈塔,配番巫師塔幫..
barracks(&reinforcement)用黎擋,起ge位置好重要,基本上就係令班怪停/聚集o係集火位置.

不能忽視ge係升級分配..reinforcement升爆可以打埋空中敵人..某d關好幫得手
另,升級可以無限重置..某d關有困難不妨想想分配係咪可以轉轉.
離線真秘密
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2011-12-05
引用第4樓劍孤行2011-12-04 21:13發表的“”:
點玩HARD???

有hard?係咪要俾錢先有架?
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2011-12-05
引用第6樓真秘密2011-12-05 02:13發表的“”:
artillery會傷到自己人咩? [表情]
其實我覺得呢隻守城game自由度算高,各有各玩法,贏到就ok[表情]
.......

原來Artillery唔係地型攻擊, 爽爆, 過到喇!
Miss you James and Bobby! Thank you for the years of great memories!!
離線劍孤行
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2011-12-05
引用第7樓真秘密2011-12-05 02:14發表的“”:
有hard?係咪要俾錢先有架? [表情]

其他論壇睇到,人地爆晒
離線真秘密
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2011-12-06
引用第9樓劍孤行2011-12-05 20:29發表的“”:
其他論壇睇到,人地爆晒

o..咁應該玩完normal就會有卦
離線星夜鈴
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2011-12-07
玩哂easy了 好game....唯一短點係冇加速
離線42174217
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2011-12-08

提一提大家,跟住上面幅圖按一按,可以拎多兩粒星
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2011-12-09
引用第12樓421742172011-12-08 13:46發表的“”:
[imgg]http://i161.photobucket.com/albums/t216/Rain9471/00.jpg[/img]
提一提大家,跟住上面幅圖按一按,可以拎多兩粒星

已經爆哂星? 我先啱啱玩完基本所有關, 挑緊第一關hero....
離線42174217
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 14  發表于: 2011-12-09
引用第13樓posouth2011-12-09 12:29發表的“”:
已經爆哂星? 我先啱啱玩完基本所有關, 挑緊第一關hero....

幅圖唔係我o既……

我已經玩到42星only,而且仲未玩到最後一關
唔知normal係唔係真係難好多……