• 7206閱讀
  • 147回復

陳婉婷何傲兒澄清不是受害人 強姦事件震驚娛樂圈... [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線煙花
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 60  發表于: 2012-05-18
用戶被禁言,該主題自動屏蔽!
離線煙花
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 61  發表于: 2012-05-18
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 62  發表于: 2012-05-18
至於所謂圍剿,呢個又係可圈可點的。

你話有一幫人係專係唔講道理地,針對性地,有組織有預謀地攻擊你,咁先叫圍剿者。若然你既說話,引起好多人既反對,佢地同時出聲,咁唔算係圍剿喎。只能話你既意見同呢到主流既意見有好大出入!

舉例,有會員話某某球員受傷,好開心!其他會員見到好反感,全部出聲力斥佢既不是。喂,咁唔算圍剿喎。雖然睇見既事實係十個人一齊話緊一個人。但你都要睇番成件事本身係點。個十個人都係代表佢地自己發言。只係咁岩佢地既發言既內容一致。先會出現一個對十個既現象。我唔可以將呢種情況歸納為圍剿。最重要係,呢個TOPIC 到,更加見唔到你講呢個情況。

當然,我從來無講過人多個邊就一定係岩。人少個邊就係錯。往往,醒覺既人反而係少數添。但都係個句。要睇番件事。不能一概而論。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 63  發表于: 2012-05-18
引用第57樓liuming2012-05-18 17:45發表的“”:
其實就一定會"八"的了...
但我都覺唔應該傷害到其本人...

咁post d 新聞出黎...傷害佢既原兇未係報社?

上fb大把人講啦...我話唔好傷害人...都只會保護識既人...

唔識既...我唔會踏...但唔會有咩大感覺架喎...

如果我話比你聽...我好想為佢而喊...真係假到爆tim la...
愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 64  發表于: 2012-05-18
引用第59樓煙花2012-05-18 17:46發表的“”:
唔知點解....可能大家似熟賣熟......
唔o岩聽o既....好多野就會唔出聲,有d 可能免得嘈.....
.......

我反而覺得...比面你時就好客氣...同你唔熟或唔岩傾既...圍你未圍你囉...

離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 65  發表于: 2012-05-18
引用第61樓煙花2012-05-18 17:48發表的“”:
點樣8得黎又唔會傷害到其本人?

唔開(全)名lor...
唔出相/片...
唔好繪聲繪影咁形容個經過...

我總覺得...
寫出黎其實係要告誡一下其他人...
免受傷害...
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 66  發表于: 2012-05-18
引用第62樓freezefox2012-05-18 17:49發表的“”:
至於所謂圍剿,呢個又係可圈可點的。
你話有一幫人係專係唔講道理地,針對性地,有組織有預謀地攻擊你,咁先叫圍剿者。若然你既說話,引起好多人既反對,佢地同時出聲,咁唔算係圍剿喎。只能話你既意見同呢到主流既意見有好大出入!
.......

挑釁呀!

離線煙花
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 67  發表于: 2012-05-18
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 68  發表于: 2012-05-18
引用第65樓liuming2012-05-18 17:50發表的“”:
唔開(全)名lor...
唔出相/片...
唔好繪聲繪影咁形容個經過...
.......

講真...我根本都唔知邊個係周xx...最初仲問你tim la...

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 69  發表于: 2012-05-18
引用第55樓煙花2012-05-18 17:42發表的“”:
我幫你總結下.....就係有個唔熟o既舊人出黎講正義,仲要針對你黎講.... [表情]
但其實我係8掛又得罪你嗎?
.......

無錯。我係八卦!關你咩事?你係可以咁講的。

然後對方一樣可以咁講:我批評香港人淨係識得八卦,連保障受害人權益都唔知。咁唔通又關你事咩?

大家都用「唔關你事」黎做前題既,無意思架喎。因為單野本來就係完全唔關我地事架啦。咁唔關我地事我地又講?

咪就係唔關我事唔通唔講得咩?

離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 70  發表于: 2012-05-18
引用第68樓sun2012-05-18 17:53發表的“”:
講真...我根本都唔知邊個係周xx...最初仲問你tim la...

講真其實我之前都想貼...
冇貼係因為係風化野,費事貼完比人刪post...
不過,出面已經有人人肉搜尋過...
又見你出post...先搭句咀...
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 71  發表于: 2012-05-18
引用第56樓sun2012-05-18 17:44發表的“”:
我好似曾經比人挑釁架...(即撩交打...)
不過當時只有一個女仔幫過口...
.......

講真,宜家先講番。我已經「幫」左你了。

因為係個件事上,我係完全唔同意你的睇法的。而我係同意佢地的。

但我唔加把口落去,就係唔想你係同其他人「討論」緊既時候,仲要應付埋我。我覺得我已經算係做左應該做既野架啦。當然你未必會認同。甚至會好不屑。但抱歉。個件事上我的確不能認同你既睇法。

至於個位幫口既女士,我就更加唔認同佢既講法,而我亦唔需要比面佢,所以我踩多腳落去了。

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 72  發表于: 2012-05-18
引用第67樓煙花2012-05-18 17:52發表的“”:
e....你好似講緊我咁 [表情]
呢度唔同網上一般論壇,活躍活員係好多都見過,仲會幾熟
.......

就係囉...

以前好友d人唔會咁熟架...而家唔同啦...

少見少聯誼都走得7788了...

櫻花...始希...

櫻花唔食肉...佢灌輸d人食肉有害...咁係因為佢既理念有唔同...

我都食肉...我亦建議多菜少肉...

但絕對唔會話人咁既食料係唔岩...你唔跟無問題架...你唔理佢都無問題架...

點解要好似非我族類就令人完全無哂空間呢...

p.s. 當然我都唔係太清楚佢走既原因! 我都只係感覺上至從果次嘈過後就唔見佢了...

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 73  發表于: 2012-05-18
引用第59樓煙花2012-05-18 17:46發表的“”:
唔知點解....可能大家似熟賣熟......
唔o岩聽o既....好多野就會唔出聲,有d 可能免得嘈.....
.......

你究竟係想話大家持熟賣熟,所以咩都可以講。定係話大家因為熟左,要比番D 面對方,所以有時明知你錯都唔可以直斥其非?

離線煙花
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 74  發表于: 2012-05-18