• 16587閱讀
  • 416回復

來季(2013-14)遊戲區遊戲討論&新遊戲意見收集區 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 330  發表于: 2013-07-25
回 可可粉 的帖子
可可粉:好出奇呀[表情] (2013-07-25 19:03) 

係!
離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 331  發表于: 2013-07-27
由於YFF改版已成定局,我希望各位遊戲搞手重新審視一下自己既遊戲會否受到重大影響,從而決定繼續定唔繼續,或者玩法會否有需要改變?

所以希望各搞手會入黎講一聲:

1) 會繼續搞 / 唔會繼續搞

2) 遊戲玩法不變 / 遊戲玩法會變,例如:.......

3) 其他意見

離線lamho
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 332  發表于: 2013-07-27
1) 我會繼續搞
首先,對我搞既遊戲影響唔算大。
同埋,我都叫做瞓哂身準備今次遊戲,黎到呢刻,我唔想放棄。

2) 基本遊戲玩法不變,加一D新元素(正努力籌備,會遲少少公布)
主要目的係想玩家更投入,與YFF改版其實無咩關係。

3) 其他意見
暫時諗到既係,響YFF好似再睇唔到詳細進攻分同防守分,而家得返球員每週總分。
解決方法係我從whoscored.com計返大概分數 (但可能無咁準確)
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 333  發表于: 2013-07-27
回 Gabriel 的帖子
Gabriel:由於YFF改版已成定局,我希望各位遊戲搞手重新審視一下自己既遊戲會否受到重大影響,從而決定繼續定唔繼續,或者玩法會否有需要改變?
所以希望各搞手會入黎講一聲:
....... (2013-07-27 17:43) 

其實會唔會考慮延期一個月,等YFF D 野定哂我地再作決定?

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線可可粉
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 334  發表于: 2013-07-27
1) foa會繼續搞 / 唔會繼續搞

depends幾多人出聲話玩...冇50人話玩我唔會開始搞

2) 遊戲玩法不變 / 遊戲玩法會變,例如:唔變

3) 其他意見: n.a.
離線HINNNS
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 335  發表于: 2013-07-27
強者生存

睇人數, 最少夠30人先繼續

2) 遊戲玩法不變 / 遊戲玩法會變,例如:.......

應該用返最基本玩法, 咩都唔變住, 同埋應該第六週先開始
離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 336  發表于: 2013-07-28
回 freezefox 的帖子
freezefox:其實會唔會考慮延期一個月,等YFF D 野定哂我地再作決定? (2013-07-27 22:04) 

咁我暫時唔定期限先,大家可以繼續考慮,唔需要迫自己係開季前決定
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 337  發表于: 2013-07-28
Gabriel:咁我暫時唔定期限先,大家可以繼續考慮,唔需要迫自己係開季前決定 (2013-07-28 00:05) 

唔係,我意思係要定期限。但期限就唔係係開季之日,而係開季之後一個月。

開季後,睇下仲有冇方法可以繼續進行遊戲。唔可以既話,今季休戰一季先囉。可以既話,都只係推遲開始者。

部分遊戲唔受改制影響既,可以照常開季即攪。

離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 338  發表于: 2013-07-28
回 freezefox 的帖子
freezefox:唔係,我意思係要定期限。但期限就唔係係開季之日,而係開季之後一個月。
開季後,睇下仲有冇方法可以繼續進行遊戲。唔可以既話,今季休戰一季先囉。可以既話,都只係推遲開始者。
....... (2013-07-28 01:07)

咁不如簡單D定係8月31日???

因為果陣應該都大概知道呢度YFF既人流去向

呢段期間應該都有足夠時間俾大家去測試下遊戲計分果D工作順唔順利
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 339  發表于: 2013-07-28
回 lamho 的帖子
lamho:1) 我會繼續搞[表情]
首先,對我搞既遊戲影響唔算大。[表情]
同埋,我都叫做瞓哂身準備今次遊戲,黎到呢刻,我唔想放棄。[表情]
2) 基本遊戲玩法不變[表情],加一D新元素(正努力籌備,會遲少少公布)[表情]
....... (2013-07-27 18:01) 

根據呢度所講,以後要睇每個球員每週得分可能要逐個逐個去 click 入去睇,唔知對你及其他遊戲影響有幾大……

http://help.yahoo.com/kb/index?locale=en_GB&y=PROD_SPORTS_YSC_PREMIER_LEAG&page=content&id=SLN8949

Checking a players points
If you want to check the points for a player that was part of your team, simply click on Team.

Find the player you wish to check and click on the name

You'll find a summary of points, other statistics and the ability to remove or substitute that player.

On the Home page, you'll see a summary of popular players, as well as their current trends, so you can see if you want to make roster adjustments.

離線lamho
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 340  發表于: 2013-07-29
回 火鳳凰 的帖子
火鳳凰:
根據呢度所講,以後要睇每個球員每週得分可能要逐個逐個去 click 入去睇,唔知對你及其他遊戲影響有幾大……[表情]
http://help.yahoo.com/kb/index?locale=en_GB&y=PROD_SPORTS_YSC_PREMIER_LEAG&page=content&id=SLN8949
.......

哦~ 其實我之前都係逐個禁入去計分,所以都OK。

我擔心既係新版會唔會再有舊版以下呢個咁詳細既分數表。

新版好似就得返PI,G,A,無顯示到CS,SC,呢樣令我有點不知所措。

而且仲好似係累積既,無得睇返某週某進攻分/某防守分。

[ 此帖被lamho在2013-07-29 00:07重新編輯 ]
離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 341  發表于: 2013-07-29
回 火鳳凰 的帖子
火鳳凰:根據呢度所講,以後要睇每個球員每週得分可能要逐個逐個去 click 入去睇,唔知對你及其他遊戲影響有幾大……[表情]
....... (2013-07-28 23:33) 

唔係下話....成皇點算??
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 342  發表于: 2013-07-29
Gabriel:唔係下話....成皇點算?? (2013-07-29 01:18)

而家就咁望落去,佢個 league 簡陋到暈,玩家編號又無埋,連 click 入去人地隊波度睇下人地買左咩人都 click 唔到。每週分數都唔知有無,我懷疑佢有可能只係得返個總分……

所以起碼要過到第二週先知情況係會壞成點,不過要有心理準備打定輸數……
離線wongfanshing
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 343  發表于: 2013-07-29
世界盃

除非搞得掂excel update問題, 否則今季世界盃可能會停辦.

2) 遊戲玩法不變, 跟返個post既玩法
http://bbs.hkbff.net/read.php?tid=112680

3) 其他意見: n.a.
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 344  發表于: 2013-07-29
Gabriel:咁不如簡單D定係8月31日???
因為果陣應該都大概知道呢度YFF既人流去向[表情]
....... (2013-07-28 15:15) 

都好!