• 2753閱讀
  • 25回復

[求助]今朝收到供應商電郵 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線freezefox

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2012-02-20
Dear Customers

Today our customer portal has experienced a database corrupt, we have recovered most importat customer data and invoices but unfortunately the customer tickets have been lost and unable to recover. You may still see some tickets via emails and that is the only copy we have left. So if you have any concern, please feel free to contact us for a copy of the emails as reference.

Best Regards
Geeks Concepts Ltd

對我地有無咩影響?有冇咩需要跟進?

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2012-02-20
其實唔係咩「求助」,不過我搵唔到第二個更貼題既分類………

離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2012-02-20
我諗要技支先答到

同埋要技支先check到呢次事故入面, 好友有無受到牽連
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2012-02-20
引用第2樓Gabriel2012-02-20 17:38發表的“”:
我諗要技支先答到
同埋要技支先check到呢次事故入面, 好友有無受到牽連

係所有客人都受影響的。所以好友都會唔見左個d invoice。

即時影響係冇的。長遠亦唔見得有咩大問題。

不過…………呢間野犯d 咁既錯,真係有少少令人擔心。

離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2012-02-20
引用第3樓freezefox20-02-2012 17:45發表的“”:
係所有客人都受影響的。所以好友都會唔見左個d invoice。
.......

we have recovered most importat customer data and invoices

照上面講,佢應該復原到大部份customer data同invoices,換言之有少部份就復原唔到,但係又無講我地係咪當中復原唔到既customer

but unfortunately the customer tickets have been lost and unable to recover.

而呢度話咩customer tickets就所有客人都無哂,而呢個tickets係咩我就唔知啦 唔知係咪流量數據呢?

呢間野真係....
離線垃圾桶
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2012-02-20
customer ticket係指用戶提交過既查詢

正常既情況下用戶向公司提交一d查詢,佢地就會用一個ticketing system去放呢d紀錄

呢d紀錄係會幫助供應商處理查詢同睇住個客戶服務,而每一張ticket同對話既內容都會有個email copy比返用戶及公司的

所以唔擔心會對好友既服務有咩可見既影響

另外老狐麻煩你將你收到既support紀錄send返個copy去返hkbff.accountservices@gmail.com留多個copy
方便大家Save & Print

fb: peterkl
垃圾桶四Be
Be Courteous, Be Kind, Behave, Be Patient
要為自己加油,彼得加油!!
惜日的光輝只停留在惜日;今日的光輝只停留在今日;明日的光輝只靠自己努力;彼得我一定可以再做奇蹟!!
離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2012-02-20
引用第5樓垃圾桶20-02-2012 20:08發表的“”:
正常既情況下用戶向公司提交一d查詢,佢地就會用一個ticketing system去放呢d紀錄
呢d紀錄係會幫助供應商處理查詢同睇住個客戶服務,而每一張ticket同對話既內容都會有個email copy比返用戶及公司的
.......

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2012-02-20
引用第5樓垃圾桶2012-02-20 20:08發表的“”:
.......

你講呢封電郵?

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2020-07-22
PUSH

離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2020-07-23
???
只愛足球
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2020-07-23
回 迪克 的帖子
迪克:??? (2020-07-23 09:24) 

啊,無野,唔駛理⋯⋯⋯

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2020-09-15
收到電郵,今年既租金又到期了。要交租了。

$ 2500

我地宜家戶口仲有冇錢剩? 仲要唔要眾籌?
本帖提到的人: @迪神

離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2020-09-15
發表於: 2018-10-08 , 來自:內蒙古 , 編輯
交完 SERVER  租金後,我地仲有820 蚊餘額。留番下年交租用。

下年又要繼續籌旗了………

18年剩$820,上年都係我地自己交,應該就係得咁多
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2020-09-16
回 迪神 的帖子
迪神:發表於: 2018-10-08 , 來自:內蒙古 , 編輯
交完 SERVER  租金後,我地仲有820 蚊餘額。留番下年交租用。
....... (2020-09-15 23:04) 

咁仲攪唔攪眾籌?

離線文仔
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 14  發表于: 2020-10-05
想知而家用緊個plan 係包d咩?
今週已死!!這是棄Game的好理由??