• 16473閱讀
  • 416回復

來季(2013-14)遊戲區遊戲討論&新遊戲意見收集區 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線yoshra11
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 270  發表于: 2013-06-21
回 可可粉 的帖子
可可粉:你咪版主lo[表情] (2013-06-21 15:34) 

離線可可粉
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 271  發表于: 2013-06-21
回 freezefox 的帖子
freezefox:你可以另外開TOPIC 同大家討論下。唔駛係呢到講。 (2013-06-21 12:48) 

話時話....應該幾時開始為foa籌備/進行資詢呢....
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 272  發表于: 2013-06-21
回 可可粉 的帖子
可可粉:話時話....應該幾時開始為foa籌備/進行資詢呢.... (2013-06-21 21:59) 

宜家都可以了!

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線可可粉
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 273  發表于: 2013-06-22
freezefox:宜家都可以了! (2013-06-21 23:16) 

咁我下星期開先
離線lamho
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 274  發表于: 2013-06-22
唔好意思
睇返我先前果個AVEEGO遊戲POST,我發覺有人會唔記得左要投標/無時間而退出
上次遊戲時間唔長,呢2個問題好似無咁嚴重。
今次時間會長少少,大約玩15週(9週聯賽 + 6週盃賽)。
而問題既影響係有投標既玩家容易D執平野,果週有即時優勢。(比起無投標既玩家)
(所以需要解決問題或令問題減化)
(另外,AVEEGO遊戲內容果D到時我一次過整好哂先講,今次集中講返上面果2個問題先)

以下係我既解決方案 (由於涉及報名費,所以想講講)

3種報名形式
(參加者可根據自己需要選擇)
報名費 (好友元) 可接受缺席投標(次數) 缺席投標所扣除的費用(好友元/每次)完成遊戲後可得金額 (好友元) 中途退出金額(好友元)
形式1 30,0005 6,000 (剩餘報名費)(扣除缺席投標總費用後)+1,000(參與費) (一半剩餘報名費)(扣除缺席投標總費用後)
(*毋須提交擔保人) (*有預先知會獲豁免2次)
形式2 12,000 3 4,000 (剩餘報名費)(扣除缺席投標總費用後)+1,000(參與費) (一半剩餘報名費)(扣除缺席投標總費用後)
(*毋須提交擔保人) (*有預先知會獲豁免1次)
形式3 0 2 0 1,000(參與費) 0
(*要提交1位擔保人名字) (*任何情況都不獲豁免)
(*可委托擔保人代為處理)

補充:
(A)擔保人資格
(I)擔保人若然是好友會員,該好友的會員階級必須是 『中級會員或以上』 & 『最近上時間要在一星期之內』 (期間本人會發出1次確認,該擔保人回覆確認便可)
(II)擔保人若然不是好友會員,參加者需提供該擔保人的有效聯絡EMAIL (期間本人會發出多次而不間斷的確認,以審核該擔保人是否合適)
(B)臨時退出處理
(I)若然參加者中途退出遊戲(一星期前通知),可取回中途退出金額。
(II)若然參加者中途退出遊戲(沒有一星期前通知),將不獲退回任何報名費。
(C)中途加入的參加者
跟當初報名的參加者一樣,選擇其中一種報名形式(以上3種形式),當然,權利仍然會按
照你選擇的形式
(D)可接受缺席投標次數
視乎參加者球隊實際情況去決定他/她是否"缺席投標",
若下列兩種條件同時符合,則不會計算為"缺席投標"
(I)參加者球隊人數已經達至8人或以上(其中後衛/中場位置球員至少各自2名或以上)
(II)參加者球隊資金少於10M

已經表明自己球隊毋須繼續投標

有問題可以提出尤其是對於方案既不足之處

所有GAME我都會玩下試下,可以支持大家~
大家努力加油!!!

[ 此帖被lamho在2013-06-22 20:03重新編輯 ]
離線KeL
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 275  發表于: 2013-06-22
回 lamho 的帖子
lamho:唔好意思
睇返我先前果個AVEEGO遊戲POST,我發覺有人會唔記得左要投標/無時間而退出。
而問題既影響係有投標既玩家容易D執平野,果週有即時優勢。(比起無投標既玩家)
....... (2013-06-22 20:02) 

強烈支持
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 276  發表于: 2013-06-22
回 lamho 的帖子
睇返我先前果個AVEEGO遊戲POST,我發覺有人會唔記得左要投標/無時間而退出。

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 277  發表于: 2013-06-23
回 lamho 的帖子

加油
離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 278  發表于: 2013-06-23
回 lamho 的帖子

lamho兄!!再拜∼∼
keep walking, keep scoring, let's do it again!!! YNWA
離線HINNNS
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 279  發表于: 2013-06-24
回 lamho 的帖子

強大
離線kcwjames25
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 280  發表于: 2013-06-25
回 lamho 的帖子

Continue Support !!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 281  發表于: 2013-06-28
回 可可粉 的帖子
可可粉:咁我下星期開先 (2013-06-22 01:12) 

今日星期五囉喎!

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線可可粉
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 282  發表于: 2013-06-28
freezefox:
今日星期五囉喎!

今晚開

就係要等ls子版冇左先開foa最好
離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 283  發表于: 2013-06-30
歡迎繼續提供IDEA
離線siuzac
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 284  發表于: 2013-07-03
新GAME提議!

好友神隊盃(暫名)

參加人數:

3人一組
分前鋒,中場,後衛三個位置

報名費:

每隊10000好友元

計分方法:

前鋒分數- 前鋒分數總和/前鋒人數
中場分數- 中場分數總和/中場人數
後衛分數- 後衛分數總和/後衛人數

玩法:

各隊自行組隊, 每周YFF限期前需提供誰負責前鋒,中場及後衛
每周前鋒,中場及後衛分數總和最高分得10分, 亦有好友元作獎勵(每人1000好友元)
第二高分得5分, 第三高分得3分.其餘全為0分

獎金分配:

季尾最高分可得各組報名費的一半, 第二名得餘下報名費的三分二, 第三名得三分一

各好友如有意見, 請提出.
如無意外, 我將會自行接手此GAME!
1條評分好友元+5000
Gabriel 好友元 +5000 - 2013-07-04