• 96740閱讀
  • 4695回復

NBA YAHOO FANTASY 2012-2013(L1  L2 總計 242頁) [復制鏈接]

上一主題 下一主題
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4635  發表于: 2013-04-18
回 ryan_kewell_7 的帖子
ryan_kewell_7:Dickson[表情]
bbq恭喜[表情]  (2013-04-18 14:05) 

臨尾香lol
離線terry1225
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4636  發表于: 2013-04-18
靠kenlo 無排陣之利,保住超聯席位
離線snipertcy
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4637  發表于: 2013-04-18
恭喜兩組新任冠軍, bbq903 同 ching !!!

今年我估大家的目標都係爭升班而已,
原先以為頭 6 競爭好大,
不過玩了幾周就發覺死隊比以前多,
加上不少玩家死攬一班傷兵,
搞到最後反而比從前易玩得多,
意料不及~

我隊全外線都輕輕鬆鬆就入到 playoff,
不過到 playoff 先見大家的真功夫!
一個錯誤調動足以出局!

所以今年 season 實在無聊,
幸好到最後幾周 playoff 先好似以前咁有趣!

我估下年超聯聚了 14 名特別有 heart 的超級玩家,
肯定仲好玩同變番以前咁熱鬧!

See you guys next season!!!
[ 此帖被snipertcy在2013-04-18 21:08重新編輯 ]
離線隨風
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4638  發表于: 2013-04-18
咁多位入超聯既好友之中我戰績最差

下年多多指教
離線dolphindt
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4639  發表于: 2013-04-18
回 Dickson 的帖子
Dickson:迪神,我地又見面啦[表情] [表情]  (2013-04-18 17:52) 

都唔知下年有沒 league 2   
兩位 迪神,  我地唔知重有得再交手了........  
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4640  發表于: 2013-04-19
回 dolphindt 的帖子
dolphindt:都唔知下年有沒 league 2 [表情]  
兩位 迪神,  我地唔知重有得再交手了........  [表情] (2013-04-18 22:37)

升班果D下年都玩硬架啦,係我地呢D死剩種要搵新玩家JEI~實得既~~~
離線snipertcy
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4641  發表于: 2013-04-19
League 2 唔夠人的話,我玩多隊都無問題的 !!!
離線tc2218
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4642  發表于: 2013-04-19
全季齋打下面呢3個,pick 3,6,8,11都系out for season。入到playoff已經好好,多得下面3個都打到top 10 ranking既成績出黎。

PG          
Stephen Curry

C          
Marc Gasol

SG
Kobe Bryant
PS. Get well soon!!

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4643  發表于: 2013-04-19
回 迪神 的帖子
迪神:升班果D下年都玩硬架啦,係我地呢D死剩種要搵新玩家JEI~實得既~~~[表情]
 (2013-04-19 00:11) 

死剩種yeah
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4644  發表于: 2013-04-19
MAGIC@DIXON
1.        (13)        DeMarcus Cousins <-------------老殘經常性停賽
(Sac - PF,C)
2.        (16)        Rajon Rondo <-------------傷
(Bos - PG)
3.        (41)        John Wall <-------------傷
(Was - PG)
4.        (44)        Danny Granger <-------------傷
(Ind - SF,PF)
5.        (69)        DeAndre Jordan <-------------STAT退步左
(LAC - C)
6.        (72)        Andrea Bargnani <-------------傷
(Tor - PF,C)
7.        (97)        JaVale McGee <-------------冇正選
(Den - C)
8.        (100)        O.J. Mayo <-------------越打越冇
(Dal - SG)
9.        (125)        Kemba Walker
(Cha - PG)
10.        (128)        Andrei Kirilenko <-------------傷
(Min - SF,PF)
11.        (153)        Mario Chalmers
(Mia - PG)
12.        (156)        Andray Blatche
(Bkn - PF,C)
13.        (181)        Metta World Peace
(LAL - SF,PF)

本帖提到的人: @dixon
離線bbq903
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4645  發表于: 2013-04-19
回 迪神 的帖子
迪神:MAGIC@DIXON
1.        (13)        DeMarcus Cousins <-------------老殘經常性停賽
(Sac - PF,C)
2.        (16)      .. (2013-04-19 10:27) 

好似開季時 wall + granger 已經係傷
本帖提到的人: @dixon
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4646  發表于: 2013-04-19
回 bbq903 的帖子
bbq903:好似開季時 wall + granger 已經係傷 [表情] (2013-04-19 12:36) 

最慘係Granger, 係開league前兩三日至話長抖
離線bbq903
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4647  發表于: 2013-04-19
回 ryan_kewell_7 的帖子
ryan_kewell_7:最慘係Granger, 係開league前兩三日至話長抖[表情] (2013-04-19 12:52) 

我覺得我同snip 揀人方法差唔多, 之前有好多pre-season game , 我主要都係留意佢地表現決定自己所揀的人, 所以我一早都已經唔會考慮 granger .

坦白講 , 14人賽事, 令到pool 好多人可以用.  傷一件已經好難玩, 傷兩件基本上可以等炒. 所以有時都要狠心d
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4648  發表于: 2013-04-19
GRANGER PRESEASON有出架,LAST一場先話長抖

JOHN WALL話11月出,點知拖左幾個月,連話再抖耐D既RUBIO都出得佢都仲未得
離線frankie
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4649  發表于: 2013-04-19
今年下半年我都無甘投入地玩
可能因為工作太忙,完全無時間看,估唔到忙到甘樣~~~~

1.    (3)    Chris Paul    PG      第一PICK 係無選錯
2.    (26)    Brandon Jennings    PG   以PG 呢計,其實都係唔錯,有 3分同得分
3.    (31)    Tyson Chandler    C           去季中板都算合格,不過BLK今年 少左
4.    (54)    Ersan Ilyasova    SF,PF     季初完全唔掂,所以DROP,季中先可以打番上年水平
5.    (59)    Anderson Varejao    PF,C   太早傷,唔係屈機
6.    (82)    Thaddeus Young    SF,PF        合格內
7.    (87)    Wesley Matthews    SG,SF      合格內
8.    (110)    Andrew Bogut    C         早就DROP左
9.    (115)    Wilson Chandler    SG,SF    早就DROP左
10.    (138)    Mario Chalmers    PG           比我想像中差
11.    (143)    Jamal Crawford    PG,SG     完全係驚喜之PICK
12.    (166)    J.J. Redick    SG                    轉左會都有唔錯成績
13.    (171)    Ben Gordon    SG                  早就DROP左

其實去到PLAYOFF 都ADD 左一D不錯球員,我都有信心入到兩強

但最後四強竟然係輸係 FT 的0.0005 到,真係唔太好彩,我情願輸更多

cody@Heat         0.81300813
frankie                  0.81250000

最後恭喜bbq903 同 ching   這兩組冠軍

[ 此帖被frankie在2013-04-20 02:54重新編輯 ]
寧願一生都不說話 都不想講假說話欺騙你