• 2063閱讀
  • 24回復

點將2個pdf合併成一個?? [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 15  發表于: 2011-12-09
引用第13樓liuming2011-12-09 14:12發表的“”:
Chrome瀏覽器(即係本日用的IE, FireFox) 本身都有個App Store...
d人可以幫自己的瀏覽器裝應用程式(app)...
.......

有無d唔好咁複雜既野搞呀?
愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 16  發表于: 2011-12-09
引用第14樓liuming2011-12-09 14:14發表的“”:
hehe...
通常我都係paste落小畫家再save...

copy all之後開左小畫家都paste唔倒喎...

其實有時d bank statement/letter...本身無file的...
想將佢由pdf轉做jpg時...就唔識點到了...

bank statement本身無得copy字架麻...

離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 17  發表于: 2011-12-09
引用第16樓sun2011-12-09 14:26發表的“”:
copy all之後開左小畫家都paste唔倒喎...
其實有時d bank statement/letter...本身無file的...
.......

如果有好多版...
咁我就幫你唔到了...
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 18  發表于: 2011-12-09
引用第17樓liuming2011-12-09 14:47發表的“”:
如果有好多版...
咁我就幫你唔到了...

通常一兩版...只係我要forward去另一地方...
而另一地方開唔倒pdf時...我就要印左出黎再scan...
煩啫...無話做唔倒既...

離線Bun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 19  發表于: 2011-12-09
引用第18樓sun2011-12-09 14:53發表的“”:
通常一兩版...只係我要forward去另一地方...
而另一地方開唔倒pdf時...我就要印左出黎再scan...
煩啫...無話做唔倒既... [表情]

其實有樣野叫PRINTSCREEN:P
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 20  發表于: 2011-12-10
引用第19樓Bun2011-12-09 23:23發表的“”:
其實有樣野叫PRINTSCREEN:P

呢個我知...BUT PASTE出黎比如期中小...一定唔夠SCAN原大咁好...

離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 21  發表于: 2011-12-10
引用第8樓麻凡2011-12-09 14:01發表的“”:
Adobe Acrobat Professional, 合拼同save as jpg都可以~

最簡單都係用 acrobat,咩野都做到
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 22  發表于: 2011-12-10
引用第11樓sun2011-12-09 14:10發表的“”:
有無免費dl呀? [表情]

http://download.cnet.com/Office-Convert-PDF-to-JPG-JPEG-TIFF-Free/3000-10743_4-10900900.html?tag=mncol;3

你可以試下呢個,睇下得唔得,佢既 description 睇黎應該得。

不過先此聲明,我自己就未用過,因為我有 acrobat。
離線ab34
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23  發表于: 2011-12-10
can go to ilovepdf.com
離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24  發表于: 2011-12-10
引用第22樓bmx10-12-2011 00:12發表的“”:
http://download.cnet.com/Office-Convert-PDF-to-JPG-JPEG-TIFF-Free/3000-10743_4-10900900.html?tag=mncol;3
你可以試下呢個,睇下得唔得,佢既 description 睇黎應該得。
.......

Acrobat X 好似有30日試用版