• 2413閱讀
  • 25回復

[新聞與政治]【英基U12無品證據】傑志U12 vs ESF英基U12 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線煙花
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 15  發表于: 2012-03-17
用戶被禁言,該主題自動屏蔽!
離線廢托
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 16  發表于: 2012-03-17
引用第14樓阿童木2012-03-17 13:48發表的“”:
班有錢人可能唔知張大導既後台係邊個 [表情]

可能佢連張大導都唔知乜水
離線CopoeL
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 17  發表于: 2012-03-17
引用第14樓阿童木2012-03-17 13:48發表的“”:

我都想知佢後台係邊位
離線廢托
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 18  發表于: 2012-03-17
引用第17樓CopoeL2012-03-17 22:16發表的“”:
我都想知佢後台係邊位 [表情]

你去check下佢老婆係邊個
離線thmscpl
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 19  發表于: 2012-03-17
引用第18樓廢托2012-03-17 22:18發表的“”:
你去check下佢老婆係邊個

from youtube...
張已婚,妻子為楊受成長女楊諾思.
講到出律師信楊生最有經驗, 所以一定唔會買佢怕
離線真秘密
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 20  發表于: 2012-03-17
引用第13樓tl91892012-03-17 13:16發表的“”:
有錢人無品起上黎其實更加無品~

有無品其實唔太關有無錢事,只係有錢有更多資格更多手段去無品而已
離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 21  發表于: 2012-03-19
http://hk.apple.nextmedia.com/template/apple/art_main.php?iss_id=20120319&sec_id=4104&subsec_id=11867&art_id=16168680

狂踢倒地敵將頭 英基生被捕

【本報訊】網上流傳英基學校與傑志 12歲以下足球隊對賽期間,英基一名球員踢向已倒地的傑志球員頭部片段, 12歲姓潘的傑志球員受傷,潘父其後報警,警方於上周五以涉嫌襲擊致造成實際身體傷害罪,拘捕一名 10歲男童。潘父昨日指事件是英基教練求勝心切所致,認為教練及涉案男童都需負責任。

事發於本月 10日,潘父昨接受本報查詢時表示,其兒經醫生診斷,證實右邊下顎被踢傷,導致口腔嚴重受傷及有牙齒「鬆咗」,一度不想再踢足球,「不過而家已經無事,同我講已經 ready好繼續比賽,只係食嘢仲有啲痛」。他和兒子於上周五到九龍城警署錄口供,他引述警方表示會拘捕涉案外籍男童,並安排潘童於周初到警署認人。

潘父坦言報警非想為兒子報仇,「佢(涉案男童)至今無道歉,我只係想佢知道自己做錯咗,要為佢所犯嘅罪承擔責任」。並透露涉案男童家長得悉他報警後,曾嘗試聯絡他致歉,但其律師以警方已展開調查為由拒絕。

最令潘父不滿的是英基教練,他批評事件是教練求勝心切所致,「呢場只係一場友賽,但對方唔係咁睇,小朋友落場係聽教練說話,我覺得教練要負好大責任」。

警方表示,被捕的 10歲男童獲准保釋候查,將於四月中返署報到,案件由九龍城警區刑事部跟進調查。英基發言人表示,事件已交警方處理,不作評論。對有批評指球隊教練求勝心切,英基會就作內部檢討。

執業大律師陸偉雄表示,涉案外籍男童是否需負刑責,除考慮踢人短片外,尚要考慮客觀環境及男童辯解,「例如當時佢係收唔切腳鏟埋去,並非有心咁做」。
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 22  發表于: 2012-03-19

佢踢個個係楊受誠既孫…………

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23  發表于: 2012-03-19
引用第19樓thmscpl2012-03-17 22:39發表的“”:
from youtube...
張已婚,妻子為楊受成長女楊諾思.
講到出律師信楊生最有經驗, 所以一定唔會買佢怕
[表情] [表情] [表情]

若然只係出律師信就小事了………

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24  發表于: 2012-03-19
引用第21樓國球旗2012-03-19 10:50發表的“”:
http://hk.apple.nextmedia.com/template/apple/art_main.php?iss_id=20120319&sec_id=4104&subsec_id=11867&art_id=16168680
狂踢倒地敵將頭 英基生被捕
【本報訊】網上流傳英基學校與傑志 12歲以下足球隊對賽期間,英基一名球員踢向已倒地的傑志球員頭部片段, 12歲姓潘的傑志球員受傷,潘父其後報警,警方於上周五以涉嫌襲擊致造成實際身體傷害罪,拘捕一名 10歲男童。潘父昨日指事件是英基教練求勝心切所致,認為教練及涉案男童都需負責任。
.......

好!

離線阿童木
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25  發表于: 2012-03-19
引用第22樓freezefox2012-03-19 12:13發表的“”:
佢踢個個係楊受誠既孫………… [表情] [表情]

好彩唔係