• 855閱讀
  • 12回復

最後一週.... [復制鏈接]

上一主題 下一主題

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2013-05-19
— 本帖被 垃圾桶 從 The Shadow Sniper 移動到本區(2013-08-10) —

Goalkeepers

Defenders

Midfielders

Forwards

About to sell

F

• V. Anichebe

M

• J. Shelvey

M

• P. Hernández

D

• S. Coates

G

• J. Robles
Maximum Team Value100.00
Team value99.11
Available Funds0.89

呢2日啱啱有d野煩緊, 遲左出post, 抱歉....

對今週睇法似乎同大家有d唔同, 不過我覺得玩yff 最好就係信自己, 有信心就去馬la....

賽程: 老老實實基本上除了仲有野爭果2隊 (阿, 熱)之外, 其他都係信唔過....
所謂既主場farewell 我覺得係球迷既一廂情願, 唔好睇得太重.......最佳例子就係上場mu vs swan, 我諗冇一隊主場farewell比farewell費sir 更重要吧, 而swansea攞完carling cup 已經hea踢狀態, 結果唔係球員唔想賣力, 而係當精神狀態(or訓練量) 放鬆之後好難返撻, 足球講teamwork, 11人有3,4件不在狀態成隊波已經走樣......

所以除了果2隊之外, 盡量都係分散投資, 買人都係用返性價比做準則, 咁講返轉頭, 主場總好過作客 (結果都係講左=冇講 XD)

至於3大熱門 (bale, 史毒, 禾仔), 毫不猶豫我揀bale, 因為依家玩ls 用現價, 禾仔, 史毒十幾蚊就話, 成25蚊基本上同bale冇咩分別, bale肯定係熱刺核心, 上場又攞返死球, 相對上禾仔得分海鮮好多, 卡so拿仲穩定少少, 至於大家熱捧既利記我真係一般, 每次熱捧利記總會令大家有"驚喜", 之前s7試過好多次好賽程買佢得6,7分....最重要利記冇野爭, BR中意出後備又得, 試陣又得.......

gk: 好多人都用robles......不過villa 近10場係 5w4lose1d, 輸果4隊都係強隊(mc, mu, 車, 利), 雖然0cs, 明顯對中下游球隊有一手, 問題係冇左benteke, 同埋唔駛護級隊波會鬆幾多..... 至於wigan, 上場睇見都覺得攰到嘔, 降班之彼隊波會唔會散哂真係好難講 (正路都唔會, 呢場當farewell martinez...) 不過既然a.lin都唔貴, 又係費sir最後一場, 斷估大家都冇cs, 唔會臨尾送場大敗俾費sir.........呱......

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2013-05-19
冇時間寫唔切, 其實大致上真係分散投資.....

至於爭第3既車仔, 其實睇往績(see 動L post la), 拖肥對車仔一d都唔失禮, 車仔週中啱啱捱打完捧杯, 有d擔心佢身心俱疲, 而且賓賓應該冇咩責任幫油王攞第3, 其實有d想冷敲拖肥.......(最衰osman唔出得.....)

離線CHUCK
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2013-05-19
不得不拜 分析獨到
離線CHUCK
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2013-05-19
回 icemanbergkamp 的帖子
icemanbergkamp:冇時間寫唔切, 其實大致上真係分散投資.....
至於爭第3既車仔, 其實睇往績(see 動L post la), 拖肥對車仔一d都唔失禮, 車仔週中啱啱捱打完捧杯, 有d擔心佢身心俱疲, 而且賓賓應該冇咩責任幫油王攞第3, 其實有d想冷敲拖肥.......(最衰osman唔出得.....)
 (2013-05-19 18:48) 

所以我正隊買左件爆炸頭拆車
離線CHUCK
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2013-05-19
不過你用咁少阿仙奴又真係估你唔到。
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2013-05-19
回 CHUCK 的帖子
CHUCK:不過你用咁少阿仙奴又真係估你唔到。 (2013-05-19 18:50) 

阿記好貴, 既然講得 bale > walcott/ cazorla, 後者唔會用, 前線我諗左好耐 ade / podo, 其實仲諗緊...... (giroud 唔睇好....)
離線CHUCK
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2013-05-19
icemanbergkamp:阿記好貴, 既然講得 bale > walcott/ cazorla, 後者唔會用, 前線我諗左好耐 ade / podo, 其實仲諗緊...... (giroud 唔睇好....) (2013-05-19 18:53) 

咁你要快D諗啦, 夠哂鐘啦
離線鬼影炎光
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2013-05-19
Popov有正?

Michu可以轉Pablo, Wilshere --> Rosicky

Borini都真係頂搏....唔知有冇正...

有D冷味
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2013-05-19
回 CHUCK 的帖子
CHUCK:所以我正隊買左件爆炸頭拆車[表情] (2013-05-19 18:49) 

啱啱又睇到nolan 可以轉爆炸頭, 不過算la, 次次last min 轉人都冇好結果....

ade vs podo, 個人黎講一定係podo好, 不過新特蘭依家真係冇乜戰鬥力, 單方面攻防戰, 希望ade可以執下雞.....

oh time's up.......正陣結果冇時間理....
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2013-05-19
回 鬼影炎光 的帖子
鬼影炎光:Popov有正?
Michu可以轉Pablo, Wilshere --> Rosicky
Borini都真係頂搏....唔知有冇正...
....... (2013-05-19 18:58) 

過左鐘都傾埋先....

popov 都係搏, 平df 其實得debuchy 同 jones, 其他6蚊樓下好似都係搏....

pablo我有諗過, 不過執執下見有錢就up做michu, pablo其實抵買, 不過爆分都係搏michu....

至於 wilshere 同 rosicky位置上都唔多有分, 都係用件平d就算.....

borini 我預佢冇正, 有正就bonus, 既然大家咁睇好利記, 攞4蚊搏下無咩所謂...(shelvey唔入波就冇分, 而且中場佢d tackle有時幾魯莽易食牌, 所以borini好似好d)
離線鬼影炎光
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2013-05-19
icemanbergkamp:過左鐘都傾埋先....
popov 都係搏, 平df 其實得debuchy 同 jones, 其他6蚊樓下好似都係搏....
....... (2013-05-19 19:11) 

成個陣都係搏~
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2013-05-19
回 鬼影炎光 的帖子
鬼影炎光:成個陣都係搏~[表情] (2013-05-19 19:16) 

同kel少應該唔會和la 呱, 費時充公

而且都最後一週唔太想又8,9same.....
離線鬼影炎光
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2013-05-19
icemanbergkamp:同kel少應該唔會和la 呱, 費時充公 [表情]
而且都最後一週唔太想又8,9same.....[表情] (2013-05-19 19:21) 

你地玩20萬...贏左就發~~

出面好多Coates...唔出都真係唔會蝕