• 6218閱讀
  • 131回復

[新聞與政治]高位攝錄 - 民主黨馮煒光老屈黃毓民打人 + 民主黨打人證據 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線三郎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30  發表于: 2012-01-16
馮 煒 光 就 表 示 , 有 在 台 灣 報 警 , 不 明 白 為 何 當 地 警 方 無 聯 絡 黃 毓 民 , 他 又 說 , 昨 日 返 港 後 收 到 不 少 滋 擾 電 話 , 明 日 會 與 黨 員 , 前 往 警 署 報 警 。

http://rthk.hk/rthk/news/expressnews/20120115/news_20120115_55_811997.htm

好明顯就係證據不足啦...
離線三郎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 31  發表于: 2012-01-16
黃毓民否認毆打馮煒光

人民力量的立法會議員黃毓民,晚上由台灣返港,對於民主黨中常委馮煒光,投訴在台灣受到他襲擊, 黃毓民否認打人,指台灣警方無找他問話,他可以順利返港,證明自己無事;被問到民主黨考慮提出罷免他的立法會議席,黃毓民說,根據基本法,罷免機制難以啟動,事件在台灣發生,同立法會無關。

馮煒光昨日表示,黃毓民不滿他在社交網站,提及黃毓民兒子的事,在國民黨總部外兩度揮拳,打傷他面部,已報警求助。

http://hk.news.yahoo.com/%E9%BB%83%E6%AF%93%E6%B0%91%E5%90%A6%E8%AA%8D%E6%AF%86%E6%89%93%E9%A6%AE%E7%85%92%E5%85%89-134400064.html
民主黨傻夠未,表面證據似乎對教主有利

而台灣警方都放番佢番黎香港,甘樣做更加似想屈教主wo

雖然民主黨同人力唔岩..
離線三郎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 32  發表于: 2012-01-16
引用第29樓Ajax2012-01-16 12:42發表的“”:
無錯
馮煒光本身係黨內都係不愛歡迎的一群,成日搞屎棍
.......

既然兩者都有動手,甘就唔好靜係標榜自己係受害者啦

你甘講我更加覺得馮生想借d意老屈人
離線三郎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 33  發表于: 2012-01-16
引用第28樓bmx2012-01-16 12:23發表的“”:
佢插水果下就算係事後既野都真係好肉酸,亦可以睇得出佢既為人係點,對佢既說話既誠信亦大打折扣。所以係無物證無人證 (佢講果個所謂既人證後來都否認話無見到)之下,好難令人相信。
係呢件事,我既個人睇法就係對兩面都非常反感。

x2..
離線Ajax
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 34  發表于: 2012-01-16
引用第32樓三郎2012-01-16 12:54發表的“”:
既然兩者都有動手,甘就唔好靜係標榜自己係受害者啦
你甘講我更加覺得馮生想借d意老屈人 [表情]

咩叫動手先

毓民係有打到馮煒光傷左,但毓民係無事

無證據...我諗靠24hrs CCTV先有計, 而家各執一詞

當然我緊係信自己友

毓民有咩做唔出,加上佢有動機

馮煒光個格又係衰,串串共
離線三郎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 35  發表于: 2012-01-16
引用第34樓Ajax2012-01-16 13:08發表的“”:
咩叫動手先
毓民係有打到馮煒光傷左,但毓民係無事
.......

「其實人證(陳X波)佢係見到兩者有旭手旭腳,但佢背住馮煒光去隔開兩個唔好再搞事,」

係你自己講既

上網睇番馮生d片..佢既行徑都不下於教主啦
離線三郎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 36  發表于: 2012-01-16
離線Ajax
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 37  發表于: 2012-01-16
引用第35樓三郎2012-01-16 13:11發表的“”:
「其實人證(陳X波)佢係見到兩者有旭手旭腳,但佢背住馮煒光去隔開兩個唔好再搞事,」
係你自己講既
.......

陳X波咁講姐

我最初初係聽單仲階version
離線三郎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 38  發表于: 2012-01-16
引用第37樓Ajax2012-01-16 13:23發表的“”:
陳X波咁講姐 [表情]
我最初初係聽單仲階version [表情]

兩個都有出手,我覺得反而係事實啦
離線Ajax
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 39  發表于: 2012-01-16
引用第38樓三郎2012-01-16 13:28發表的“”:
[表情] 兩個都有出手,我覺得反而係事實啦

馮煒光有"出手"-->真係打?
頂多爭執下咁...加上毓民自己無受傷,確確實實馮煒光係傷左

我都搞到好亂
離線三郎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 40  發表于: 2012-01-16
引用第39樓Ajax2012-01-16 13:31發表的“”:
馮煒光有"出手"-->真係打?
頂多爭執下咁...加上毓民自己無受傷,確確實實馮煒光係傷左 [表情]
我都搞到好亂 [表情] [表情] [表情]

兩個都有推撞啦

傷左唔係大晒架wo
離線萊斯特
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 41  發表于: 2012-01-16
離線Ajax
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 42  發表于: 2012-01-16
引用第40樓三郎2012-01-16 13:37發表的“”:
兩個都有推撞啦
傷左唔係大晒架wo

我唔知啦

我本身都好唔鐘意毓民
離線萊斯特
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 43  發表于: 2012-01-16
引用第36樓三郎2012-01-16 13:14發表的“”:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=T76pjpD79Mg#t=14s
http://www.youtube.com/watch?v=WouC6PI1a1c&feature=related
[表情] 睇完呢兩段片
.......

e兩段片只可以睇出馮唔係信實和斯文的人
但無助了解馮黃衝突細節

要講個故仔點作先合理既話, 我可以話人民力量班人都有份打馮添啦 (出自我本身認為人民力量個個都係暴徒的偏見)
離線Ajax
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 44  發表于: 2012-01-16
引用第43樓萊斯特2012-01-16 13:50發表的“”:
e兩段片只可以睇出馮唔係信實和斯文的人
但無助了解馮黃衝突細節
要講個故仔點作先合理既話, 我可以話人民力量班人都有份打馮添啦 (出自我本身認為人民力量個個都係暴徒的偏見)

AGREE