• 5987閱讀
  • 95回復

2012 NBA Draft - First pick: Hornets [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線ming仔

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2012-05-30
Draft Lottery

雖然來年draft有排先到 , 不過mock lottery 已經出左
當然今年比人歸做選秀大年有好多勁人

Draft Lottery order

First pick 大熱 -

十九歲既六呎十既Kentucky 大前鋒+一字眉 Anthony Davis憑住佢驚人臂展 , 籃板能力同封阻能力成功勃起 , 邊一隊抽中都對佢地既內線起到好既作用 32分鐘14分10板4blk另加7成罰球
而一個內線黎講1.4個stl黎講唔知算唔算多啦 , 但係真係ok既

攻擊方面d skills好似有d生疏 , 短期黎睇可能只係高既防守長人 , 再加上好既運動能力 , 就好似 Blake Griffin咁擁有良好運動能力

希望會去到一隊好既隊伍

其他下年應該留意既新人會遲d再update 再+ comment
[ 本文被ming仔在2012-05-31 16:39重新編輯 ]
離線ming仔
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2012-05-30
其他應該留意既球員:

今年冇記錯的話就係Kentucky 拎左NCAA冠軍..
今年Kentucky 都有所謂既三虎
其中一虎就係上面既Davis
而其中一個就係second pick大熱 / 多數可能都係top5 pick既 Michael Kidd-Gilchrist

18歲又6呎7既佢打小前鋒 平均(唔sure) 11.7分7.4籃板 , 近5成既FG%
係player traits上面show佢既defending係好既
絕對有力升為防守大鎖之一
係Davis foul trouble之下係靠佢撐住
亦都係可以留意既一位球員
離線yoshra11
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2012-05-30
一字眉好勁
離線thmscpl
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2012-05-30
一字眉
離線ming仔
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2012-05-30

6呎11既中鋒 , Andre Drummond 比espn譽為new amare
佢既防守同籃板仲有block方面都好似唔錯
都過到下人 , 仲有傳波< 中鋒都ok < M.Gasol

但係作為中鋒 , 好似冇咩low post既技巧, 雖然有好似唔錯的中距離 , 但令人感覺似guard多d , 但佢本身又係個可愛既中鋒
都應該係頭幾pick , 但又有話佢想讀多一年
有最新消息之前 Drummond都係可以留意的
離線ming仔
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2012-05-30

真係一字眉
離線杜菲斯
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2012-05-30
唔好 washington 呀
離線yoshra11
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2012-05-30
山貓已經廢到冇得再廢
離線RMadrid
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2012-05-30
引用第5樓ming仔2012-05-30 21:34發表的“”:

真係一字眉 [表情]

又一個隊長?
離線阿清
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2012-05-30
anthony davis基本上99.9%狀元
19歲已經入美國隊

頭4隊最想佢去new orleans
離線阿清
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2012-05-30
Jordan今季唔知又睇中邊件好野呢
離線ming仔
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2012-05-30
引用第10樓阿清2012-05-30 22:29發表的“”:
Jordan今季唔知又睇中邊件好野呢 [表情] [表情] [表情]

離線ming仔
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2012-05-30
引用第9樓阿清2012-05-30 22:26發表的“”:
anthony davis基本上99.9%狀元
19歲已經入美國隊 [表情]
頭4隊最想佢去new orleans [表情]

NEW ORELANDS如果今年Eric Gordon留的話加原有班底同Davis 可能衝到playoff
離線阿清
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2012-05-30
引用第12樓ming仔2012-05-30 22:41發表的“”:
NEW ORELANDS如果今年Eric Gordon留的話加原有班底同Davis 可能衝到playoff [表情]

new orleans個陣容如果健健康康唔差架

奈何好幾個主力個底都麻麻... 都大傷過
離線ming仔
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 14  發表于: 2012-05-30
引用第13樓阿清2012-05-30 22:51發表的“”:
new orleans個陣容如果健健康康唔差架 [表情]
奈何好幾個主力個底都麻麻... 都大傷過 [表情] [表情] [表情] [表情]

Landry , Kaman , Ariza , Gordon , JJack