• 2074閱讀
  • 27回復

康文足球場取消「執雞」 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線jimmy
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 15  發表于: 2013-04-09
回 蕃薯廠 的帖子
蕃薯廠:一係再狠D, 規定登記人既身分證在使用場地時必須要交由場地負責人保管 (可以規定鎖係LOCKER 內) , 到完場時才可以攞返。 如果登記人要提早攞返身分證, 場內嘅活動就要即時停止。
不過咁做成本高得黎亦係會影響到用家…
 (2013-04-09 15:06) 

無可能啦,登記人有急事走咁點算?10幾20人唔踢啦喎....,定係登記人有急事都唔走
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 16  發表于: 2013-04-09
回 蕃薯廠 的帖子
蕃薯廠:又或者最直接既方法係: 執雞都要俾原價, 攪掂 [表情]  (2013-04-09 15:11) 

原價?

除左人造草、草場足球場
石場果d本身唔駛錢o架喎..
只愛足球
離線Ar敬
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 17  發表于: 2013-04-09
回 迪克 的帖子
迪克:原價?
除左人造草、草場足球場
石場果d本身唔駛錢o架喎.. (2013-04-09 15:47) 

現嫁只係講緊要俾錢的場
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 18  發表于: 2013-04-09
回 Ar敬 的帖子
Ar敬:現嫁只係講緊要俾錢的場 (2013-04-09 18:20) 

「 康文署在綜合整體意見後,鑑於到同意取消足球場「執雞」的人士達到四成八,較反對的三成三為多,並考慮到現時足球場的「炒場」情況嚴重,決定於今年六月在推出縮短個人預訂安排至十天的同時,一併試行取消足球場的「執雞」安排,為期六個月。」

乜人造草同草地場真係咁易炒?
我一路以為石地場買場紙活動頻繁咋
只愛足球
離線Ar敬
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 19  發表于: 2013-04-09
回 迪克 的帖子
迪克:「 康文署在綜合整體意見後,鑑於到同意取消足球場「執雞」的人士達到四成八,較反對的三成三為多,並考慮到現時足球場的「炒場」情況嚴重,決定於今年六月在推出縮短個人預訂安排至十天的同時,一併試行取消足球場的「執雞」安排,為期六個月。」
乜人造草同草地場真係咁易炒 .. (2013-04-09 18:30) 

有好多公司都有球隊的,佢地對草地場需求都大
仲有球會都有需要,有其他運動都會租用,例如棒球,我見我樓下個草地成日都有非足球的人用作練習用
離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 20  發表于: 2013-04-09
應該係講緊11人場?
離線Ar敬
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 21  發表于: 2013-04-09
回 英俊 的帖子
英俊:應該係講緊11人場?[表情]  (2013-04-09 19:39) 

要俾錢的場都係
離線kyo7532
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 22  發表于: 2013-04-09
足球場不嬲係買場紙 la
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23  發表于: 2013-04-10
回 蕃薯廠 的帖子
蕃薯廠:一係再狠D, 規定登記人既身分證在使用場地時必須要交由場地負責人保管 (可以規定鎖係LOCKER 內) , 到完場時才可以攞返。 如果登記人要提早攞返身分證, 場內嘅活動就要即時停止。
不過咁做成本高得黎亦係會影響到用家…
 (2013-04-09 15:06) 

呢個應該唔可能。任何人都無權扣抵他人的身份證的。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24  發表于: 2013-04-10
回 jimmy 的帖子
jimmy:咁如果BOOK場果個真係有事黎唔到,咁20幾人咪無得踢? (2013-04-09 15:07) 

係架!所以通常都會有授權書既安排。即係影響身份證兼填寫授權書。

即係話,炒場既一樣可以用番呢招黎破解你。都係個句,只係比個藉口佢又收貴D咁解。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25  發表于: 2013-04-10
回 迪克 的帖子
迪克:「 康文署在綜合整體意見後,鑑於到同意取消足球場「執雞」的人士達到四成八,較反對的三成三為多,並考慮到現時足球場的「炒場」情況嚴重,決定於今年六月在推出縮短個人預訂安排至十天的同時,一併試行取消足球場的「執雞」安排,為期六個月。」
乜人造草同草地場真係咁易炒 .. (2013-04-09 18:30) 

梗係唔係啦。人造草場同草場少,供應少,需求大之下,就有價有巿架啦。

當然我攪隊波,為左BOOK 場,要朝早4點幾5點去排隊霸位,通常同我一齊霸位既係D 阿伯,你諗下點解D 阿伯會咁神心咁早排隊BOOK 場哎?咪就係炒場囉。

當年我無錢咪自己去排囉。如果有錢,你會唔會寧願比幾舊水(除開其實只係一人三十蚊),好過咁辛苦自己去排哎?仲要自己排未必一定BOOK 到,買場紙一定有場喎。死未!

離線蕃薯廠
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 26  發表于: 2013-04-10
回 freezefox 的帖子
freezefox:係架!所以通常都會有授權書既安排。即係影響身份證兼填寫授權書。
....... (2013-04-10 10:00) 

所以我係頭POST 提議登記人係登記時要即時提供一至兩名後備登記人既資料, 到活動時只要三名已登記人士其中一人出示身分證便可。

通常你踢波前都大約會知同咩野人踢架啦。我估叫某D出席機會大既波友提供ID NO.  作登記用應該冇問題掛。 如果3個登記人都出席唔到咁抵你死啦。
離線WWJD
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 27  發表于: 2013-04-14
book左場就有場紙可以使用個場, 但如果book左場既人15分鐘之內都唔簽場場, 咁球場職員就可以免費將個場比"執雞"既人用. 咁既安排無形中就方便左炒賣場紙活動.但個場就會少左15分鐘既時間.