• 4267閱讀
  • 70回復

[日本]小學雞日本遊 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線托利斯
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 15  發表于: 2012-08-12
AKB48

AKB0048

麻友 + 由紀BB

英俊哥去個間原宿店 好似要預約先可以入內買野/參觀?
離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 16  發表于: 2012-08-13
回 托利斯 的帖子
托利斯:AKB48[表情] [表情] [表情]
AKB0048 [表情] [表情] [表情] [表情]
麻友 + 由紀BB [表情] [表情]
....... (2012-08-12 22:55) 

唔洗,不過預約咗先有show睇
離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 17  發表于: 2012-08-13
Day3:

呢日的相會開始多

其實去之前已經聽過果邊的渠蓋係幾靚,一睇的確係幾有心思

吉野家lunch間野的確好唔似快餐店...所有客都圍住個職員坐,想叫野食就叫職員.比錢就係就咁叫佢就ok,即係變相由坐低至走人果一刻都唔洗離開個位

間野其實都好多麻甩佬,地盤佬幫襯,無記錯我上面個餐就510yen,係日本黎講算係幾平(再平D可以380yen就食到個飯)

值得一戰

吉祥寺:(因為撲唔到飛,無去到三鷹之森)

估唔到日本都有做promotion,大中細杯汽水一律100yen,平過你係超市買至於佢都好似有100yen包,不過無影相

以姆明為主題的飲品店,大家可以睇到飲管上面有舊白色的飲管套,係可以拆落黎玩的

咁岩pokemon出新版,nds遊戲榜贏曬

仲有樣野推介,不過無相,就係SATOU的炸肉球,180yen一粒,買5個以上就140yen一個平時每人最多只可以買10個

個肉球有網球咁大個...最緊要的係個肉球係用松板牛整

熱辣辣食幾好味,好重洋蔥味

中野:

好多夾公仔機,呢舊野我用100yen夾一次就夾到不過唔知有咩用

中野同秋葉原差唔多,佢好就好在好多二手野賣,我見一本前田敦子的寫真原價1800yen果度只係買600yen

不過入面有無幾頁幾頁痴住就無人知了

秋葉原:

一出車站就睇到呢兩間野

本身諗住係gundam cafe食模型燒,再係akb48cafe食飯,但去到先知原來原係akb48 cafe食飯要預約

搞到乜都係gundam cafe解決

一個set,cafe加一塊模型燒,500yen,我食呢隻就紅豆味,普普通通,唔叫差...

晚餐,眼利的朋友可以睇到有塊細細地挑咗自護的標誌的紅羅白係到,除咗呢樣野其實無咩特別不過呢度食咗我1500yen

一定要去佢的廁所,佢有個制比你禁,禁咗就會好似呢樣相咁,會扮gundam咁起機,又有聲又有燈咁,呢度絕對值返幾百yen

放係門口的紙板(唔小心影到對面間gundam專門店的人)

秋葉原夜景

另外極度推薦大家去一間係吉祥寺門口的平價糖果店,例如上面果D係香港賣成11,2蚊的朱古力果度只係賣78yen!可以一戰再戰
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 18  發表于: 2012-08-13
SATOU的炸肉球

我都有食,排左半個鐘到。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 19  發表于: 2012-08-13
去到吉祥寺都唔去三鷹之森,太浪費了!

離線煙花
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 20  發表于: 2012-08-13
用戶被禁言,該主題自動屏蔽!
離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 21  發表于: 2012-08-13
回 freezefox 的帖子
freezefox:
去到吉祥寺都唔去三鷹之森,太浪費了!

撲唔到飛呀...第一日放咗行李已經即刻去lawson買,但都係無
離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 22  發表于: 2012-08-13
回 煙花 的帖子
煙花:咁咪O岩...下次再去[表情] (2012-08-13 12:19) 

下次可能去多D都外
離線托利斯
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23  發表于: 2012-08-13
又係 AKB

AKB 間 Cafe 入面既食品全部都係成員 所設計~~

唐吉訶德 入面好多店鋪賣既野應該非常抵

可以入去尋珍寶
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24  發表于: 2012-08-13
回 英俊 的帖子
英俊:撲唔到飛呀...第一日放咗行李已經即刻去lawson買,但都係無[表情] (2012-08-13 13:10) 

一早叫你係香港訂定架啦。

離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25  發表于: 2012-08-13
回 freezefox 的帖子
freezefox:一早叫你係香港訂定架啦。 (2012-08-13 14:22) 

我係網上面book唔切唔夠5個工作日就飛
離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 26  發表于: 2012-08-13
回 托利斯 的帖子
托利斯:又係 AKB [表情] [表情] [表情]
AKB 間 Cafe 入面既食品全部都係成員 所設計~~ [表情] [表情]
唐吉訶德 入面好多店鋪賣既野應該非常抵
....... (2012-08-13 13:24) 

間野係cafe大,賣野好似唔夠原宿果間咁大
入面D女好似唔錯,下次試下先

其實我唔熟akb
離線托利斯
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 27  發表于: 2012-08-13
回 英俊 的帖子
英俊:間野係cafe大,賣野好似唔夠原宿果間咁大
入面D女好似唔錯,下次試下先
....... (2012-08-13 14:55) 

之前睇節目訪問過個原宿總店 個店長

入內好似要 登記預約 ( 可能我記錯

其實唔熟唔緊要
離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 28  發表于: 2012-08-17
唔好意思近幾日好忙無時間出post
Day 4:
lunch(新宿不知名拉麵店)

講真,真係幾好食,日本整野食真係比人有誠意,是但一間鋪頭入面賣的野食都食唔錯...雖然貴過香港

周街都是akb最終都係無買過黎飲

東京鐵塔,本身唔諗住去(因為會去skytree),但係個fd話好想去所以去咗一去

其實無咩特別,同skytree比較我留返第5日講

查實我影果時有小小驚

鐵塔下的商場好殘...真係好殘...夾公仔機殘...牆身發黃....可能真係起咗好耐的關係...

銀座:

一出車站,大開界,未見過有條行人路係見唔到盡頭條馬路又闊

不過賣D野太高檔,行完就走去搭車去台場了

玩具店門口,都幾得意

頭先岩岩講咗會去台場,咁我揀咗經彩虹橋果架新起的單軌鐵,阿童木真係無介紹錯,風景超靚,值得幾坐

好鬼好天氣,加上近海,令個景更正

海灘搞緊2020年東京奧運,好熱鬧

lucky box,幾好玩,我拎咗黎做手信,入面好似話有成百幾款禮物,同埋個場都幾熱鬧,好多人都圍住間店係到用耳仔揀禮物
[ 此帖被英俊在2012-08-17 03:11重新編輯 ]
離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29  發表于: 2012-08-17

射槍,過程好玩,贏返黎D玩具好鬼舊

dinner,好似話幾出名的章魚燒,唔平,唔飽不過味道就唔錯

食完野出黎個view

睇旅遊書講只要比錢就可以有杯野飲同埋可以同貓貓玩,不過入場費好似好貴,加止比錢玩貓好似好sin錢,最後無去到

夜景其實我想坐嫁,不過諗起兩條仔坐就即刻gay曬

我個fd話好想要,最後夾咗3-4000yen都夾唔到,日本人係力學應用上面真係有唔錯的水平

話說當我個fd夾緊野果時,我就周圍望下,見到呢個女仔係到整緊D禮物,又唔係同人傾緊計,但又唔知點解超好笑容成日係到笑

咁我就即刻衝埋去借D2 問佢野,雖然雞同鴨講,但佢都係超好笑容可能呢D就係架妹受歡迎的地方

繼續夜景系列

整日總結:

個女仔真係唔錯,加埋成日笑真係加曬分,搞到我去到酒店都仲回味緊