• 6653閱讀
  • 91回復

[論壇公佈]有關版主、總版、壇主執行壇規之指引及澄清 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線楊受成
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30  發表于: 2012-08-09
我同你之前都河水不犯

你鍾意點quote點串你既事

唔好因為你自己五十幾六十歲人發埋D小朋友脾氣走去濫用權力踢走人

你鍾意開戰係人都知..但唔該搵位踢人走都高明D啦

office都唔洗上..你一個人話曬事話點block又點block

block左兩個幾月又唔俾人通知唔俾人pm

唔係老屈係乜你答我?
離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 31  發表于: 2012-08-09
等我講句公道說話啦,如果你係因為當初PM溝通上出現問題既,咁你可以提出申訴,無問題。
以前邊個搞事都好,如果之後雙方唔再單打,我諗大家都可以當粉筆字抹佐去。
或者你真係好嫐好唔gur,當但係你一上返黎就態度企到咁硬,咁樣做擺明令自己理虧嘖,無著數架喔。因為後事而被人ban,無得怪架喔!
事件隔佐咁耐都仲系咁,唔好話一人讓一步好落台,你繼續咁樣發爛渣法,就算系旁人,都好難幫你啦!

好多人都唔想理呢灘渾水。
我可能系多事,但係我都想你返黎既,不過唔係咁樣咯,
你自己呢?諗住返黎為麼?繼續鬥氣?唔係掛。。。

講完。
keep walking, keep scoring, let's do it again!!! YNWA
離線楊受成
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 32  發表于: 2012-08-09
回 reve 的帖子
reve:等我講句公道說話啦,如果你係因為當初PM溝通上出現問題既,咁你可以提出申訴,無問題。
以前邊個搞事都好,如果之後雙方唔再單打,我諗大家都可以當粉筆字抹佐去。
或者你真係好嫐好唔gur,當但係你一上返黎就態度企到咁硬,咁樣做擺明令自己理虧嘖,無著數架喔。因為後事 .. (2012-08-09 04:02) 

我一直都無諗住同佢嘈

佢係直播佢度quote我講話場波唔悶先開始有對話

之前一年我都完全無理過佢既post

宜家係損害左我既利益/權利咁我係咪應該反映返呢?

我返黎只係正正常常問陣睇波吹水

我唔係為左搞事搞罵戰, 我無人地咁得閒

俾返個account我用就得
離線楊受成
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 33  發表于: 2012-08-09
回 reve 的帖子
reve:等我講句公道說話啦,如果你係因為當初PM溝通上出現問題既,咁你可以提出申訴,無問題。
或者你真係好嫐好唔gur,當但係你一上返黎就態度企到咁硬,咁樣做擺明令自己理虧嘖,無著數架喔。因為後事 .. (2012-08-09 04:02) 

仲有

我都讓左好多步

佢要禁言都禁左2個幾月

一直都申訴唔到

到宜家我再開新account提出本身account pm唔到又發唔到言

又無人理(有人回但刻意ignore事件)

要出post又俾人"列為不受歡迎人物"

我都好難做喎...評下理唔該
離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 34  發表于: 2012-08-09
回 楊受成 的帖子
楊受成:我一直都無諗住同佢嘈
佢係直播佢度quote我講話場波唔悶先開始有對話
....... (2012-08-09 04:07) 

咁你做麼成日叫人阿叔/獸成,同埋一直放人哋句野落簽名檔??咁樣即係直接/間接 挑釁喔!
至於當日場波,我都在場架,我仲复佐你一句,“原本系阿叔,點解改做獸成啊?”
你咁樣即係對人唔係對事嘖。。。就算佢質疑你點解話場波悶,大家都係球迷角度啊,你有你講佢有佢講嘛∼ 對人唔係對事。

而且你做麼成日咁中意同佢“個空傳情”嘖??又頭像、又簽名檔。。。
拿!唔好話佢對號入座啦,其實你心底里系真係擺明講佢架啦,係咪?

唔中意對方咪唔好理、唔好回复、唔好quote,最好毫無交集,咁大家都方便,成個壇都方便。
咁樣唔係幾好?

我都想幫你解決個問題,宜家唔係話佢濫用職權去ban你,過程中其他版主/總版都有份處理的。
而我所知既,就係你無對佢哋既請求,作出適當的回應。
如果當中有錯,你可以據理提出啊!!而唔係咁樣發爛渣繼續隔空單單打打。

講真啦,管理層真係唔係事必要理你的。。。:(
keep walking, keep scoring, let's do it again!!! YNWA
離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 35  發表于: 2012-08-09
回 楊受成 的帖子
楊受成:仲有
我都讓左好多步
....... (2012-08-09 04:11) 

咁禁言期間,PM功能應該系可以用的吧?
你應該有收到唔少管理團隊send卑你既PM架,有無作出適當回應同舉動?
離線楊受成
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 36  發表于: 2012-08-09
同埋同埋

我之前年幾一直都唔理佢既quote/post挑釁

係到euro12回post就俾人把握機會入到

我都真係幾後悔

一直都無諗過同佢有乜單打/浪費時間

大家唔gur就個個知

但要用到權力搵位踢走人呢D咁低裝既招我真係接受唔到

如果我再返黎我以後一定唔會再理佢
離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 37  發表于: 2012-08-09
回 楊受成 的帖子
楊受成:同埋同埋
我之前年幾一直都唔理佢既quote/post挑釁
係到euro12回post就俾人把握機會入到
....... (2012-08-09 04:20) 

理唔理會系一件事,會唔會再以頭像同簽名檔黎單打又系另一件事,希望你明白。
離線楊受成
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 38  發表于: 2012-08-09
回 reve 的帖子
reve:理唔理會系一件事,會唔會再以頭像同簽名檔黎單打又系另一件事,希望你明白。 (2012-08-09 04:27)

咁又一定唔會

一隻手點拍得響?

之前唔係俾人禁言乜都做唔到就唔會咁啦

我簽名有寫話pm唔到問禁完未

之後無埋
離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 39  發表于: 2012-08-09
回 楊受成 的帖子
楊受成:咁又一定唔會
一隻手點拍得響?
....... (2012-08-09 04:28) 

如果真係因為技術上既問題而導致你禁言期間無法做出溝通,咁樣我覺得佢哋或者可以被機會你申訴。

但係都係果句,個前提系在於你既“態度”,同埋規則遵守。
而今次呢個網名就真係不敢恭維。
離線楊受成
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 40  發表于: 2012-08-09
回 reve 的帖子
reve:如果真係因為技術上既問題而導致你禁言期間無法做出溝通,咁樣我覺得佢哋或者可以被機會你申訴。
但係都係果句,個前提系在於你既“態度”,同埋規則遵守。
而今次呢個網名就真係不敢恭維。 (2012-08-09 04:47) 

我只係想用返我自己個網名

本身都完全無必要開呢d重覆account

而技術上既問題我希望真係出於技術唔係人為

見過鬼, 黑已怕

只係想有個公平既對待

唔想被獨裁, 被迫走

點都好, 雖然你應該係企佢個邊

但都多謝你中立地回應

要知道同佢對立基本上都會被定為叛亂份子
離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 41  發表于: 2012-08-09
回 楊受成 的帖子
楊受成:我只係想用返我自己個網名
....... (2012-08-09 04:56) 

你點睇我唔重要啦,所謂既企邊邊更加唔重要。
最重要都系你點睇返你自己,同埋你想其他人點樣睇你咁解。

大條道理個個都識講,但係真正會令到人哋接受既好幾多?

人生苦短,都系一團和氣好,過得自己過得人。輕輕鬆松咁笑看人生咪好咯∼

我無諗住改變你既睇法或者人生觀,因為我無呢種能耐。
同埋我只係一個多口既和事佬,只想大家系一個和睦既氣氛底下享受真正足球的樂趣,因為我珍惜好友論壇∼
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 42  發表于: 2012-08-09
你SEND唔到PM收唔到PM,冇機會比你申訴開過一個新A/C都情有可原,因為轉左壇個個PM都爆哂

但你上親來用緊D A/C名,說話都係對人不對事,比番原本個A/C你上來既話都難保唔會繼續咁攻擊法

禁你言唔係因為一單半單事件,係長時間既人身攻擊,呢樣野就算老狐未做署理壇主已經存在,你用簽名檔係度單單打打,我都不下兩三次叫你換左個簽名,冇左一排又出番,學你話齋一隻手拍唔響,但我起碼見唔到佢有用呢D方法攻擊囉,佢都係係件事上串你抽你水、挑釁你,但你宜家係用緊人地樣貌、身份來到攻擊,跟本已經係度玩針對

我都好想你呢類資深會員番來,但係你宜家果D所謂既"申訴",叫人點放你?
離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 43  發表于: 2012-08-09
其實你由justiceisgone開始...以成熟一點既手法去爭取普遍人既支持,以正途同理性既方法爭取你所講既「justice」,我相信會有人企出黎幫你,維護你。

老狐唔係無俾機會你,甚至為左你件事,搞到管理層內部都有少少混亂卅爭論。至於你投訴既理由,太深入我就唔講,但係類似「有睇pm,但係無刪除有關既挑釁子句」、「無回應」既feedback係有見過,你所謂既pm爆根本完全不成理由。再者,你成日話人對號入座,學番你果句:「大家都知你明係嘲諷佢,你針對佢係人都知」,話人對號入座根本就係到玩弄手段,你自問咁樣理性的人會站係你果邊嗎?

坦白講,初頭我都覺得老狐係有少少衝動 ,但係後尾既跟進至少令我覺得係對事不對人,其他人點睇我唔知啦,且看有無人企你果邊,提出實質理據,支持你番黎。

我個人就覺得就呢個post既你既回應黎講,你係有想從正確既方法去討回公道,但係你既態度仲係隱含住你對老狐既偏見,咁樣好難解決問題。禁言同ban既理由好充份,淨係有你自己保證不會再單單打打只係求情理由,而非抗辯理由。求情既話,你既態度都扣哂分了。

其實正如reve話齋,你唔理佢,自不然佢唔會理你,呢度人又唔係多,都仲有大把曼迷朋友同你吹水,只係為左淡氣,何必搞到咁。

打到有d混亂,以上對話只代表個人立場
[ 此帖被Gabriel在2012-08-09 09:57重新編輯 ]
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 44  發表于: 2012-08-09
回 楊受成 的帖子
楊受成:我只係想用返我自己個網名
....... (2012-08-09 04:56) 

一見倒獨裁呢個字眼...我又走入黎講下啦...

如果你認為呢個壇有獨裁成份...
咁你仲乜仲要下下一上水就貼楊生張相? 又改埋佢個名?
咁擺明挑戰好友既管理層啫...

初初我都唔知你為乜比人ban左...
可能都係犯左壇規之類...<<< 我無詳細了解!

如果你咁唔鐘意某人...你大可當佢透明...
佢講乜好...撩你好...煽動別人把咀好...
你都可以當睇唔倒...

個人覺得做好自己就最好...
你一言...我一語...單單打打咁...
你同你口中所謂既人又有乜分別?!

所謂先撩者賤...
你唔係在新壇一上水就擺哂挑釁格...
相信都仲會有人識幫你講好說話的...

其實好友已經係大海中既一個較友善既壇...
你一心想番黎...就要識得改善下自己既態度...
日後你在這裡...唔願跟某人成友...至少都唔洗犯眾憎先啦...

如有得罪...多多包涵!

愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...