• 1051閱讀
  • 22回復

旗艦の自護軍前中後心水精選 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線KeL

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2013-05-18
— 本帖被 垃圾桶 從 FOAの旗艦 移動到本區(2013-08-10) —
這個post目的係比大家發表前中後各個位置的心水
睇下各個位置大家認為邊一d係必用/可以考慮的球員
從而增加大家的勝算
歡迎大家討論

KeL心水

龍門 - robles / lindegaard

這次LS龍門位, 平價龍門選擇應該離不開這兩個龍門, 前者價錢平兼主場, 加上對手維拉缺少陣中入波來源benteke, 1蚊黎講搏cs/sv不失為一個好
而A.Lin話到明比佢正選(雖然無人會保證講左正選會一定係正選), 但價錢3蚊又係曼聯龍門, 應該比到人唔小信心, 作客主場謝幕的西布朗, 預期會有唔小sv, 相對地亦有可能無cs, 用邊個龍門, 真係睇大家對兩場波的睇法

後衛 - debuchy / jones / coates

用debuchy除左平無咩特別原因, 因應該都要預左無CS黎用, 但此子助攻力很強, 就算無CS都不失為一個好選擇
曼聯後衛rafael停賽, jones這個通天老官繼續好大機會正選, 如果無錢用A.LINE, jones係對沖返曼聯cs的不錯選擇
coates要留意正選位置, 如果無錢的話, 平平地都可以照搏

中場 - bale / coutinho/ shelvey

bale就不用多說, 基本上係LS每人的穩膽, 主場要爭歐聯入場劵, 勢必出盡全力搏殺, 如果上場bale入左一球已經大爆分, 今週各位已經用唔到, 我就唔夠膽賭bale依個位了
coutinho的表現有目共睹, 紐得交得射得, 主場對qpr, 回本問題不大, 入埋波真係不得了
shelvey射門慾極強, 價錢勝在平, 唔小人的中場骨選擇

前鋒 - carroll / ade / borini

西咸主場謝幕對住已降班的雷丁, carroll約12蚊身價的確好吸引, 應該有不小射門機會帶來入球, 此子是我本週的穩膽
ade近期都有入波, 狀態不錯, 睇好佢繼續入波係一個唔錯選擇
borini如果有正選的話, 而本來又想用史獨但不能同bale並存, borini四蚊幾貨仔絕對用得過, 無史獨既我好大機會用佢黎對沖返史獨的分數
[ 此帖被KeL在2013-05-18 13:38重新編輯 ]
離線victorleung
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2013-05-18
btw, deadline is tomorrow 19:00 right?  Just to confirm.  Thanks.
離線KeL
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2013-05-18
回 victorleung 的帖子
victorleung:btw, deadline is tomorrow 19:00 right?  Just to confirm.  Thanks. (2013-05-18 13:42) 

YES
離線KeL
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2013-05-18
橋爺提醒
旗艦傳統都會揀一個位一齊用
當然唔係強制性
觀迎大家討論邊件可以令我地突圍
離線reyes1718
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2013-05-18
BALE係唔洗逼都會一齊用

門將位一齊用,好似更加有搭同一條艦既FEEL
離線KeL
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2013-05-18
回 reyes1718 的帖子
reyes1718:BALE係唔洗逼都會一齊用[表情]
門將位一齊用,好似更加有搭同一條艦既FEEL[表情]  (2013-05-18 18:37) 

我地通常揀半冷門
好記得有一季揀左蘇甘寶
出奇地小人用
最後助我地大勝
龍門大路應該robles
離線美利拉斯
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2013-05-18
回 KeL 的帖子
KeL:我地通常揀半冷門
好記得有一季揀左蘇甘寶
出奇地小人用
最後助我地大勝[表情]
....... (2013-05-18 18:40) 

呢注成隊15個一齊用,果次LS我地拎哂D獎金HAHA

旗艦人
挑:lamho@The Shadow Sniper 5K(已收)
挑:arsenal@NEW DYNAMIC 100K(已收)
被挑:工藤新一@LEGEND 10K(已付)
被挑:TriFox@爽YY 10K(已付)
離線KeL
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2013-05-18
回 美利拉斯 的帖子
美利拉斯:呢注成隊15個一齊用,果次LS我地拎哂D獎金HAHA (2013-05-18 18:44) 

係15個咁堅咩?
離線美利拉斯
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2013-05-18
回 KeL 的帖子
KeL:係15個咁堅咩? (2013-05-18 18:46) 

Sure la,齊上齊落

旗艦人
挑:lamho@The Shadow Sniper 5K(已收)
挑:arsenal@NEW DYNAMIC 100K(已收)
離線charlie1314
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2013-05-19
How do you guys think of them?
dempsey, tevez, carroll, ba, rodriguez
離線KeL
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2013-05-19
回 charlie1314 的帖子
charlie1314:How do you guys think of them?
dempsey, tevez, carroll, ba, rodriguez (2013-05-19 09:51) 

要排的話
tevez>carroll>rodriguez>dempsey>ba

@charlie1314  
本帖提到的人: @charlie1314
離線美利拉斯
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2013-05-19
Tecez1定係首選

旗艦人
離線Hernandez
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2013-05-19
排緊呢個熱門陣

Robles
Coates Jones Debuchy
Shelvey Nolan Bale Coutinho
Ade Borini Carroll

離線KeL
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2013-05-19
回 Hernandez 的帖子
Hernandez:排緊呢個熱門陣 [表情]
Robles
Coates Jones Debuchy
Shelvey Nolan Bale Coutinho
....... (2013-05-19 14:03) 

同我個陣好似
離線victorleung
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 14  發表于: 2013-05-19
我未必用bale 史毒+Walcott 好似好點