• 3651閱讀
  • 52回復

[英超]2013/2014年球季起三個英超香港獨家轉播 [復制鏈接]

上一主題 下一主題

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2012-11-13
PCCW Limited (the “Company”) announces that its subsidiary, PCCW Media Limited (“PCCW Media”), is entering into an exclusive negotiating window, under a standstill agreement, to finalise exclusive multi-screen rights to broadcast in Hong Kong the Barclays Premier League (“BPL”) for three seasons commencing from the 2013/2014 season. Further to the standstill agreement, PCCW Media expects to conclude the final agreement at the earliest possible opportunity, which would allow it to broadcast the BPL games covering a total of 380 matches on its now TV service as well as on other platforms including Internet, eye and PCCW mobile.

http://www.hkexnews.hk/listedco/listconews/SEHK/2012/1113/LTN20121113516.pdf

電訊盈科出左announcement, 好大機會會有獨家轉播, 唔知幾錢一個月
離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2012-11-13
唔通可以睇番波
離線HINNNS
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2012-11-13
回 Gabriel 的帖子
Gabriel:[表情] [表情] [表情] 唔通可以睇番波 (2012-11-13 21:44) 

X2
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2012-11-13
回 Gabriel 的帖子
Gabriel:[表情] [表情] [表情] 唔通可以睇番波 (2012-11-13 21:44) 

o係HKEX出得voluntary announcement, 成數不少
離線fong711
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2012-11-13
有超強體育洗唔洗加$呢
離線him
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2012-11-13
咁咪冇西甲
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2012-11-13
回 fong711 的帖子
fong711:有超強體育洗唔洗加$呢[表情] [表情] [表情]  (2012-11-13 21:49) 

肯定要加啦,而家個超強我都好似只係俾緊百幾蚊……
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2012-11-13
都估到呢兩間係咁衰架啦︰

三年 CABLE、三年 NOW、三年 CABLE、三年 NOW…… 直至永遠

合約就會兩年兩年咁簽,搞到你係要蝕一年俾佢……
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2012-11-13
不過係 YFF 既角度,NOW 播就好過 CABLE 播既,因為佢有個 VOD,隨時可以睇返某場某的球員既表現,而且仲可以 FAST FORWARD,唔駛晒好多時間……

我自己黎計,都應該係 NOW 轉播果陣成績較好︰

CABLE:     05/06: 14 & 50      04/05: 1xx
NOW:        09/10: 14 & 24      08/09: 6 & 44      07/08:  1xx
CABLE:     11/12: 15               10/11:  4xx

在線KeL
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2012-11-13
正呀喂
在線KeL
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2012-11-13
回 火鳳凰 的帖子
火鳳凰:不過係 YFF 既角度,NOW 播就好過 CABLE 播既,因為佢有個 VOD,隨時可以睇返某場某的球員既表現,而且仲可以 FAST FORWARD,唔駛晒好多時間……
CABLE:     05/06: 14 & 50      .. (2012-11-13 21:59) 

vod真係好正
離線mkso
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2012-11-13
回 火鳳凰 的帖子
火鳳凰:不過係 YFF 既角度,NOW 播就好過 CABLE 播既,因為佢有個 VOD,隨時可以睇返某場某的球員既表現,而且仲可以 FAST FORWARD,唔駛晒好多時間……
CABLE:     05/06: 14 & 50      .. (2012-11-13 21:59) 

YES, NOW唔洗等重播,好好多
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2012-11-13
回 KeL 的帖子
KeL:
vod真係好正[表情]

mkso:

YES, NOW唔洗等重播,好好多

VOD 隨時得閒無野做就睇得,又可以隨時停得,快播又得……

重播仲要就佢時間,就以今季黎計,一場重播都未睇過……
離線阿清
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2012-11-13
西甲去有線?

離線OldSosad
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 14  發表于: 2012-11-13
輪流拎既