• 5967閱讀
  • 95回復

2012 NBA Draft - First pick: Hornets [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線ming仔

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 正序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2012-05-30
Draft Lottery

雖然來年draft有排先到 , 不過mock lottery 已經出左
當然今年比人歸做選秀大年有好多勁人

Draft Lottery order

First pick 大熱 -

十九歲既六呎十既Kentucky 大前鋒+一字眉 Anthony Davis憑住佢驚人臂展 , 籃板能力同封阻能力成功勃起 , 邊一隊抽中都對佢地既內線起到好既作用 32分鐘14分10板4blk另加7成罰球
而一個內線黎講1.4個stl黎講唔知算唔算多啦 , 但係真係ok既

攻擊方面d skills好似有d生疏 , 短期黎睇可能只係高既防守長人 , 再加上好既運動能力 , 就好似 Blake Griffin咁擁有良好運動能力

希望會去到一隊好既隊伍

其他下年應該留意既新人會遲d再update 再+ comment
[ 本文被ming仔在2012-05-31 16:39重新編輯 ]
離線ridanavcr
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 95  發表于: 2012-06-30
引用第92樓阿清2012-06-30 12:47發表的“”:

Austin Rivers #25

嘻嘻,我得一條眉
離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 94  發表于: 2012-06-30
引用第92樓阿清2012-06-30 12:47發表的“”:

一!!!字眉。。。。。。。。。。。
keep walking, keep scoring, let's do it again!!! YNWA
離線yoshra11
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 93  發表于: 2012-06-30
係咪已經PICK左
離線阿清
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 92  發表于: 2012-06-30

離線阿清
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 91  發表于: 2012-06-30
引用第90樓snipertcy2012-06-29 23:26發表的“”:
作為一名 Celtics 球迷, 我一點都唔希望 Ray Gun 去熱火囉~
[表情]

希望佢同KG一齊留低...

始終佢都已經有一隻ring....
雖則我都明白佢想退休前拎多隻.......
離線snipertcy
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 90  發表于: 2012-06-29
引用第88樓阿清2012-06-29 11:58發表的“”:
no please........................................................... [表情] [表情] [表情]

作為一名 Celtics 球迷, 我一點都唔希望 Ray Gun 去熱火囉~
離線Chelsea
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 89  發表于: 2012-06-29
引用第85樓隨風2012-06-29 10:27發表的“”:
反而想知Zeller係咪真係咁有料
一個等於三個pick [表情]

我都想知,小牛用佢換左 24th, 33rd, 34th pick 返黎
離線阿清
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 88  發表于: 2012-06-29
引用第81樓ryan_kewell_72012-06-29 09:41發表的“”:
LeBron James ‏@KingJames
While watching the Draft my son Bryce ask "Is Ray Allen gonna play for the Heat". I said "I don't know, I hope so".
[表情] [表情] [表情] [表情]

no please...........................................................
離線阿清
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 87  發表于: 2012-06-29
Magic first round個件PF Andrew Nicholson唔知咩料呢

原來佢原本係打棒球..
直到high school先打籃球
[ 本文被阿清在2012-06-29 11:59重新編輯 ]
離線snipertcy
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 86  發表于: 2012-06-29
騎士又用第 4 pick 選了一些估唔到的人
離線隨風
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 85  發表于: 2012-06-29
反而想知Zeller係咪真係咁有料

一個等於三個pick
離線隨風
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 84  發表于: 2012-06-29
引用第83樓ryan_kewell_72012-06-29 10:20發表的“”:
OKC好似執倒荀野, Perry Jones係d mock draft有頭10, 而家跌到落28位先pick [表情]

但係佢態度麻麻 而且半月板check到有事

都係一個gamble
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 83  發表于: 2012-06-29
OKC好似執倒荀野, Perry Jones係d mock draft有頭10, 而家跌到落28位先pick
離線隨風
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 82  發表于: 2012-06-29
有冇人認識Evan Fournier

我以為Denver會揀Jared Sullinger或者Perry Jones