• 4110閱讀
  • 60回復

[攝影]買DC邊度平, Canxx 600D [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線yanyan
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 15  發表于: 2012-05-04
CheapHK,但我唔sure平唔平過出面
一心只等葡萄熟透 嚐杯酒

引用第31樓國球旗2010-04-16 01:02發表的“”:

一個好友論壇,只得一個 yan 姐 [表情]  [表情]
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 16  發表于: 2012-05-04
引用第15樓林柏特2012-05-04 01:24發表的“”:
CheapHK,但我唔sure平唔平過出面 [表情]

呢間野檼唔穩陣架?

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 17  發表于: 2012-05-04
講真,想分期,想方便,想多野送,九成都係去百X匯或者X 澤呢類連鎖店架啦。因為梗有一間係左近。不過你想好問多幾間,明明同一間公司,唔同分行唔同人都可以比唔同折扣你。標價同實價有時會有分別的。

不過你想免息分期既話就多數無咩折扣。

唔駛分期,想平多一兩舊或者甚至幾舊,可以去旺角萬成之類既影音公司,星際城巿入面有間DCFEVER 都可以考慮,一定唔係最平,但至少穩陣。又可以問到D 專業意見。

一心想平唔理其他,你可以上格價網睇睇,你會見到有D 唔知頭唔知路既公司,可以平成幾舊水的。但穩唔穩陣我就唔知了。會唔會水貨當行貨賣,舊機翻新當新機賣,我就唔肯定了。

不過其中一間華仁會,都叫有番少少名氣,相對黎講比較穩陣D。相對……

離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 18  發表于: 2012-05-04
我就真係想搭單問下相機了

想買一部可以換lens既細機,最近fren介紹新既Nikon1,唔知專家們有無咩意見呢?
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=cAl8hAlsfoU

價錢仲好似好喇利。。。
keep walking, keep scoring, let's do it again!!! YNWA
離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 19  發表于: 2012-05-04
引用第15樓林柏特2012-05-04 01:24發表的“”:
CheapHK,但我唔sure平唔平過出面 [表情]

去百X匯等等的舖買會穩陣D...
離線yanyan
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 20  發表于: 2012-05-04
引用第16樓freezefox2012-05-04 10:45發表的“”:
呢間野檼唔穩陣架?

佢係賣外國行貨,間野自己包保養...
其實我都係聽返來...我自己部機係大鋪買的...感覺上穩陣d
一心只等葡萄熟透 嚐杯酒

引用第31樓國球旗2010-04-16 01:02發表的“”:

一個好友論壇,只得一個 yan 姐 [表情]  [表情]
離線煙花
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 21  發表于: 2012-05-04
用戶被禁言,該主題自動屏蔽!
離線Mak88
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 22  發表于: 2012-05-04
DCFEVER 有朋友都話OK
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23  發表于: 2012-05-04
引用第1樓freezefox03-05-2012 22:16發表的“”:
應該好快被人移走的了。 [表情] [表情]

四星德國!!KING OF THE WORLD 2014

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24  發表于: 2012-05-04
引用第18樓reve04-05-2012 11:02發表的“”:
我就真係想搭單問下相機了 [表情] [表情]
想買一部可以換lens既細機,最近fren介紹新既Nikon1,唔知專家們有無咩意見呢? [表情] [表情] [表情]
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=cAl8hAlsfoU
.......

睇你要求應該要一部無反 > 單反
四星德國!!KING OF THE WORLD 2014

離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25  發表于: 2012-05-04
引用第24樓啪啪啪啪啪啪2012-05-04 15:56發表的“”:
睇你要求應該要一部無反 > 單反

咁呢個 nikon1系列,同olympus果個EP-3,同其他同類型既機款,算系反定唔反啊??
keep walking, keep scoring, let's do it again!!! YNWA
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 26  發表于: 2012-05-05
引用第18樓reve2012-05-04 11:02發表的“”:
我就真係想搭單問下相機了 [表情] [表情]
想買一部可以換lens既細機,最近fren介紹新既Nikon1,唔知專家們有無咩意見呢? [表情] [表情] [表情]
.......

一定唔推介!

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 27  發表于: 2012-05-05
引用第25樓reve2012-05-04 23:58發表的“”:
咁呢個 nikon1系列,同olympus果個EP-3,同其他同類型既機款,算系反定唔反啊?? [表情] [表情]

呢D 都係無反。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 28  發表于: 2012-05-05
引用第20樓林柏特2012-05-04 13:06發表的“”:
佢係賣外國行貨,間野自己包保養...
其實我都係聽返來...我自己部機係大鋪買的...感覺上穩陣d [表情]

外國行貨……自己包保………

咁咪即係水貨囉。

離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29  發表于: 2012-05-05
引用第26樓freezefox2012-05-05 01:10發表的“”:
一定唔推介!

一句講曬??!

即係你覺得用咁多錢買呢d機,不如卑多d黎買單反?定係其他原因。。。
因為我主要系想要部細d既機,又可以換lens咁