• 13354閱讀
  • 358回復

AVEEGO遊戲討論區 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線lamho
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 60  發表于: 2013-07-30
回 謝拉傑 的帖子
謝拉傑:之前PM答左你洗唔洗再答? (2013-07-30 11:50) 

唔洗~THX
離線朗尼
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 61  發表于: 2013-07-30
回 lamho 的帖子
lamho:由於有一部分玩家希望維持舊玩法,而有另一部分玩家希望有新玩法。
所以我打算分為A,B聯賽
A聯賽 (傳統)
....... (2013-07-30 11:26) 

嘩..........玩到咁複雜!
離線lamho
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 62  發表于: 2013-07-30
回 朗尼 的帖子
朗尼:
嘩..........玩到咁複雜!

真係好複雜? 多謝你任兄

我相信如果玩熟左自然唔會複雜所以一定有試玩先既

你睇落D計分好似好多種模式 但其實得6種架咋

領隊 (綜合型) --> 即係分數平均分佈每一個球員 (適合領隊 - 投標球員全部實力平均)
領隊 (防守型) --> 即係分數全部集中在每個球員的防守 (適合領隊 - 投標球員全部主要多數拎開防守分)
領隊 (進攻型) --> 即係分數全部集中在每個球員的進攻 (適合領隊 - 投標球員全部主要多數拎開進攻分)

教練 (後衛) --> 即係分數集中響後衛 (適合領隊 - 投標球員好多後衛/後防勁,可以打死守戰術)
教練 (中場) --> 即係分數集中響中場 (適合領隊 - 投標球員好多中場/中場勁,可以打靈活攻守戰術)
教練 (前鋒) --> 即係分數集中響前鋒 (適合前鋒 - 投標球員好多前鋒/前鋒勁,可以打強攻戰術)

你可以按照以上方式理解

咁你即係練 e 6種能力,練完咪可以因應你手上有咩球員,而作出適當戰術,呢樣係比傳統有趣既一部分。
[ 此帖被lamho在2013-07-30 13:27重新編輯 ]
離線朗尼
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 63  發表于: 2013-07-30
回 lamho 的帖子
lamho:真係好複雜?[表情] 多謝你任兄[表情]
我相信如果玩熟左自然唔會複雜[表情]所以一定有試玩先既[表情]
....... (2013-07-30 13:11) 

當然任何遊戲開始時有幾複雜,只要你肯玩落去,自然就會熟絡。

但一開始就俾到太難玩、太複雜的感覺,會唔會令到想去重溫aveego呢隻經典遊戲的好友卻步??
離線lamho
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 64  發表于: 2013-07-30
回 朗尼 的帖子
朗尼:
當然任何遊戲開始時有幾複雜,只要你肯玩落去,自然就會熟絡。
但一開始就俾到太難玩、太複雜的感覺,會唔會令到想去重溫aveego呢隻經典遊戲的好友卻步??

我非常同意

正係因為咁 如果覺得呢個新版本真係太複雜既玩家唔需要擔心 因為佢地可以入A聯賽 A聯賽完全係無變動,令玩家可重溫AVEEGO既經典。

但若然你覺得玩熟左AVEEGO舊版本 想試下隻新玩法 咁我會強烈建議佢地入B聯賽。
離線朗尼
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 65  發表于: 2013-07-30
回 lamho 的帖子
lamho:我非常同意[表情]
正係因為咁 如果覺得呢個新版本真係太複雜既玩家唔需要擔心 因為佢地可以入A聯賽 A聯賽完全係無變動,令玩家可重溫AVEEGO既經典。[表情]
....... (2013-07-30 14:08) 

不錯的考慮。
離線lamho
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 66  發表于: 2013-07-30
回 朗尼 的帖子
朗尼:
不錯的考慮。

其實好鍾意任兄一直為我搞呢個遊戲不斷提出意見,好多謝你。 係我既動力所在

近幾日睇返YFF任兄寫既曼聯Preview 好懷念同好有親切感

唔要求你會寫返,但偶爾回味一下也不錯。
離線朗尼
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 67  發表于: 2013-07-30
回 lamho 的帖子
lamho:其實好鍾意任兄一直為我搞呢個遊戲不斷提出意見,好多謝你。[表情] 係我既動力所在[表情]
近幾日睇返YFF任兄寫既曼聯Preview[表情] 好懷念同好有親切感 [表情]
....... (2013-07-30 14:43) 

果的post還在?
離線lamho
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 68  發表于: 2013-07-30
回 朗尼 的帖子
朗尼:
果的post還在?

http://bbs.hkbff.net/thread.php?fid=12&type=36#tabA

麥精,火鳳凰,謝拉傑都有 不過有D POST圖片已經X左

離線朗尼
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 69  發表于: 2013-07-30
回 lamho 的帖子
lamho:http://bbs.hkbff.net/thread.php?fid=12&type=36#tabA
麥精,火鳳凰,謝拉傑都有[表情] 不過有D POST圖片已經X左
....... (2013-07-30 16:07) 

我睇番有個preview,最後我係度串緊火兄...........哈哈哈
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 70  發表于: 2013-07-30
1. 你的意願
會參加

2. 若然你係會參加/有興趣,你會參加哪一個聯賽?
2個都ok

3. 其他意見 (例:投標方面,排陣方面)
暫時無意見,加油
離線lamho
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 71  發表于: 2013-07-30
回 朗尼 的帖子
朗尼:
我睇番有個preview,最後我係度串緊火兄...........哈哈哈

以前響AVEEGO上位同金榜果陣咪又係串黎串去,咁先過癮架嘛

怒射角球旗:
1. 你的意願
會參加

2. 若然你係會參加/有興趣,你會參加哪一個聯賽?
2個都ok
.......

多謝你~~~~~~

[ 此帖被lamho在2013-07-30 17:30重新編輯 ]
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 72  發表于: 2013-07-30
回 lamho 的帖子
lamho:多謝你~~~~~~[表情]
 (2013-07-30 17:29) 

睇完d rules有個問題,假如我投唔足11個球員會點??
離線lamho
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 73  發表于: 2013-07-30
回 怒射角球旗 的帖子
怒射角球旗:
睇完d rules有個問題,假如我投唔足11個球員會點??

第一版

球隊管理
出售球員:可以半價賣出球員,所有被賣出的球員會在下週供投標。
出場排陣:出場總人數為11人,並必須符合以下要求
     龍門 (G) – 1名
     後衛 (D) – 3名至5名
     中場 (M) – 3名至5名
     前鋒 (F) – 1名至3名

預備組 :當球隊未能排出完整陣容,可從這裡免費填補球員。

遲D你會知果個預備組係邊 我會講~
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 74  發表于: 2013-07-30
回 lamho 的帖子
lamho:第一版
球隊管理
出售球員:可以半價賣出球員,所有被賣出的球員會在下週供投標。
....... (2013-07-30 17:45) 

哦..明啦...就係睇唔到呢句..thx!!期待