• 6638閱讀
  • 91回復

[論壇公佈]有關版主、總版、壇主執行壇規之指引及澄清 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線真秘密
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 75  發表于: 2012-08-12
回 tigercubs 的帖子
tigercubs:應該唔會係誤會
我被禁多過三個星期之後已經所有簽名檔徹走 (已經唔知禁左幾多次)
....... (2012-08-12 04:31) 

其實我都有睇過唔少次你都無換到..不過我就唔係好記得係咩時間check la.
我相信都有唔少人會有睇,等其他人黎講下
離線tigercubs
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 76  發表于: 2012-08-12
回 真秘密 的帖子
真秘密:其實我都有睇過唔少次你都無換到..不過我就唔係好記得係咩時間check la.
我相信都有唔少人會有睇,等其他人黎講下 (2012-08-12 04:41) 

有無人睇到都無所謂 (如果有人睇開肯定會見到我簽名寫-->仲想禁到幾時?)
我都係想講返出黎
只係唔想被人踢走之餘仲"製造真相"
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 77  發表于: 2012-08-12
你唔撤換簽名檔係事實!係頭幾次版管同你接觸時,你一直唔回應唔撤換!呢個係所有有參予討論既版主都可以做證。

最重要係,期間你仲走去更改簽名檔既留言。你可以更改簽名檔內容,卻唔可以撤走簽名檔?邊個信?

呢段糾纏時間絕對超過十日,甚至去到廿日,版主們睇番有關留言就知了!

係之後既日子,我一直有check住,你並無撤換簽名檔!

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 78  發表于: 2012-08-12
而最重要既係,唔撤換簽名檔,只會一直延長你既禁言,並唔會永久中止你既服務!

假設真係因為任技術問題引起誤會,你上黎講番,肯定大把人幫你講好話,亦應該可以好快中止禁言!可惜,你選擇了最愚蠢既方法,一上水第一句就以極惡劣態度漫駡版管,第二個post就馬上用番上次被禁言既侮辱性言語侮辱版管人員!

你被永久中止服務,係因為咁,而唔係因為唔撤換簽名檔!

至於你第二次上黎用更惡劣既態度繼續侮辱版管人員,只會加強我地執法既決心!

你由始至終,不知悔改,屢次侮辱版管,我地唔會再向你提供任何服務的了!

離線youyou
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 79  發表于: 2012-08-12
其實鑑於望晴宜家的態度, 已經有所改善 (起碼再改的名字都再無攻擊成份)
會唔會考慮比多最後一次機會佢
如果今次佢繼續挑"引"各管理層或講任何粗口
先再永久禁言?

其實佢都係資深會員, 加入論壇的日子比我更長,
係論壇的活躍程度亦很積極,
我還記得之前佢在遊戲版亦積極參與三壇混戰, (至少証明佢其實都好鍾意呢度)
而且上次唔記得邊位好友, 去信外國的yff forum邀請參與壇戰,
望晴亦積極幫對方修改英文,

在此懇請大家比多次機會佢
始終在此論壇的資深會員真係賣少見少,
還望壇主網開一面
離線垃圾桶
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 80  發表于: 2012-08-12
萬大事都有商量,比多次機會佢啦..
方便大家Save & Print

fb: peterkl
垃圾桶四Be
Be Courteous, Be Kind, Behave, Be Patient
要為自己加油,彼得加油!!
惜日的光輝只停留在惜日;今日的光輝只停留在今日;明日的光輝只靠自己努力;彼得我一定可以再做奇蹟!!
離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 81  發表于: 2012-08-12
回 youyou 的帖子
youyou:其實鑑於望晴宜家的態度, 已經有所改善 (起碼再改的名字都再無攻擊成份)
先再永久禁言?
....... (2012-08-12 17:50) 

佢而家仲係度想「據理力爭」

如果佢係想講道理,我自己就覺得佢幫唔落

但係如果想講人情咁就唔同,咁佢至少態度上或者方式都要變變

唔係無得番轉頭....

唔少人都知佢係資深會員,但係淨係佢本人保證以後同當事人互不干涉,好似委屈佢退一步咁,唔夠誠意吧
[ 此帖被Gabriel在2012-08-12 21:00重新編輯 ]
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 82  發表于: 2012-08-12
回 youyou 的帖子
youyou:其實鑑於望晴宜家的態度, 已經有所改善 (起碼再改的名字都再無攻擊成份)
先再永久禁言?
....... (2012-08-12 17:50) 

名字無攻擊成份呢個係好正常的吧?呢個係基本到唔基本既要求!難道佢鬧左我三次,第四次無鬧我地就話佢對我好左好多?唔係掛?佢不斷地攻擊我,然後呢次唔係改名到抽水,咁就等如「有所改善」!?!?

請你再睇多次佢今次既留言,佢仍然係以惡劣既態度繼續攻擊我,又話我趕走人,又話我隻手遮天。請問佢係邊地改善過?咁既所謂「改善」,同之前有咩分別!

機會係係未判決前比的。未判決前,我地有比足機會佢。佢無理會。判決之後,我地就要尊重番個判斷!事實上,係宣布前,我亦有問各位版主意見,當然無人有異議!宜家我正式宣佈後你先再黎求情,依乎有些那過吧!

抱歉,我唔打算收回成命!

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 83  發表于: 2012-08-12
回 垃圾桶 的帖子
垃圾桶:萬大事都有商量,比多次機會佢啦.. (2012-08-12 18:17) 

NO!

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 84  發表于: 2012-08-12
佢係因為用「獸成」黎鬧我,所以被禁言。然後用重複戶口上黎,一開口就又係用獸成黎鬧人!同一個錯誤,不斷去犯,我地點可能唔做野?!

獸成都無問題既話,即係狗種都無問題啦?大家係咪想好友變到,人人可以周圍鬧人「曼狗」、「猁」?好似幾個大壇咁,點鬧點侮辱人都無問題?抱歉,我地唔係呢類論壇。我地唔單止唔會比人用曼狗、猁呢D 用詞,連曼九都唔得!

如果有人用曼九鬧人,你會唔會同佢開脫話,車,佢講個個係數字黎之嘛,講數字有咩問題?唔好再狡辯啦!大家心知肚明個個詞係咩意思。再爭辯黎做咩?

爭辯楊受成係咪一個殷實商人有咩意思?宜家個問題由始至終係呢位會員幾年以黎對我窮追不捨。幾年以黎既心結,我唔認為佢會係今次事件後解開,相反,佢對我既仇恨只會愈黎愈深。比佢番黎,等如放粒計時炸彈係到,隨時再爆。我仲要同佢糾纏幾耐,糾纏幾多年先夠?

佢第二次用重複戶口上黎,去左球迷會講波,講波之餘都不忘影射我係「正義__」!大家又諗下個個__ 會係咩字?大家係咪要我係以後既日子入面,日日比人冷嘲熱諷,日日比人抽水中傷先安樂?大家有冇考慮過,我所受既精神壓力又有幾大?我點解貼埋錢,貼埋時間,去攪個論壇,然後可以日日比人抽水侮辱?

我有時間都唔想將D 時間浪費係佢身上。論壇仲有更多更值得我去處理既事務。
[ 此帖被freezefox在2012-08-12 21:44重新編輯 ]

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 85  發表于: 2012-08-12
回 真秘密 的帖子
真秘密:其實我都有睇過唔少次你都無換到..不過我就唔係好記得係咩時間check la.
我相信都有唔少人會有睇,等其他人黎講下 (2012-08-12 04:41) 

我地留言有紀錄的。你可以去睇番。

我6月22日禁言。佢話佢七日就撤走簽名檔,不過無人理。咁你睇下,我係幾月幾號再次問三郎,對方有冇理會我地?而三郎又點答我地。咁你就知道係咪有人係到講緊大話了(你唔需要係呢到講番,你睇到,知道個日子就足夠了)。

佢係呢段時間,可以更改簽名檔既文字,卻話無辦法撤走簽名檔,你叫人點信?

退十萬步,就當佢真係因為支術上既問題先攪成咁,既然佢清清楚楚知道我地開出既條件,又話自己有撤走但撤唔到個簽名,又話PM 有問題,點解唔上黎講?自己上唔到黎,托個朋友講句有幾難,佢呢到唔少朋友吧。托唔到人,好似今次咁,開個新戶口上次講句有幾難?

佢係有開新戶口,但上黎做咩?除左漫駡同繼續攻擊我之外!佢宜家提出既抗辯理由,無一個可以成立。而最差既係佢既態度,完全無誠意可言。我實在搵唔到半個理由要撤消之前既裁決。
[ 此帖被freezefox在2012-08-12 21:36重新編輯 ]

離線tigercubs
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 86  發表于: 2012-08-13
致"壇主":

我無話過"無辦法撤走簽名檔", 你唔好再強詞奪理....

其實你鍾意講乜都得~~~ 因為我已經重返左

不過我想表達既係~~~ 你對我既不滿絕對令你處理呢件事上有不公平既情況

我返得黎講都無預過你會俾我用原本account返黎

以你咁要面又點會認輸? 以你既文筆, 咩都可以寫到振振有詞, 係咪? (相反我真係無咁多時間耐性...你見我俾你禁到個幾月無上黎都知....你可以話我係用空白簽名檔攻擊你既....正所謂死無對證....你又在"明"....)

而我從來都無諗過要你信(因由頭到尾真正都只得你一個係度做決定)

只係想大家知道真相~~~你亦大可以用你既一套去interpret同向大家分析我既"抗辯"

同埋令個壇知道技術上係存在問題 (而且到宜家都無人回應過我被禁後權限/通知問題; 講到話點解要托朋友講句, 未免太那個了吧? 需知道要站出來對抗是要有離壇既勇氣)

我亦都想係度等大家想我回歸既好友講聲多謝! 你地明白件事係點的! 大家在心裡 :)

期待以第二個身份再同你地成為好友

被中止戶口之望晴天
[ 此帖被tigercubs在2012-08-13 00:45重新編輯 ]
離線tigercubs
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 87  發表于: 2012-08-13
仲有~~~各位會員請引以為鑑

唔好學我咁俾人挑釁一時沉唔住氣踢人被罰停賽之後仲被迫轉會
[ 此帖被tigercubs在2012-08-13 00:42重新編輯 ]
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 88  發表于: 2012-08-13
如有借屍還魂的重複戶口,一經發現,將會即時中止服務。

離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 89  發表于: 2012-08-13
其實真係好老實一句

要借屍還魂返o黎唔難

永遠都係唔俾人發現先難

所謂o既難,其實就係度氣

放低仇恨,唔再針鋒相對,你返左o黎無人認得你就完全無問題

(如果你一心只係返o黎吹水、傾YFF
相信好難穿煲o既
呢D係好明顯o既灰色地帶)

BTW,成日話係老狐一個決定晒
其實我地唔少總版、版主都出過o黎講過,由禁言、加長禁言到永久終止,從來都唔係佢一人決定
我地管理層係有溝通過o既,
所以,其他會員絕對唔需要"引以為鑑"
亦在此希望大家唔好誤信謠言,影響管理層o既公信力。
只愛足球