• 6641閱讀
  • 91回復

[論壇公佈]有關版主、總版、壇主執行壇規之指引及澄清 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線煙花
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 45  發表于: 2012-08-09
用戶被禁言,該主題自動屏蔽!
離線煙花
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 46  發表于: 2012-08-09
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 47  發表于: 2012-08-09
我都想望晴你返o黎(係N年前可以同我一齊傾YFF吹水傾波經果個..)
但明眼人都見你帶住敵意返o黎....

咁點幫你喎......
只愛足球
離線煙花
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 48  發表于: 2012-08-09
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 49  發表于: 2012-08-09
原來有個咁嘅thread....

唉, 其實呢d單打, 唔理出自邊個都好啦, 以你年資都見唔少架啦…. 單打黎到唔一定要接架嘛~~ 你仲青春, 仲有團火, 仲會衝動…. 其實都係好嘅, 不過有時都要學下忍一忍…. 即使反擊, 都用d高明d嘅手法嘛, 呢d方法咁小學雞.... 就算單打抽羸左都冇意思啦~~

嗰件事我記得呀, 成村人話場波悶嘛, 算啦, 羸得多嘅隊係咁架啦, 唔係黑哨, 就係插水, 再唔係對方放水, 冇力, 食物中毒, 總之咩理由都有, 連呢d都講到悶嘅時候, 再落去就係挑剔佢地嘅表現滿足唔到觀眾呀之類…. 你嗰隊咁羸法, 應該都見慣晒架喇喎…. 呢d情形, 應左兩句表明自己睇法之後就算, 再落去嗰d泥漿摔角就冇謂參與啦…. 就算真係要拗都冇問題, 但唔好去得太盡嘛, 始終公眾地方….

簽名, 網名呢d, 好似以前咁, 擺下燕姿d野咪好囉 (嗰首歌我都好鍾意架....) 而家呢個名, 除左因為你之前俾人ignore, 所以整個爆d/搞笑d嘅博人注意之外, 其實真係冇咩reason support點解要咁做.... 健康d嘅做法應該係得閒出黎打下波, 食下野, 吹下水.... 無謂搞到咁唔happy嘛~~
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 50  發表于: 2012-08-09
回 煙花 的帖子
煙花:仲有得幫[表情] (2012-08-09 14:15) 

咪話無囉.....

我講野有無咁難明呀.....T_T
只愛足球
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 51  發表于: 2012-08-09
咦但我又想問, 點解"楊受成"呢個名, 又或者佢嘅相, 會係攻擊緊我地個壇 / 對署理壇主不敬呢? 我本來都唔知, 係睇到搞到咁大反應先知…. 係因為用左個"獸"字? 定係楊受成先生同好友, 又或者係我地嘅署理壇主, 有咩往事恩怨情仇?

照我估計, 最大機會出問題應該係個"獸"字…. 如果真係因為個"獸"字, 咁有個會員jon, 我見成日都有人叫佢做"鬼"/"鬼仔"…. 仲有最友善會員rave, 好多人都肥rave前肥rave後咁稱呼佢, 仲有ajax成日都俾人話膠積, 又經常性俾人抽水/攻擊 (人身攻擊都有, 大家應該都見過不止一次), 呢d其實又o唔ok? 點先算係"攻擊"? "肥"同"膠"都幾hurt下架喎可以....

如果唔係因為"獸"字, 又係咩原因呢? 楊受成都只係一個普通生意人, 生意上成功, 可能有d人唔太鍾意佢 (咩原因都好啦), 咁但係呢個世界, 個個人都有人唔鍾意架啦....? 佢又唔係打家劫舍, 十惡不赦, 點解提到佢會係攻擊緊個壇/署理壇主呢?  莫非.... 呢位楊生真係同我地個壇有d恩怨係我唔知嘅....? 咁, 仲有咩人 / 事同我地個壇有咩恩怨導致唔應該提起.... 不如襯呢個機會講埋啦.... (可能我喺呢度資歷唔夠深, 有咩唔知導致有何得罪, 請勿見怪....)
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 52  發表于: 2012-08-09
回 sikingthegreat 的帖子
sikingthegreat:原來有個咁嘅thread....
[表情] [表情]
唉, 其實呢d單打, 唔理出自邊個都好啦, 以你年資都見唔少架啦…. 單打黎到唔一定要接架嘛~~ 你仲青春, 仲有團火, 仲會衝動…. 其實都係好嘅, 不過有時都要學下忍一忍…. 即使反擊, 都用d高明d嘅手法嘛, 呢d方法咁小學 .. (2012-08-09 15:29) 

"爆d/搞笑d嘅"

你都真係搞笑D...XDXDXD

上次件事只係導火線...
只愛足球
離線煙花
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 53  發表于: 2012-08-09
離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 54  發表于: 2012-08-09
sikingthegreat:咦但我又想問, 點解"楊受成"呢個名, 又或者佢嘅相, 會係攻擊緊我地個壇 / 對署理壇主不敬呢? 我本來都唔知, 係睇到搞到咁大反應先知…. 係因為用左個"獸"字? 定係楊受成先生同好友, 又或者係我地嘅署理壇主, 有咩往事恩怨情仇?
照我估計, 最大機 .. (2012-08-09 15:47)

我諗想係呢度知道來龍去脈,公開談論

就先要得到當事人,即老狐既許可
[ 此帖被Gabriel在2012-08-09 15:57重新編輯 ]
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 55  發表于: 2012-08-09
sikingthegreat:咦但我又想問, 點解"楊受成"呢個名, 又或者佢嘅相, 會係攻擊緊我地個壇 / 對署理壇主不敬呢? 我本來都唔知, 係睇到搞到咁大反應先知…. 係因為用左個"獸"字? 定係楊受成先生同好友, 又或者係我地嘅署理壇主, 有咩往事恩怨情仇?
照我估計, 最大機 .. (2012-08-09 15:47) 

如果有人話你個樣似成龍,日日貼成龍出o黎
又你明知佢唔係同你講笑、玩下

你會唔會話"成龍係成功人士,國際知名"唔應該介意呢?

學煙花話齋,重點係MIND唔MIND,而唔係貼o既係咪一個"成功人士"

只愛足球
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 56  發表于: 2012-08-09
回 Gabriel 的帖子
Gabriel:我諗想知道來龍去脈
就先要得到當事人,即老狐既許可 (2012-08-09 15:54) 

原來唔係同個壇有關, 係同署理壇主有關....

其實內情如果係d私人野, 我都唔太想知, 反正私隱係應該受保護嘅~~ 但我想知道除左"楊受成"此人以外, 仲有咩係唔應該提起嘅.... 費事將來講錯野....
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 57  發表于: 2012-08-09
回 迪克 的帖子
迪克:"爆d/搞笑d嘅"
你都真係搞笑D...XDXDXD
....... (2012-08-09 15:48) 

上次件事只係導火線...

即係.... 佢仲有犯其他事?

以我所見, 佢做嘅都係圍繞"楊受成"為主.... 原來仲有其他?
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 58  發表于: 2012-08-09
sikingthegreat:原來唔係同個壇有關, 係同署理壇主有關....
其實內情如果係d私人野, 我都唔太想知, 反正私隱係應該受保護嘅~~ 但我想知道除左"楊受成"此人以外, 仲有咩係唔應該提起嘅.... 費事將來講錯野....[表情] (2012-08-09 15:59) 

人身攻擊就當然係同人有關,
同壇無關又唔係
的確有損論壇氣氛

無話有D咩講得唔講得
最根本上係態度o既問題

你態度友善,你貼邊個o既相、引用邊個o既說話都無問題
只愛足球
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 59  發表于: 2012-08-09
回 迪克 的帖子
迪克:如果有人話你個樣似成龍,日日貼成龍出o黎
又你明知佢唔係同你講笑、玩下
你會唔會話"成龍係成功人士,國際知名"唔應該介意呢?
....... (2012-08-09 15:58) 

個樣似成龍咁又點? 點解我唔明嘅....
嗰個人唔係講笑 / 玩下, 咁係咩? 就係而家講緊嘅"攻擊"?
即係.... 攻擊我個樣似成龍?

我諗, 我真係會冇咩反應.... 成龍可能仲唔開心過我.... 雖然我真係麻麻地佢.... 但佢個樣冇咩特別啫, 起碼唔係話似八兩金之類....

anyway, 我諗我大概明白發生左咩事了.... 繼續靜觀其變先~~