• 2264閱讀
  • 100回復

任何有關yff / 英超的大小事情~~ 我會盡量為大家整理~~ (1,2樓有update) [復制鏈接]

上一主題 下一主題

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2013-05-10
— 本帖被 垃圾桶 從 瓦虎寨 移動到本區(2013-08-13) —
LS 賽程如下:

Chelsea      v      Everton
Liverpool      v      Queens Park Rangers        
Manchester City      v      Norwich City
Newcastle United      v      Arsenal    
Southampton      v      Stoke City    
Swansea City      v      Fulham    
Tottenham Hotspur      v      Sunderland    
West Bromwich Albion      v      Manchester United    
West Ham United      v      Reading    
Wigan Athletic      v      Aston Villa
[ 此帖被sikingthegreat在2013-05-17 13:39重新編輯 ]
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2013-05-10
可用球員推介:

貴:
sturridge
bale
walcott

中價:
carroll
coutinho
silva
kompany

平:
robles
shelvey
coates
borini
scharner
debuchy

火佬tips:
1. 有野爭果幾隊︰熱(bale)、阿(walcott)、車
2. 主場謝幕球隊︰利(sturridge, coutinho, borini, coates 後面兩個要估有無正)、曼城、韋斯咸 (carroll)、史雲斯
[ 此帖被sikingthegreat在2013-05-17 23:02重新編輯 ]
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2013-05-10
科高:
我認為利記無論賽程、鬥志都應是最好的一隊,要優先考慮

曼城賽程係好,不過本身人多,輸左FA、文仙尼隨時走人,戰意成疑

熱刺係大路之選,不過人偏貴,唔易回本

反而我幾想用西咸/SOTON的人

怒射:
推介利記既coatas比大家,二蚊def ,假如史基圖下場又"傷"既話,佢會係正選

SIKING:
賽程上最好應該係liverpool同man city
暫時推介borini, kompany, robles

shelvey應該仲會再俾機會.... 不過咁嘅狀態, 最多至可以當係骨....
但如果要骨, 不如用borini, 射門慾強, 就算唔係正選, 都保證有至少20min上陣時間, 回本不難~~ 一個唔覺意入埋波 / 又或者有正選, 就真係冇得頂.....

暫時都係target 利記, 曼城, 同埋wigan平人....
貴人諗緊sturridge定bale好....

查:
carroll/jay/lambert?!

占:
初步心水:
前: Carroll - 對作客場場都失球嘅雷丁,應該可以入番球
中: Michu - SWANSES上場其實打得唔錯, MICHU又入番波, 對作客廢,近況差嘅FULHAM可延續入球
後: Coatas - 平,當骨用,又可搏CS(當然未知有冇正)

on west ham, nolan, noble
科高:
我諗緊nolan同noble

我:
noble
nolan太飄忽, 不過對住reading隨時有波入又真嘅

reve:
Nolan 上場好多射門機會呢
[ 此帖被sikingthegreat在2013-05-18 16:02重新編輯 ]
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2013-05-10
虎寨之選:

reserved

後防:
scharner + a.lin  vs  p.jones + robles

貴人:
sturridge vs bale (vs walcott)
[ 此帖被sikingthegreat在2013-05-18 16:03重新編輯 ]
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2013-05-10
執人雞精post

Keeper:
Robles
A.lin

Defender:
Dowson
p jones
kompany
迪保治
舒亞拿/加歷查(較次選)

Midfielder:
Silva
古天奴
noble
禾仔/bale (睇你有冇錢)
艾法寧頓 / watson(骨)

Forward:
丹普西
Carroll
史杜歷治
艾迪巴約

波迪尼(骨)
[ 此帖被sikingthegreat在2013-05-19 16:28重新編輯 ]
離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2013-05-10
nice~      

話是話,LS 幾時踢? 係咪下個禮拜?
咩賽程都唔知呢............哈哈哈
keep walking, keep scoring, let's do it again!!! YNWA
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2013-05-10
費SIR
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2013-05-10
回 reve 的帖子
reve:nice~  [表情]  [表情]  [表情]
話是話,LS 幾時踢? [表情] 係咪下個禮拜?
咩賽程都唔知呢............哈哈哈 (2013-05-10 13:13) 

最後一週.... 係五月十九日
賽程一陣update~~
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2013-05-13
Re:任何有關yff / 英超的大小事情都可以
我認為利記無論賽程、鬥志都應是最好的一隊,要優先考慮

曼城賽程係好,不過本身人多,輸左FA、文仙尼隨時走人,戰意成疑

熱刺係大路之選,不過人偏貴,唔易回本

反而我幾想用西咸/SOTON的人
離線煙花
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2013-05-13
用戶被禁言,該主題自動屏蔽!
離線煙花
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2013-05-13
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2013-05-13
回 煙花 的帖子
煙花:點解最後一週唔用偉根? (2013-05-13 22:07) 

都是考慮之列,不過如果佢地對阿記拎唔到分就已經降左

咁最後一周就有更多未知數

本身已降,但最後一場又係主場,可能要打出身價,戰意究竟如何??  出人係唔係一定正選?

呢D都係要諗
離線煙花
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2013-05-13
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2013-05-13
推介利記既coatas比大家,二蚊def ,假如史基圖下場又"傷"既話,佢會係正選
離線煙花
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 14  發表于: 2013-05-13