• 6149閱讀
  • 95回復

[論壇公佈]技術支援部支援列表 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 75  發表于: 2012-03-01
會唔會技支版分開公告區/求助區

或者會唔會考慮重新分類d tag
離線ecko
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 76  發表于: 2012-03-03
3. 各版合併事宜

負責:技支/各級版主

進度:討論中,局部執行

預算完成日期:2012 年三月中

完成日期:局部執行完成, 孤兄再比其他合併既request 啦

體育運動+藍球世界 --> 體育運動 (NBA Fantasy 子版留低)
光影留情+寵愛友家+星座心測+玩具模型+包羅漫友合併 --> 休閒娛樂
離線sheva
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 77  發表于: 2012-03-04
引用第76樓ecko2012-03-03 23:23發表的“”:
3. 各版合併事宜
負責:技支/各級版主
進度:討論中,局部執行
.......

會唔會考慮加d heading可以開post果時揀埋 eg [音樂] [相片] [動漫]
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 78  發表于: 2012-03-05
引用第77樓sheva2012-03-04 14:32發表的“”:
會唔會考慮加d heading可以開post果時揀埋 eg [音樂] [相片] [動漫]

合理!仲有冇其他?

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 79  發表于: 2012-03-11
整理零回覆用戶

已經完成?

但搜尋時仍然有唔少舊用戶
四星德國!!KING OF THE WORLD 2014

離線ecko
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 80  發表于: 2012-03-15
狐兄~
暫時集中係呢個post 講有咩要技支搞既~OK?

另~ 合併版方面~我見到你地話想加tag?
有冇咁既事? 想加既, 加咩tag?

重有, 有冇其他版要合併?
同之前講既一樣, 想係upgrade 之前搞晒合併
離線ecko
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 81  發表于: 2012-03-15
引用第79樓啪啪啪啪啪啪2012-03-11 00:37發表的“”:
整理零回覆用戶
已經完成?
但搜尋時仍然有唔少舊用戶 [表情] [表情] [表情] [表情]

呢個.... 我問問桶少進度先....
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 82  發表于: 2012-03-16
引用第80樓ecko2012-03-15 22:23發表的“”:
狐兄~
暫時集中係呢個post 講有咩要技支搞既~OK?
另~ 合併版方面~我見到你地話想加tag?
有冇咁既事? 想加既, 加咩tag?
.......

係,係想加TAG。不過佢地話呢樣野總版都可以攪到。咁我諗我同總版夾得啦。

宜家要睇睇點樣可以將最多既感情符號放係下面等大家可以用。曾經建議可唔可以加分頁,但你話應該唔得。咁唔知升級左之後得唔得。又或者仲有冇其他方法。無既話,我地可以加既表情符號就會好有限。因為無咩位放。

另外,我地討論緊技支版既運作事直。因為技支版唔比其他會員發POST。但好多會員都認為呢個設定唔係咁方便。所以想更改技支版呢個設定。

至於其他版,暫時未諗到點合併。因為要睇睇合併左之後既休閒娛樂效果如何。我想收集多D 意見再作下一步既決定。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 83  發表于: 2012-03-16
另外,兩位總版要求可以使用「全壇通告」既權限。宜家得技支可以用到全壇通告。但作為論壇既最高領導,兩位總版經常都會向全壇發出通告。所以有必要開放「全壇通告」既權限比佢地。

離線ecko
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 84  發表于: 2012-03-17
引用第82樓freezefox2012-03-16 00:37發表的“”:
係,係想加TAG。不過佢地話呢樣野總版都可以攪到。咁我諗我同總版夾得啦。
.......

1. 感情符號升級左之後可加分頁

2. 技支版既運作 <-- 呢個想加埋桶少做討論 <--你可唔可以係論壇政務總處開個topic, 討論呢件事? 我再召喚下桶少係呢個topic 討論

3. 全壇通告既權限 <-- 我問問桶少睇睇有冇技術上既困難, 如有, 再睇下升級之後有冇
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 85  發表于: 2012-03-17
1. 明白

2. OK。下星期一開。

3. 等你消息。

離線垃圾桶
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 86  發表于: 2012-03-17
全壇通告個功能無事,之前三郎都出到,完全無問題

之前清左近5000個account,50% already. 請再睇睇
方便大家Save & Print

fb: peterkl
垃圾桶四Be
Be Courteous, Be Kind, Behave, Be Patient
要為自己加油,彼得加油!!
惜日的光輝只停留在惜日;今日的光輝只停留在今日;明日的光輝只靠自己努力;彼得我一定可以再做奇蹟!!
離線ecko
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 87  發表于: 2012-03-17
引用第86樓垃圾桶2012-03-17 20:41發表的“”:
之前清左近5000個account,50% already. 請再睇睇

Thanks~ 桶少~
離線三郎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 88  發表于: 2012-03-18
引用第86樓垃圾桶2012-03-17 20:41發表的“”:

其實係呢個好友論壇 - 系統通告

我想唔駛經你地幫我改 不過好似無可能做到甘
離線垃圾桶
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 89  發表于: 2012-03-18
引用第88樓三郎2012-03-18 01:57發表的“”:
其實係呢個好友論壇 - 系統通告
我想唔駛經你地幫我改 [表情] [表情] 不過好似無可能做到甘

直接hard code的,每次改我地都要改code的
方便大家Save & Print

fb: peterkl
垃圾桶四Be
Be Courteous, Be Kind, Behave, Be Patient
要為自己加油,彼得加油!!
惜日的光輝只停留在惜日;今日的光輝只停留在今日;明日的光輝只靠自己努力;彼得我一定可以再做奇蹟!!