• 3241閱讀
  • 60回復

11個雙賽 加檢討 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線haa

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2013-01-17
上週雙賽終於止血 追返少少分 今週再黎雙賽追分
今週唔貪心 希望11個球員第一場扲到六十 兩場就百二分

先貼初陣
積基
華美倫 沙格拿 湯堅斯
卡蘇拿 禾仔 查維斯 路蘭 祖高爾
普度斯基 基奧特

估計今週中前場大家會好接近
卡蘇拿,禾仔,路蘭,祖高爾,普度斯基,基奧特好大路 應該人人有
決勝關鍵係搵唔搵到靚既雙賽骨 再睇埋後防同龍
歡迎討論

今週點都會用雙賽龍 但係仲未決定用邊個
雖然會負分 但係點都多一個機會 有機會爆分
既然1蚊保路錫兩場作客 都有17倍回報 仲有咩好驚  

另外有小小心得 放心用車仔對家既中堅防中 雖然cs機會唔高
14週留意到富咸作客車仔 富咸防中薛維爾5bs 中堅都有2-3個bs
弱如維拉 比人大炒8球 一對中堅都有2bs
証明車仔攻勢幾唔入肉 車仔對住密集防守 好多時老鼠拉龜攻唔入
事實上週雙賽 車仔組織都唔係好 贏史篤城4球 其中2球世界老鳥 1球12碼 1球夏薩特世界波
主場對住修咸頓 全場3球sot 入個兩球都係靠球員個人質素 都係ba同夏薩特既神來之筆
所以上週揀中修咸頓保路錫,吉田麻也,梳爾係高分關鍵

估計阿仙奴第一場會僅負車仔 高唔高分要睇第二場有冇cs
但後衛踢兩場 回本唔難
既然唔肯定梅迪薩卡/哥斯尼正選 又或者一人各踢一場
咁不如揀最穩陣既傑比斯,華美倫,沙格拿
傑比斯>華美倫>沙格拿>梅迪薩卡/哥斯尼 ??

中場選擇比較多有4個球員我覺得一定要用

1. 卡蘇拿唔洗講 人人都有
2. 禾仔其實好飄忽  一係爆分一係影都冇  
    不過好多人會買 你冇得唔用 要跟大隊
3. 跟住係祖高爾 轉會之後咸魚返生
   4蚊身價 同價冇人比佢更好  一場sot已經差唔多回本 又係9成人會有
4. 路蘭 呢個可能好多人唔同意
    不過盧保傷左 佢有機會射12碼
    而且作為韋斯咸既中場重心 好大機會兩場正選踢足
    兩場有兩個sot 或者1個入波 已經可以回本
    如果對比返同之前雙賽既新特蘭,修咸頓中場 佢既得分力更好
   吸分球隊新特蘭 阿當莊臣,施斯隆,S拿臣係雙賽個週都可以回本  
   上週舒尼連達踢開防中,本身得分力麻麻 但係佢正選穩而且踢足 結果都回本有突 有1.5倍回報
   賓捷安有得分能力 好肯射門 雖然入左波得13分 但如果佢第一場唔撞柱 入埋波佢就有2倍回報
    當然亦有失敗例子 上週既G.拉美尼斯原本得分唔錯 結果第一場被人換走 第二場後備
    但係佢都踢左90分鐘 兼且比YFF食左既A 只得幾分落袋
   我認為路蘭唔一定爆 但係絕對值得買佢搏一鋪

就算雲加第一場話到明佢係後備都要照買 因為佢仲有第二場既機會
前面得返普度斯基,基奧特同禾仔 選擇已經唔多
加上第二場返到主場 點都會主攻
基奧特對紐卡素出場廿分鐘 已經有機會帶帽
今場有1.5場出場機會 入一球已經回本
佢唔一定爆分 有機會幾分收工
但你唔用佢 搏佢低分既風險好高好高

卡奴爾雖然係大sam第一選擇
首先韋斯咸前面選出多 查馬克,卡奴爾,卡頓高爾,華斯迪 肯定分薄出場時間
第二卡奴爾進攻有威脅 但係做埋d無分既工作
第三 佢岩岩傷好 狀態係問題 出場時間更加係問題..計估得60-90分鐘出場時間 咁不如用單賽前鋒..

中場第5個位比較難諗
暫時用緊馬菲查維斯 不過韋斯咸側翼有祖高爾,馬菲泰萊,華斯迪幾個競爭對手
加上前面有幾個前鋒可以選擇 查馬克,卡爾高爾,卡奴爾 如果變陣442可能影響到佢
驚佢上陣時間比人分薄
韋舒亞原本唔諗住用 之前冇咩得分力
不過近排得分好左 而且上場聯賽盃又入波
唯一要考慮既係上陣時間 始終阿仙奴仲有戴亞比,路斯基,高基連呢d替工
如果352轉踢343
會搏一個韋斯咸前鋒 不過大機會低分收場
如果轉左442
可以轉多個雙賽後衛 相對穩陣 不過唔會爆得太勁

祖高爾係聯賽盃主場對曼聯都踢得好生 仲交出兩個助攻
轉會後聯賽即刻擔正仲踢足
上場仲特登收起佢 今場真係正選
4蚊身價 仲可以要求d咩

路蘭相對唔穩定
不過又係一定正選兼踢足 又有一定得分力
上場修咸頓既舒尼連達都扲十幾分 連之前老新咁吸分 阿當莊遜,cclong都回本有突
點解唔搏路蘭爆分

[ 此帖被haa在2013-01-24 06:10重新編輯 ]
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2013-01-17
除左cazorla, 之前冇keep其他人???
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2013-01-17
積基同foster,你認為邊個比較好?
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2013-01-17
6 same only...
只愛足球
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2013-01-17
數錯,7先岩
只愛足球
離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2013-01-17
回 迪克 的帖子
迪克:數錯,7先岩[表情]  (2013-01-17 18:12) 

我都係7same。。
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2013-01-17
7 same
離線KeL
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2013-01-17
haa哥
離線ab34
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2013-01-18
5 same
離線朗尼
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2013-01-18
6 same..........
離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2013-01-18
2 same
離線haa
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2013-01-18
回 icemanbergkamp 的帖子
icemanbergkamp:除左cazorla, 之前冇keep其他人???[表情]  (2013-01-17 17:05) 

要追分 唯有雙賽搏到盡

下週的事 下週再算
離線haa
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2013-01-18
回 迪克 的帖子
迪克:數錯,7先岩[表情] (2013-01-17 18:12)

阿迷都唔全力支持阿仙奴
[ 此帖被haa在2013-01-18 15:16重新編輯 ]
離線yanyan
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2013-01-18
7same 拜拜神先

諗緊giroud +podo
如果caroll出得可能gaylo-->caroll
一心只等葡萄熟透 嚐杯酒

引用第31樓國球旗2010-04-16 01:02發表的“”:

一個好友論壇,只得一個 yan 姐 [表情]  [表情]
離線haa
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 14  發表于: 2013-01-18
後防會係梅迪薩卡定哥斯尼正選??