• 4284閱讀
  • 60回復

唐英年:「我咬緊牙關,從角落打拼出來」 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 45  發表于: 2012-03-16
引用第43樓bmx2012-03-16 13:15發表的“”:
我已經唔會再諗香港了,所以我先轉軑由兩人都不支持變成支持梁振英。 [表情]

你會移民嗎?
愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 46  發表于: 2012-03-16
引用第44樓始希2012-03-16 13:16發表的“”:
其實很多香人都明白..
因為..除了認命+.........討論外..
我們什麼也不能做.....

幾本上呢幾個月來的追究...都是我地討歡討喜討情緒發洩的好方法而已!

離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 47  發表于: 2012-03-16
引用第45樓sun2012-03-16 13:16發表的“”:
你會移民嗎? [表情] [表情] [表情] [表情]

當然唔會。
離線始希
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 48  發表于: 2012-03-16
引用第46樓sun2012-03-16 13:18發表的“”:
幾本上呢幾個月來的追究...都是我地討歡討喜討情緒發洩的好方法而已! [表情]

對啦...
兩個選一個..?其實 阿爺要那個..
我們都要接受...
既然... 阿爺令大眾覺得我們可以選..
那麼...就...選擇....一個.吧.....
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 49  發表于: 2012-03-16
同埋...我幾認同手段...
如果政治人物無手段...根本就做不來...

無論手段高明或不高明...乾淨定污衊...
只要同自己既理念掛勾...已經唔係我地可以控制同衡量的事了...

當權者自有一套管治既方法...你追不追隨...信不信...支不支持...
在香港一個小小地區...小市民的聲音真係起倒大變化咩?

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 50  發表于: 2012-03-16
引用第47樓bmx2012-03-16 13:20發表的“”:
當然唔會。 [表情]

對了...移了民都不會阻礙我地估舊香港的...

離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 51  發表于: 2012-03-16
引用第49樓sun2012-03-16 13:24發表的“”:
同埋...我幾認同手段...
如果政治人物無手段...根本就做不來...
無論手段高明或不高明...乾淨定污衊...
只要同自己既理念掛勾...已經唔係我地可以控制同衡量的事了...
.......

當呢的手段係用來對付市民大眾的話,你就未必會咁諗了。

即係咁,梁振英本人城府好深,你未必可以睇到佢既真正意圖。但係梁營其他土共,佢地一向既言論不斷打壓「新聞自由」、打擊「司法獨立」,實在係有令人擔心的原因。

同埋一個政治人物除左要有手段之外,仲要有做實事的本領。梁振英係政府十幾廿年,佢有咩野政績?正如蔡東豪所講︰「一個站在政經前線的人,政績竟可如此模糊,甚至可用空白一片來形容。」。
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 52  發表于: 2012-03-16
引用第51樓bmx2012-03-16 13:36發表的“”:
當呢的手段係用來對付市民大眾的話,你就未必會咁諗了。
即係咁,梁振英本人城府好深,你未必可以睇到佢既真正意圖。但係梁營其他土共,佢地一向既言論不斷打壓「新聞自由」、打擊「司法獨立」,實在係有令人擔心的原因。
.......

我講緊我地亞爺啊...

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 53  發表于: 2012-03-16
引用第31樓bmx2012-03-16 12:58發表的“”:
所以我感到最悲哀既不是梁振英當選特首 (in fact 我而家係想佢做 [表情] ),最悲哀既係梁振英係香港市民民意認受之下當選特首。 [表情]

係架。原來應該係,無論選到邊個出黎,佢都無民意支持的。因為根本佢都唔係我地選出黎。

但宜家卻變得,梁係係好高既民意認受上當選。而我地就係不知不覺間陷入呢個思想上既盲點。錯誤解讀今次既選舉,「覺得」民意變得好重要。梁既當選係民意勝利既證明……

以上其實唔係我講的。長毛講的。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線始希
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 54  發表于: 2012-03-16
引用第26樓sun2012-03-16 12:53發表的“”:
我覺得呢樣野最好唔好...(雖然無得控制...但盡量避免!)

李敖:別人的愛像海深 我的愛情淺.....
謝謝...^^..人家明白...
大徹大悟地明白.......
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 55  發表于: 2012-03-16
引用第54樓始希2012-03-16 17:08發表的“”:
李敖:別人的愛像海深 我的愛情淺.....
謝謝...^^..人家明白...
大徹大悟地明白.......

愛到心痛其實無得幾多次...

但會一次比一次辛苦...好難抽身的...

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 56  發表于: 2012-03-16
點解會變左愛情版?

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 57  發表于: 2012-03-16
引用第56樓freezefox2012-03-16 18:07發表的“”:
點解會變左愛情版? [表情] [表情] [表情]

愛情同政治手段有d關係掛...

離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 58  發表于: 2012-03-16
多左咁多留言的...
離線Ar敬
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 59  發表于: 2012-03-16
引用第57樓sun2012-03-16 18:14發表的“”:
愛情同政治手段有d關係掛... [表情] [表情]