• 3825閱讀
  • 46回復

[電影]單身男女 (古天樂、吳彥祖和高圓圓) [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線posouth

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2012-05-16
有冇人有睇? 雖然已經係2011年的戲. 睇之前完全無expectation, 尤其是對呢D三角愛情故仔唔多吸引. 估唔到拍到真係幾好. 宜家好怕睇D中文片好似好大卡士, 好多爆破加後期制作, 但戲情0分的, 例如重點推介成龍套功夫之王. 呢齣難得擺番D心機落劇情同三個人物度, 唔係話專一男齋悶, 賤男齋賤, 杜琪峰同韋家輝呢對果然信得過.

最勁係一向都唔覺高圓圓靚, 竟然可拍到好得好爽咁. 掂.....

預告片:
http://www.youtube.com/watch?v=ijSQPbTHP2k
Miss you James and Bobby! Thank you for the years of great memories!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2012-05-16
嘩………宜家先開?

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2012-05-16
呢套戲個陣係香港上映時,好評如潮的(尤其係女仔……睇過既會明白點解………)。係口碑帶動票房既好例子。

亦都係我極少數係戲院到睇既電影。

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2012-05-16
簡單係無數女人既夢想tim la...
愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2012-05-16
引用第3樓sun2012-05-16 10:07發表的“”:
簡單係無數女人既夢想tim la... [表情]

呢套戲講出一個真理。

甚麼浪漫,甚麼真愛,甚麼感動,全部都同一個字有關:

錢!

離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2012-05-16
引用第1樓freezefox2012-05-16 09:45發表的“”:
嘩………宜家先開? [表情] [表情]

唏....人地啱啱先睇嘛, 係慢咗幾拍.

真係幾童話既, 一個女仔比兩個唔憂柴唔憂米的人追, 仲要有事業, 又靚仔, 玩哂.......
Miss you James and Bobby! Thank you for the years of great memories!!
離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2012-05-16
引用第5樓posouth2012-05-16 10:55發表的“”:
唏....人地啱啱先睇嘛, 係慢咗幾拍. [表情]
真係幾童話既, 一個女仔比兩個唔憂柴唔憂米的人追, 仲要有事業, 又靚仔, 玩哂.......

我都係呢個月先睇

其實,我覺得高圓圓應該係鍾意古仔多 d 囉。
離線三郎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2012-05-16
上年就係呢套開始忙到HIHI
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2012-05-16
引用第4樓freezefox2012-05-16 10:36發表的“”:
呢套戲講出一個真理。
.......

但當個男人去到咁有錢...又未必會用多心機去追一個唔起眼既女仔了...

當然...起唔起眼又真係各花入各眼的...

就算大劉都會揀鄰家女孩...但都係送上門多...

離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2012-05-16
引用第6樓國球旗2012-05-16 11:00發表的“”:
我都係呢個月先睇 [表情]
其實,我覺得高圓圓應該係鍾意古仔多 d 囉。 [表情]

牌面一定係吳彥祖嬴哂, 幾乎冇缺點~~~

但女人硬係喜歡賤男多d既, 冇計~~~~~
離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2012-05-16
引用第8樓sun2012-05-16 11:24發表的“”:
但當個男人去到咁有錢...又未必會用多心機去追一個唔起眼既女仔了...
當然...起唔起眼又真係各花入各眼的...
.......

起眼, 我覺得高圓圓好得手, 未上單身男女前我已經用過佢做過頭像一排了~~
離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2012-05-16
引用第9樓麻凡2012-05-16 13:13發表的“”:
牌面一定係吳彥祖嬴哂, 幾乎冇缺點~~~
但女人硬係喜歡賤男多d既, 冇計~~~~~ [表情]

就係囉,通常女人都有種想改變壞男人既念頭,
無論開場既尹子維,定係偷食既古仔,
女主角都無一種絕對既抗拒,
反而彥祖果 d 好仔就好易食「好人卡」
離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2012-05-16
引用第11樓國球旗2012-05-16 13:53發表的“”:
就係囉,通常女人都有種想改變壞男人既念頭,
無論開場既尹子維,定係偷食既古仔,
.......

咪就係, 如果唔係彥祖靚仔到好似卡通人物咁, 呢張卡都收左九成九............
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2012-05-16
如果我要嫁...一定揀吳彥祖...

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 14  發表于: 2012-05-17
引用第13樓sun2012-05-16 15:18發表的“”:
如果我要嫁...一定揀吳彥祖...

梗係啦,因為揀古天樂既,最尾一定結唔成婚。