• 1435閱讀
  • 6回復

補牙一問 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線vincent

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2012-03-21

如果係入邊崩(牙內側,連住牙肉個位),對外觀冇影響
但感覺有d唔舒服,驚會愈崩愈多
咁洗唔洗補?如果補大概幾錢?
離線plmplm
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2012-03-21
入面崩點整架
如果吾舒服就去補啦, 當做埋檢查姐
細間d牙醫應該2-300$ ok,
離線vincent
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2012-03-21
引用第1樓plmplm2012-03-21 19:29發表的“”:
入面崩點整架 [表情]
如果吾舒服就去補啦, 當做埋檢查姐
細間d牙醫應該2-300$ ok,

食食下野發現冇左
離線LCHB
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2012-03-21
引用第2樓vincent2012-03-21 19:30發表的“”:
食食下野發現冇左 [表情]

又會係個個位崩都有既
如果個癃低過周邊牙肉既話有機會補唔到, 由佢響度唔理既話細菌可以滋生引發蛀牙/牙周病(隻牙亦都可以係因為有蛀牙所以先崩), 個隻牙中招之餘仲有機會影響都隔離d牙. 同埋你話隻牙有d唔舒服, 好可能個牙髓已經受影響, 都係快d搞搞佢好
快d去睇睇牙醫啦, 響forum講極都係紙上談兵, 好多時d野真係唔睇過test過都唔會知點處理
離線美利拉斯
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2012-03-21
引用第3樓LCHB2012-03-21 20:54發表的“”:
又會係個個位崩都有既 [表情] [表情]
如果個癃低過周邊牙肉既話有機會補唔到, 由佢響度唔理既話細菌可以滋生引發蛀牙/牙周病(隻牙亦都可以係因為有蛀牙所以先崩), 個隻牙中招之餘仲有機會影響都隔離d牙. 同埋你話隻牙有d唔舒服, 好可能個牙髓已經受影響, 都係快d搞搞佢好
快d去睇睇牙醫啦, 響forum講極都係紙上談兵, 好多時d野真係唔睇過test過都唔會知點處理

牙醫

旗艦人
挑:lamho@The Shadow Sniper 5K(已收)
挑:arsenal@NEW DYNAMIC 100K(已收)
被挑:工藤新一@LEGEND 10K(已付)
被挑:TriFox@爽YY 10K(已付)
離線vincent
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2012-03-21
引用第3樓LCHB2012-03-21 20:54發表的“”:

OK thx
離線tl9189
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2012-03-27

我之前都試過, 牙醫都係話補黎都無用..
但要避免再成日食咁多硬野, 同埋, 要用工具開殼~