• 2869閱讀
  • 39回復

[其他]2013 香港動漫電玩節 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線可可粉
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30  發表于: 2013-07-27
回 呀威 的帖子
呀威:唔想第一日去逼[表情] (2013-07-26 00:07) 

無咩人逼.....i mean唔排隊的話

但排隊係排超耐
[ 此帖被可可粉在2013-07-27 02:23重新編輯 ]
離線可可粉
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 31  發表于: 2013-07-27
今日去左動漫展,排隊入場的時間比書展更長,奉勸之前在OK / seven 買左入場票先。

場館內到處都是排隊的人,以神魔之塔同角川的隊最長,隨時排番3、4個鐘先排到你想要既野,而霸得最多位都係神魔之塔...

因為三年無去了,1蚊扭蛋都無咩野扭,唔怪之得少人到核爆

場內有幾多野值得影,一如以往都龍友都係影cosplay同名人,一般動漫迷就影下figure,mu的figure、nba的figure其實麻麻,而我自己就影左路飛同line的公仔

肚餓記得幫襯零食物語,好過幫襯20蚊雞蛋仔同25蚊營多同魚蛋...

想拎扇可以排line條隊,只要down好line的apps,分別係line、line tool同line camera,就拎到line公仔的扇/氣球,仲有大大個環保袋,我之後拎住個line環保袋出旺角,相隔短時間內俾2個3唔識7的人問個袋點得返黎,真係拎住個袋型到呢,如果down埋line bubble、line pop同line唔之乜,仲有記事薄同貼紙送,幾靚架

去onepiece攤位有袋拎....

至於漫畫,唔想排所以無留意
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 32  發表于: 2013-07-27
回 國球旗 的帖子
國球旗:動漫節幾年前已經變左質,根本入面就買唔到書,而且新書都唔見得平過出面漫畫店。
岩岩有 FD 問我聽日入唔入場,我將你 FB 影既相同佢講左有咩睇,最後打消入場念頭。
....... (2013-07-27 02:10) 

擺明唔影啦~
仲問~XDXD
只愛足球
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 33  發表于: 2013-07-27
回 國球旗 的帖子
國球旗:動漫節幾年前已經變左質,根本入面就買唔到書,而且新書都唔見得平過出面漫畫店。
岩岩有 FD 問我聽日入唔入場,我將你 FB 影既相同佢講左有咩睇,最後打消入場念頭。
....... (2013-07-27 02:10) 

hottoys 堆iron好多係之前希慎都見過

我有frd都問我值唔值得去
我好快答話唔值得
只愛足球
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 34  發表于: 2013-07-27
回 可可粉 的帖子
可可粉:今日去左動漫展,排隊入場的時間比書展更長,奉勸之前在OK / seven 買左入場票先。
場館內到處都是排隊的人,以神魔之塔同角川的隊最長,隨時排番3、4個鐘先排到你想要既野,而霸得最多位都係神魔之塔...
因為三年無去了,1蚊扭蛋都無咩野扭,唔怪之得少人到核爆
....... (2013-07-27 02:26) 

應該唔係排神魔之塔

似係hottoys o既分流o黎o架
(因為好多黑衫hottoys員工係條人龍隔離)

最多人排相信係hottoys,enterbay同yes

佢地係多人到要分隊去小食亭隔離派籌,等工作人員到時到候接六-七個埋去佢地檔野再排
[ 此帖被迪克在2013-07-27 02:42重新編輯 ]
只愛足球
離線Presto
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 35  發表于: 2013-07-27
場內ironman仲量產得多過渣古
周圍檔檔大陸野都係同一堆淘寶野
刀刀叉叉賣左咁多年都有人買
假figure以前得x-zone先有
宜家連入面d大陸檔都賣埋, 仲要見好賣坐地起價($150->180->210)
今次入去都係排左陣line拎袋同貼紙, 之後扭多隻蛋走人
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 36  發表于: 2013-07-27
hottoy 員工又係著黑衫
離線Ar敬
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 37  發表于: 2013-07-27
回 Presto 的帖子
Presto:場內ironman仲量產得多過渣古
周圍檔檔大陸野都係同一堆淘寶野
刀刀叉叉賣左咁多年都有人買
假figure以前得x-zone先有
宜家連入面d大陸檔都賣埋, 仲要見好賣坐地起價($150->180->210)
....... (2013-07-27 08:35) 

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 38  發表于: 2013-07-29
妍希原來黎佐
四星德國!!KING OF THE WORLD 2014

離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 39  發表于: 2013-07-29
以前有好多漫畫會留番動漫節至出,但而家就轉晒賣 figure 同扭蛋。