• 4275閱讀
  • 54回復

[手機周邊]耳筒 (大家唔好太興奮) [復制鏈接]

上一主題 下一主題
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 15  發表于: 2012-06-18
引用第14樓sun2012-06-18 14:29發表的“”:
個人鐘意用佢既耳筒>>>> Sennheiser
音色好靚...

有無我既PRICE RANGE 架?

好似羽毛球拍咁, YONNEX 係正, 不過平既球拍實唔會買佢

我估耳筒都會有咁既現象
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 16  發表于: 2012-06-18
引用第15樓黑魔道士比比2012-06-18 14:42發表的“”:
有無我既PRICE RANGE 架?
好似羽毛球拍咁, YONNEX 係正, 不過平既球拍實唔會買佢
.......

我一向都係用2百幾架咋...再貴既我唔會買的...

我用過philip都ok...sony果d都差不多...

講真...在2-300之間的...其實真係差不多的音色...

可以要超過4舊水的...至聽得出有大唔同...

不如話邊隻襟玩d...我會話philip...
愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 17  發表于: 2012-06-18
引用第16樓sun2012-06-18 14:52發表的“”:
我一向都係用2百幾架咋...再貴既我唔會買的...
我用過philip都ok...sony果d都差不多...
講真...在2-300之間的...其實真係差不多的音色...
可以要超過4舊水的...至聽得出有大唔同...
不如話邊隻襟玩d...我會話philip...
.......

我同意
離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 18  發表于: 2012-06-18
引用第7樓黑魔道士比比2012-06-18 14:03發表的“”:
下?下?
有分別架咩?
.......

上次聽班同事吹水講, 有d耳筒for i phone的, 話好靚聲, 仲可以接聽電話咁話, 我問, 耳筒可以接聽電話好特別架咩? 佢地話靚聲果d係喎, 唔係隻隻耳筒都得, 咁我問唔係i phone 有冇呢d 耳筒, 佢地話冇........
報告完畢, 我唔用手機聽歌的, 所以本身這方面知識係零, 只係識得買20-30果d........其實我都有點懷疑....我係咪俾人老點左呀?
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 19  發表于: 2012-06-18
引用第18樓麻凡2012-06-18 15:32發表的“”:
上次聽班同事吹水講, 有d耳筒for i phone的, 話好靚聲, 仲可以接聽電話咁話, 我問, 耳筒可以接聽電話好特別架咩? 佢地話靚聲果d係喎, 唔係隻隻耳筒都得, 咁我問唔係i phone 有冇呢d 耳筒, 佢地話冇........
報告完畢, 我唔用手機聽歌的, 所以本身這方面知識係零, 只係識得買20-30果d........其實我都有點懷疑....我係咪俾人老點左呀? [表情]

唔係喎尋日我行星際, 啲耳筒係有寫FOR IPHONE 定 FOR ANDROID 之類架喎
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 20  發表于: 2012-06-18
引用第17樓黑魔道士比比2012-06-18 15:12發表的“”:
我同意 [表情]

你試下買果d十幾廿雞的黎聽...
同200-300的比下...一樣有好大分別!

一山還有一山高...去到200幾其實都可以覺得唔夠好...視乎用家既接受程度了...

我一向用mp3黎聽歌的...唔太鐘意有什音既耳筒...

好似iphone既耳筒係大隻的...好多時會收倒外界既聲音...我唔鐘意呢隻...

我一定要細粒果d...但有個唔好處...就係我聽唔倒電話聲...

離線煙花
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 21  發表于: 2012-06-18
用戶被禁言,該主題自動屏蔽!
離線Desmond
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 22  發表于: 2012-06-18
urbanears 就潮味重d,好多cd店都有得買
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23  發表于: 2012-06-18
Sony d線好易斷
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24  發表于: 2012-06-18
引用第23樓迪神2012-06-18 16:26發表的“”:
Sony d線好易斷 [表情]

x 2...

所以我話PHILIP襟玩D...

離線煙花
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25  發表于: 2012-06-18
用戶被禁言,該主題自動屏蔽!
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 26  發表于: 2012-06-18
引用第22樓Desmond2012-06-18 16:14發表的“”:
urbanears 就潮味重d,好多cd店都有得買

樣其實真係唔緊要, 反正你俾咩潮物到我手上都唔慌潮得去邊XD
離線庭...
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 27  發表于: 2012-06-18
$200-300耳筒既音質分別唔太大,我會揀自己鍾意既牌子就算,起碼用得開心d
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 28  發表于: 2012-06-18
引用第25樓煙花2012-06-18 16:56發表的“”:
咁講音質之ma [表情] [表情]
人地要抵玩嘛
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29  發表于: 2012-06-19
引用第27樓庭...2012-06-18 18:19發表的“”:
$200-300耳筒既音質分別唔太大,我會揀自己鍾意既牌子就算,起碼用得開心d [表情] [表情]

其實我都明既, 不過基於唔識, 廢事買完番黎先知原來係全世界最差果隻啦