• 7703閱讀
  • 106回復

一首有2億views 既 KPOP歌 (破紀錄了) [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 15  發表于: 2012-09-18
回 reve 的帖子
reve:不過講真佢出無耐我就听過、睇過MV,估唔到過佐一下就爆紅,但係幾個月我都唔知佢唱咩,亦都無search過,因為齋up已經好正!![表情] [表情]  (2012-09-18 19:41) 

好似係攪笑,但原來D歌詞同MV係串韓國D有錢人,好有深度架~
離線ttaal68
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 16  發表于: 2012-09-18
騎馬舞
離線Kun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 17  發表于: 2012-09-18
HYUNA
離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 18  發表于: 2012-09-18
回 迪神 的帖子
迪神:好似係攪笑,但原來D歌詞同MV係串韓國D有錢人,好有深度架~[表情] (2012-09-18 21:30)

呢類歌多數都係"好有深度"架啦~~~好似Eminem,  lady gaga果d咁, 冇理由講3角戀啫~~~
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 19  發表于: 2012-09-18
HYUNA
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 20  發表于: 2012-09-18
離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 21  發表于: 2012-09-18
其實雖然有2億views, 但其實頭十位都入唔到, 大家努力d谷佢上去啦~~~
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 22  發表于: 2012-09-18
回 麻凡 的帖子
麻凡:其實雖然有2億views, 但其實頭十位都入唔到, 大家努力d谷佢上去啦~~~[表情] (2012-09-18 22:00) 

唔係已經係MV最多架喇咩?
離線Kun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23  發表于: 2012-09-18
一開始出hyuna版已經好中意 估唔到咁受歡迎
離線yanyan
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24  發表于: 2012-09-18
Open Condom Store
一心只等葡萄熟透 嚐杯酒

引用第31樓國球旗2010-04-16 01:02發表的“”:

一個好友論壇,只得一個 yan 姐 [表情]  [表情]
離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25  發表于: 2012-09-18
回 迪神 的帖子
迪神:唔係已經係MV最多架喇咩?[表情] (2012-09-18 22:03) 

mv排第18............
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 26  發表于: 2012-09-18
回 麻凡 的帖子
麻凡:mv排第18............[表情] (2012-09-18 22:13) 

可能係國內第一ONLY
離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 27  發表于: 2012-09-18
回 迪神 的帖子
迪神:可能係國內第一ONLY[表情] (2012-09-18 22:20) 

咁又的確係喎, 全球18啫, 亞洲no 1 啦~~~
離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 28  發表于: 2012-09-18
第1位:

4:27
Jennifer Lopez - On The Floor ft. Pitbull
Music video by Jennifer Lopez performing On The Floor feat. Pitbull. © 2011 Island Records #VEVOCertified on April 15, 2012. www.vevo.com www ...

1 年 以前| 觀看次數為 597,248,932
影片建立者:    JenniferLopezVEVO

第二位:

4:27

翻譯

Eminem - Love The Way You Lie ft. Rihanna

Music video by Eminem performing Love The Way You Lie. © 2010 Aftermath Records #VEVOCertified on September 13, 2011. www.vevo.com www.youtube.com ...
2 年以前| 觀看次數為 495,935,570影片建立者:    EminemVEVO

第三位:

3:31

翻譯

Waka Waka (This Time for Africa) (The Official 2010 FIFA ...

Music video by Shakira featuring Freshlyground performing Waka Waka (This Time for Africa) (The Official 2010 FIFA World Cup (TM) Song). (C) 2010 ...

2 年以前| 觀看次數為 492,305,310影片建立者:    shakiraVEVO

第4位:

5:08
翻譯

Lady Gaga - Bad Romance

Music video by Lady Gaga performing Bad Romance. (C) 2009 Interscope Records #VEVOCertified on January 31, 2010. www.vevo.com www.youtube.com ...
2 年以前| 觀看次數為 486,531,163
影片建立者:    LadyGagaVEVO

第5位:

6:16

翻譯

LMFAO - Party Rock Anthem ft. Lauren Bennett, GoonRock

Buy now glnk.it Music video by LMFAO performing Party Rock Anthem featuring Lauren Bennett and GoonRock. (c) 2011 Interscope #VEVOCertified on ...
1 年 以前| 觀看次數為 482,652,556影片建立者:    LMFAOVEVO

離線智者
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29  發表于: 2012-09-18
回 麻凡 的帖子
麻凡:其實雖然有2億views, 但其實頭十位都入唔到, 大家努力d谷佢上去啦~~~[表情] (2012-09-18 22:00) 

但係睇youtube條view count 曲線,仲係穩步上升中
隨時入top 3架