• 9452閱讀
  • 290回復

[手機遊戲] [AN][美國iOS] football stars collection [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線heaven2003

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2013-02-12
近排另一隻比較HIT既手機足球GAME
AN機同iOS都玩得,不過用iOS既好友要去申請美國ITUNES ACCOUNT先

Android APK: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mobage.ww.a950.samurai_e_Android

如果唔得試下: http://www40.zippyshare.com/v/45261901/file.html

US iTUNES: https://itunes.apple.com/us/app/football-stars-collection/id578431325?mt=8

SEGA出既足球CARD GAME
不過唔建議大家下載日版,因為日版版本較新,不能與ANDROID版互通
有興趣大家一齊研究下

大家如果玩的話,可以幫忙打埋加我好友和填招待CODE (向完TUTORIAL之後個版面,有個位叫 Issue Referral Code 可以輸入,可獲得額外獎勵):
team name: metoblue
referral code (招待ID): fmc30200

四星香川

白咭: 1星巴爾

神咭: 5星美斯

[ 此帖被heaven2003在2013-02-14 00:11重新編輯 ]
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2013-02-12
簡單教學:

(日本版插圖)

1) 一開始開a/c, 可以用fb 或 開新mobage a/c
(建議開新mobage a/c,因為用fb既佢會用你張相做team既頭像,除非你鐘意show個樣俾人睇 )

2)之後遊戲開始時會有Tutorial
(唔好以為果的4/5星咭係你既,只係tutorial用,之後就會無左 )

3)Tutorial過後會有格野,寫住issue referral code。呢個係打referral code既機會,錯過左就無。((referral code (招待ID): fmc30200 )

4)正式進入遊戲。大家去present度係係拿唔到禮物既
首要係做device verification,目的係確保每部機只有一帳號,限制多帳
verify左就可以拿獎

5) 最重要既禮物係果3個 premium pack,會出兩星或以上的球員。
(呢隻GAME2/3星算易拿) (拿到4星或以上就恭喜哂!)

6) 之後去Formation轉陣吧!

7) Market:足球咭買賣既地方。聽資深玩家講有分唔同MARKET的,而且會隨時間變動
即係有時你放野出去賣,但你朋友開MARKET可能會搵唔到你個TRADE (有待研究)
換野方面,可用咭/錢/道具交換
注意: 三星C朗同四星托迪應該可以以特別途徑獲得,所以特別唔值錢
大家唔好亂用其他四星或以上去TRADE佢地返黎

8)球員升級去Train,用廢卡+Tokens升。
唔同級別球員既上限LEVEL會唔同
而且有普通LEVEL同BURST LEVEL
(BURST LEVEL係要用相同球員既咭黎升既
要黎發動技能) (日本WIKI有講,但有待研究)
(球員有個數值叫POTENTIAL (P值) , P值越高球員能力越高)

9)Match會扣1點kick off point (共有3點),同其他玩家對戰。贏左會有Victory point,用來升division,但不會升LEVEL。

10) Scout會扣energy,會隨著升LEVEL同加朋友越多而增加。Scout係重要feature,升LEVEL靠佢,亦可以拿到廢咭同金幣,通常比的三星或以上既球員食。

11) 參考日版wiki: http://sakatukus.wiki.fc2.com/

12) Card pack points 賺取方法係向其他玩家Greeting同Send message,一日limit 500次。
呢排有時間通常都按到LIMIT,需時大約15-20分鐘按,適合拜年無野做時做。
唔好睇少STANDARD CARD PACK,大約8-10張會中一張3星度
開始到中期的球員都要靠STANDARD PACK抽返黎的人頂住的

[ 此帖被heaven2003在2013-02-21 23:16重新編輯 ]
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2013-02-12
留位
離線yanyan
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2013-02-12
這個應用程式與您所有的裝置都不相容。
Samsung GT-I9100
您無法在裝置所在的國家/地區安裝這個項目。

係咪要去其他site搵apk裝
一心只等葡萄熟透 嚐杯酒

引用第31樓國球旗2010-04-16 01:02發表的“”:

一個好友論壇,只得一個 yan 姐 [表情]  [表情]
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2013-02-12
回 yanyan 的帖子
yanyan:這個應用程式與您所有的裝置都不相容。
係咪要去其他site搵apk裝[表情]
....... (2013-02-12 23:02)

我唔太識用android
試下向android store打個名去search下可能OKAY
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2013-02-12
yanyan:這個應用程式與您所有的裝置都不相容。
係咪要去其他site搵apk裝[表情]
....... (2013-02-12 23:02) 

http://www40.zippyshare.com/v/45261901/file.html

試下呢個檔得唔得
離線wongfanshing
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2013-02-12
早排日日玩..呢兩星期冇掂過隻game
點抽都抽唔到4星, 無論係藍色包定黃色包..
而家個陣:
                        Szczesny (1星)
Puyol (1星)  Gallas (3星)  Mikel San Jose (3星)
    Mathieu (2星)  Scholes (3星)  Pablo (3星)
             Rosicky (3星)  Motta (3星)
           Gameiro (2星)  Briand (3星)
離線yanyan
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2013-02-12
回 heaven2003 的帖子
heaven2003:http://www40.zippyshare.com/v/45261901/file.html
試下呢個檔得唔得 [表情] (2013-02-12 23:05) 

得左 開到

引用第31樓國球旗2010-04-16 01:02發表的“”:

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2013-02-12
回 wongfanshing 的帖子
wongfanshing:早排日日玩..呢兩星期冇掂過隻game[表情]
點抽都抽唔到4星, 無論係藍色包定黃色包..[表情]
而家個陣:
                        Szczesny (1星)
Pu .. (2013-02-12 23:39) 

其實我都未抽到
玩左一星期,日日爆DAILY LIMIT咁玩:

Abbaiti P7 (1星), 其他全3星
Walker P15, Monreal P14, Samuel P15, Barzagli P14
Lampard P17, Rakitic P13, Zanetti P16
C7 P19, Defoe P16, Vucinic P15

暫時都OKAY,上到頭1000,等緊聽日個藍色包
離線yanyan
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2013-02-13
抽到個4星影帝

離線yanyan
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2013-02-13
丫 唔記得講 我team name = yychanac

離線劍孤行
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2013-02-13
azn93024
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2013-02-14
yanyan:抽到個4星影帝[表情]  (2013-02-13 10:48) 

我見到啊!!

我的金PACK全部 2/3星...
反而STANDARD PACK中左4星祖維迪
離線kamch116
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2013-02-14
TEAM NAME: KAMCHIM
4星JOE HART
[ 此帖被kamch116在2013-02-14 05:17重新編輯 ]
離線kamch116
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 14  發表于: 2013-02-14
SCOUT拎唔齊CARD係咪唔洗理??
其實每日淨係齋禁CARD,SCOUT,MATCH...??