• 3362閱讀
  • 38回復

[版主任命]【會員相簿】、【會員日記】、【好友遊蹤】版主調動 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 15  發表于: 2012-08-21
回 freezefox 的帖子
freezefox:講真架?[表情] (2012-08-21 14:54) 

只愛足球
離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 16  發表于: 2012-08-21
恭喜 林伯yan!!! 恭喜 花花!!!
大家繼續努力
keep walking, keep scoring, let's do it again!!! YNWA
離線g3rMan
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 17  發表于: 2012-08-21
恭喜恭喜     
離線煙花
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 18  發表于: 2012-08-21
用戶被禁言,該主題自動屏蔽!
離線煙花
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 19  發表于: 2012-08-21
離線煙花
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 20  發表于: 2012-08-21
離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 21  發表于: 2012-08-21
回 煙花 的帖子
煙花:即係改革期後就可以嘈[表情] (2012-08-21 18:19) 

冇人阻到你, 基本上你每分每秒都可以嘈~~
離線煙花
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 22  發表于: 2012-08-21
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23  發表于: 2012-08-21
你兩個宜家係咪打算黎個即席示範呀?

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24  發表于: 2012-08-21
回 煙花 的帖子
煙花:[表情]一向如此 (2012-08-21 20:01) 

哈哈, 咁你咪繼續囉, 相信會帶俾我唔少歡樂, 你D仇家會仲開心~~~
離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25  發表于: 2012-08-21
freezefox:你兩個宜家係咪打算黎個即席示範呀?[表情] [表情]  (2012-08-21 20:03) 

見你係度發言我先講~
我今朝先見到煙花係吹水區將佢昨晚同人嘈的事件意圖化大(唔知佢實際係咪咁諗, 起碼旁人如我看是如此), 過幾鐘後忽然見到任命佢做版主的TOPIC, 坦白講, 我好驚訝。
以往有會員申請做版主, 都要過幾個月甚至一年的觀察期, 尚且都未必會委任, 現在煙版剛同人嘈完轉頭就係版主, 兩位總版同狐壇主你地唔覺得唔係幾合時咩?
現在在辦公室這個命名POST中, 堙花兄沒半句感言, 沒半句多謝, 遇有質疑仍傲慢非常....
係.....呢D都唔係咩過失亦冇犯版規, 但管版係代表管理團, 亦係半服務人員, 須要處理人事糾紛及其他版務, 如佢仍係一個普通會員, 我會好欣賞佢, 覺得佢好有性格, 甚至何能會忍唔住同佢一齊搞事, 但而家佢身為版主, 老實講, 我好懷疑佢能否處理好版務, 遇到有人搞事挑釁, 版主帶頭同人嘈, 成何體統?
我亦好奇怪對於煙花昨今兩日的行為為何兩住總版及狐壇會視而不見? 不怕其他會員會覺得你們處事不公??
我有咁既感覺, 相信其他會員都有, 只不過我比較抵唔住頸笨人出口啫。

另, 我知呢番說話可能會令總版及老狐你好難做, 煙花兄亦都唔會有好感受, 但我同你地冇宿怨, 絕對係對事唔係玩針對, 希望大家明白~~~
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 26  發表于: 2012-08-21
回 麻凡 的帖子
麻凡:見你係度發言我先講~
我今朝先見到煙花係吹水區將佢昨晚同人嘈的事件意圖化大(唔知佢實際係咪咁諗, 起碼旁人如我看是如此), 過幾鐘後忽然見到任命佢做版主的TOPIC, 坦白講, 我好驚訝。
以往有會員申請做版主, 都要過幾個月甚至一年的觀察期, 尚且都未必會委任, 現在煙版剛同人嘈 .. (2012-08-21 21:34) 

呢件事其實我已經處理左。亦分別同兩位當事人了解過,溝通過。

件事,其實已經了結。何必再提起?

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 27  發表于: 2012-08-21
另外,煙花申請版主都一段時間。並唔係呢頭申請個頭批。中間亦有好多討論。我地係有考慮過不同既因素。

至於尋晚件事同今日既任命,真係只可以話係巧合。任命係上個星期本來已經決定,一早應該宣布。只係迪神可能仲有少少問題要同三郎商議所以先會拖到宜家。而我相信迪神係唔知尋日係吹水站發生既事。連我都唔知佢係今朝宣布的(但呢個唔係問題)。所以兩者之間並無關連。

離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 28  發表于: 2012-08-21
freezefox:呢件事其實我已經處理左。亦分別同兩位當事人了解過,溝通過。
件事,其實已經了結。何必再提起? (2012-08-21 21:49) 

你覺得我係單單因為一件嘈交事件而打咁大段野?
我記得你都曾經講過多次, 版主唔係掛個牌就算, 而係實際代表論壇做版務管理, 而家一個咁易受挑釁既人做版主, 同要係剛同人嘈完就任命, 你地私下處理好就代表其他人唔會諗?
明明可以及早發現問題, 何必輕輕帶過?
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29  發表于: 2012-08-21
回 麻凡 的帖子
麻凡:見你係度發言我先講~
以往有會員申請做版主, 都要過幾個月甚至一年的觀察期, 尚且都未必會委任, 現在煙版剛同人嘈 .. (2012-08-21 21:34) 

同埋,你明知我會好難做,又明知煙花會好難受,咁點解仍然選擇要係呢到講呢番說話?

如果呢番說話對件事有幫助,我會明白亦都多謝你。但事實係咪呢?

調轉我想問番,你想我宜家點做?即時撤消個任命?咁同趕佢離開好友無分別架咋喎。唔撤消任命,咁我仲可以做d 咩?

我唯一可以做既當然就係私底下勸佢要改善下待人接物既態度。但呢d 說話只能夠「私底下」講。我個名係壇主者,你估我真係高高在上既咩?我何德何能去教人做人?唔通我真係當正自己係老細咁,公開訓示我d 「下屬」呀!大家心知肚知,壇主、版主都係各善其職既者。所謂既從屬關係何其薄弱。你唔聽我講我唔通真係炒你魷魚咩?就算我真係炒你鮮魚,你會少忽肉咩?你會買我怕咩?唔會架嘛。

唯一要令對方都肯放下身段,聽你講兩句既,就係表現自己既誠意。等佢都明白,我出發點都係為佢好。我都係關心佢者。咁或者,佢都仲會理下我既。

我同佢講,凡事要顧人地感受。說話要留有餘地。我自己都未做得好,又點教人呢?唯有係當互相勉勵,一切學習啦。你叫佢顧人感受,但自己卻完全唔顧佢感受,咁你話佢會唔會聽你講呀?

好友入面,性格巨星又唔係只係得佢一個。其他人無脾氣咩?無仇家咩?你同我都一大串「仇家」啦。咪學下點樣同人相處囉。比個機會佢,等佢可以正面既貢獻番好友,唔係好過在佢排除在外咩?

事實上,佢既熱心係人所共知的。呢個我相信無咩人會反對。人無完人。佢係某方面做得好,某方面做得唔好。大家咪試下欣賞佢既長處,包容佢既短處囉。

我作為壇主,當然亦會承起監察既責任。唔係單單講某一位版主。係所有版主。任何版主出問題,我都要負責架啦。佢自然唔會例外。有事既時候,我自然會出黎盡量擺平件事(如果擺得平既話)。如果佢真係做出d 好過份既行為,我當然可以免佢職。

不過我信任我所委任既同工!我信任佢地會係任期內,好好厘行版主既職務。用人勿疑?疑人勿用!我用得佢,我就要信佢。亦會負責佢既行為!