• 29723閱讀
  • 1053回復

NBA 2012-13 轉會市場 / 季前季身賽討論區 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線工藤新一
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 15  發表于: 2012-06-13
引用第13樓呀威2012-06-13 20:41發表的“”:
因為每個新人約完之後球隊都有一個續約權 ,價碼係低過中產, 但lin 今季季初俾火箭裁左, ny 先再簽,聯盟就話ny簽既唔係新人約無得平價續 但ny 就唔認同,所以就打官司啦

明晒
離線Selby
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 16  發表于: 2012-06-13
delete
離線yoshra11
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 17  發表于: 2012-06-18
保羅-加索爾(Pau Gasol)在今年季后賽西部半決賽湖人對陣雷霆的系列賽中表現不佳,加之上個賽季加索爾在季后賽中的表現也無法令球隊管理層滿意,湖人隊已經下定決心要送走加索爾,儘管球隊陣容很可能在這樣一筆潛在交易中損失一部分天賦。

據悉,灰熊隊老闆海斯利一直有意將保羅-加索爾帶回孟菲斯,讓他和弟弟馬克-加索爾聯手為灰熊隊效力。不過,海斯利出售灰熊隊的談判已經在近日啟動,這筆交易的可行性目前尚不得而知。
離線望晴天
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 18  發表于: 2012-06-18
引用第17樓yoshra112012-06-18 09:26發表的“”:
保羅-加索爾(Pau Gasol)在今年季后賽西部半決賽湖人對陣雷霆的系列賽中表現不佳,加之上個賽季加索爾在季后賽中的表現也無法令球隊管理層滿意,湖人隊已經下定決心要送走加索爾,儘管球隊陣容很可能在這樣一筆潛在交易中損失一部分天賦。
據悉,灰熊隊老闆海斯利一直有意將保羅-加索爾帶回孟菲斯,讓他和弟弟馬克-加索爾聯手為灰熊隊效力。不過,海斯利出售灰熊隊的談判已經在近日啟動,這筆交易的可行性目前尚不得而知。

認真講其實NBA真係無乜PF好得過Pau....(Dirk Nowitzki, Kevin Love, Blake Griffin呢D又trade唔到)

而且熟悉Lakers既戰術(Mike Brown黎之後唔計因無戰術可言)
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 19  發表于: 2012-06-18
去MEMPHIS即係換RANDOLPH?
離線望晴天
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 20  發表于: 2012-06-18
引用第19樓迪神2012-06-18 09:36發表的“”:
去MEMPHIS即係換RANDOLPH? [表情]

呢件黎既話kobe咪仲興
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 21  發表于: 2012-06-18
引用第20樓望晴天2012-06-18 09:38發表的“”:
呢件黎既話kobe咪仲興 [表情]

同LV既內線....BOOZER同NOAH囉,橫掂BULLS都想TRADE走佢地同DENG
離線望晴天
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 22  發表于: 2012-06-18
引用第21樓迪神2012-06-18 09:51發表的“”:
同LV既內線....BOOZER同NOAH囉,橫掂BULLS都想TRADE走佢地同DENG [表情]

呢兩個我覺得downgrade...

boozer內線aggressiveness仲低過pau...靠jump shoot又唔穩定

noah呢款拼命三郎型好難做到第2/3個進攻點

要同呢/升呢既PF真係無架啦...點換都死...最慘好似一定要trade佢

希望首先可以簽返Odom返黎啦.........
離線chun1424
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23  發表于: 2012-06-18
引用第18樓望晴天2012-06-18 09:31發表的“”:
認真講其實NBA真係無乜PF好得過Pau....(Dirk Nowitzki, Kevin Love, Blake Griffin呢D又trade唔到)
而且熟悉Lakers既戰術(Mike Brown黎之後唔計因無戰術可言) [表情]

agree, 其實我覺得pau 真係好勁
離線fatman
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24  發表于: 2012-06-18
引用第23樓艾殊利楊格2012-06-18 12:03發表的“”:
agree, 其實我覺得pau 真係好勁

我覺得係湖人個戰術唔岩佢打
離線RMadrid
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25  發表于: 2012-06-18
引用第17樓yoshra112012-06-18 09:26發表的“”:

唔~~~~~你睇下加素爾,呢d咪藍球智慧囉
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 26  發表于: 2012-06-18
引用第22樓望晴天2012-06-18 09:58發表的“”:
呢兩個我覺得downgrade...
boozer內線aggressiveness仲低過pau...靠jump shoot又唔穩定
.......

係同公牛TRADE就唔會1 TRADE 1啦,LAKERS都想其他位平均D,尤其係3號位
離線snipertcy
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 27  發表于: 2012-06-18
如果熊仔集齊加素兄弟, 應該幾正
離線tc2218
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 28  發表于: 2012-06-18
引用第19樓迪神2012-06-18 09:36發表的“”:
去MEMPHIS即係換RANDOLPH? [表情]

memphis既注碼系Rudy Gay
離線frankie
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29  發表于: 2012-06-18
引用第28樓tc22182012-06-18 13:22發表的“”:
memphis既注碼系Rudy Gay

Rudy Gay
同高比爭波打咩
寧願一生都不說話 都不想講假說話欺騙你