• 1932閱讀
  • 15回復

月經打機list 初部跟據budget draft左張 各位ching幫忙睇睇 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線鮮吊甬仔

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2011-12-02
1 COOLER MASTER RC-370-KKN1 Elite 370 (黑色) ATX Case $290
2 Intel Core i5-2400 (3.1G, 6M Cache, LGA 1155, with HD 2000 Graphics) CPU 盒裝 $1489
3 LG GH-24NS90 24X DVD Writer /SATA/黑色 $137
4 ASRock H67M-GE H67,DDR3,LGA 1155,USB3.0,SATA3 6Gb/s,M.ATX M/B [B3 Stepping] $700
5 ANTEC HCG620 High Current Gamer 620W 80Plus Bronze 火牛 $749
6 Kingston DDR-3 1333MHz 4G Ram KVR1333D3N9/4G $140*2 $280
7 Crucial M4 128GB 2.5" SATA 3 6Gb/s SSD $1600
8 MSI微星 DI-N580TC GTX580 Twin Frozr II/OC w/DUAL DVI+Mini HDMI 1536MB GDDR5 $3750

harddisk近排有點貴 唔買住 用住舊先
打機方面都係打男朋友三號 上古卷軸呢d
無言感激

仲有底板唔介意貴少少買華石/技奸 有無好推介?唔玩oc
[ 本文被鮮吊甬仔在2011-12-02 23:06重新編輯 ]
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2011-12-03
8 MSI微星 DI-N580TC GTX580 Twin Frozr II/OC w/DUAL DVI+Mini HDMI 1536MB GDDR5 $3750

好有米

請食飯啦
離線煙花
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2011-12-03
用戶被禁言,該主題自動屏蔽!
離線鮮吊甬仔
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2011-12-03
想問散熱夠唔夠

同埋火牛洗唔洗加碼? (唔洗諗後著了,唔會插多張顯卡架喇我)
離線智者
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2011-12-03
620W 已足夠
底版可以用Z68,可以用quicksync,壓片去手機/轉片會快好多

ASUS P8Z68-V LE Z68,DDR3,LGA 1155,USB3.0,SATA3 6Gb/s ATX M/B    HK$ 1130
GIGABYTE GA-Z68AP-D3 Z68,DDR3,LGA 1155,USB3.0,SATA3 6Gb/s ATX M/B    HK$ 1099
[ 本文被智者在2011-12-03 13:33重新編輯 ]
1條評分
sheva 好友元 +100 - 2011-12-03

離線智者
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2011-12-03
引用第3樓鮮吊甬仔2011-12-03 12:09發表的“”:
[表情] [表情] 想問散熱夠唔夠
同埋火牛洗唔洗加碼? (唔洗諗後著了,唔會插多張顯卡架喇我)

可以買CPU散熱,兩舊幾水果D,原裝既夏天會比較嘈
機箱可以買多幾把12cm...幾十蚊把...因為GTX580比較熱情....

離線sheva
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2011-12-03
$1,488    Core i5-2400
$559    Asrock H61M/U3S3
$149    4 GB DDR3-1333 Kingston CL9
$149    4 GB DDR3-1333 Kingston CL9
$X    藍版16M SATA3 500GB Western Digital
$157    SATA LG GH24NS70 DVD燒錄機
$1,299    1 GB Inno3D GTX560
$215    2theMax CA322
$569    CoolerMaster Silent Pro M500

搭單問下
離線智者
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2011-12-03
引用第6樓sheva2011-12-03 18:44發表的“”:
$1,488    Core i5-2400
$559    Asrock H61M/U3S3
$X    藍版16M SATA3 500GB Western Digital
.......

底版可以買靚少少

離線鮮吊甬仔
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2011-12-04
引用第5樓智者2011-12-03 13:30發表的“”:
可以買CPU散熱,兩舊幾水果D,原裝既夏天會比較嘈
機箱可以買多幾把12cm...幾十蚊把...因為GTX580比較熱情.... [表情]

要買多幾把咁誇?
離線智者
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2011-12-04
引用第8樓鮮吊甬仔2011-12-04 10:02發表的“”:
要買多幾把咁誇? [表情]

前後側各一把then

離線sheva
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2011-12-04
引用第7樓智者2011-12-03 19:34發表的“”:
底版可以買靚少少 [表情]

諗過下,不過呢塊野做到h67既sata3 usb3
又夠平,性價比好高
離線鮮吊甬仔
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2011-12-04
引用第4樓智者2011-12-03 13:28發表的“”:
620W 已足夠
底版可以用Z68,可以用quicksync,壓片去手機/轉片會快好多 [表情]
ASUS P8Z68-V LE Z68,DDR3,LGA 1155,USB3.0,SATA3 6Gb/s ATX M/B    HK$ 1130
GIGABYTE GA-Z68AP-D3 Z68,DDR3,LGA 1155,USB3.0,SATA3 6Gb/s ATX M/B    HK$ 1099

華碩
想問呢塊好似見到有前置usb3.0?
離線智者
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2011-12-04
引用第11樓鮮吊甬仔2011-12-04 22:41發表的“”:
華碩 [表情]
想問呢塊好似見到有前置usb3.0?

有前置usb3.0

離線鮮吊甬仔
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2011-12-04
引用第12樓智者2011-12-04 22:53發表的“”:
有前置usb3.0

咁我個機箱係咪用唔到?

http://www.coolermaster.com.hk/product.php?product_id=6656&category_id=19
離線智者
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 14  發表于: 2011-12-05
引用第13樓鮮吊甬仔2011-12-04 23:01發表的“”:
咁我個機箱係咪用唔到?
http://www.coolermaster.com.hk/product.php?product_id=6656&category_id=19

得2.0.......唔知底板有冇得送........
當然可以另外買,應該唔太貴