• 74473閱讀
  • 3030回復

[手機周邊]iPhone、iPad、iOS 討論區 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2835  發表于: 2017-09-13
回 freezefox 的帖子
freezefox:問梗人可唔可以幫我拎一部,新價之後再85折。五千六可以出機了。 (2017-09-13 15:22) 

再有85折咁多

我果時都係得9折
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2836  發表于: 2017-09-13
回 utadahikaru20 的帖子
utadahikaru20:再有85折咁多[表情]
我果時都係得9折 (2017-09-13 16:31) 

我都識人係門巿做,都係得95折定9折。但好麻煩。又要親身去,又要佢係到。夾時間都有排夾。所以好少去打攪人。

但宜家呢個,坐係公司用WHATSAPP 打幾隻字,就安排好哂。幾分鐘攪掂。兩日後收貨。簡單到有少少唔慣…………

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2837  發表于: 2017-09-13
回 謝拉傑 的帖子
謝拉傑:8定7? (2017-09-13 16:24) 

7 PLUS 128GB

8 一定無!因為APPLE 規定,新貨開售,員工自己都唔可以買。莫講話幫人買。

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2838  發表于: 2017-09-13
回 freezefox 的帖子
freezefox:我都識人係門巿做,都係得95折定9折。但好麻煩。又要親身去,又要佢係到。夾時間都有排夾。所以好少去打攪人。
但宜家呢個,坐係公司用WHATSAPP 打幾隻字,就安排好哂。幾分鐘攪掂。兩日後收貨。簡單到有少少唔慣………… (2017-09-13 16:48) 

依家依個係起APPLE 做?
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2839  發表于: 2017-09-13
回 utadahikaru20 的帖子
utadahikaru20:依家依個係起APPLE 做? (2017-09-13 16:59) 

應該係啦,唔係點拎員工優惠?

其實我唔識佢,係朋友既朋友。所有野都係我朋友幫我攪。連錢都係佢幫我比埋先。

離線chun1424
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2840  發表于: 2017-09-13
回 ODIN 的帖子
ODIN:點解要咁做??[表情] (2017-09-13 14:15) 

如果有尾貨減價既, S2 同 S3 分別都係電分別
原先我想買S2, 但估唔到下左架
可能要簡S3
離線Chelsea
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2841  發表于: 2017-09-14
香港既apple watch series 3 係咪唔會有cellular版?
離線chun1424
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2842  發表于: 2017-09-14
回 Chelsea 的帖子
Chelsea:香港既apple watch series 3 係咪唔會有cellular版? (2017-09-14 00:01) 

無。。。
離線chun1424
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2843  發表于: 2017-09-14
岩岩放工去左CWB APPLE STORE

都仲有s2 貨尾不過得少貨,無哂42mm 黑,咁等s3 算。。。。
離線Chelsea
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2844  發表于: 2017-09-14
回 chun1424 的帖子
chun1424:無。。。 (2017-09-14 01:58) 

Sosad... 吸引力大減
離線chun1424
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2845  發表于: 2017-09-14
回 Chelsea 的帖子
Chelsea:Sosad... 吸引力大減 (2017-09-14 07:31) 

S3 個底好似轉返S1 個膠底
叫做粒U 勁左, 舊電襟用左
S2 apple store 尾貨 2488, 豐澤2188, S3 2888
如果要買就等S3 算, 貪有無線叉電
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2846  發表于: 2017-09-14
ITUNES UPDATE完左冇左APP STORE,RINGTONE又攪唔到,想點? :o)
離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2847  發表于: 2017-09-14
回 迪神 的帖子
迪神:ITUNES UPDATE完左冇左APP STORE,RINGTONE又攪唔到,想點? :o) (2017-09-14 20:50)

x2 app store 唔見左

我仲以為係我部電腦問題

離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2848  發表于: 2017-09-14
回 國球旗 的帖子
國球旗:x2 app store 唔見左 [表情]
我仲以為係我部電腦問題 [表情]
....... (2017-09-14 21:28) 

今天凌晨蘋果公司發佈了五款新品,再此之後又發佈了新的驚喜,而這次的這個驚喜是蘋果公司發佈了新iTunes12.7,在這次發佈的這個版本中,蘋果公司把著重點改了,而原來的全部刪除,一個也不剩了。

iTunes 12.7中完全移除了,鈴聲區也被刪除。網際網路廣播目前成為了音樂的一部分,而iTunes U則被摺疊至播客。目前,只有iOS設備可以下載應用,而鈴聲的情況也是如此。除移除App Store之外,此次升級還增加了對同步iOS 11設備的支持,並支持新的Apple Music功能,幫助你關注好友,查看好友正在收聽什麼音樂。

通過這次更新,蘋果進一步將「應用」和「內容」劃清界限。這次更新受影響較大的恐怕是一些同時在使用 AppleMusic 的跨區域 App Store 用戶,因為每當他們在 AppStore 切換地區,Apple Music 緩存到本地的音樂就會被清空,而通過 iTunes 下載其他地區應用並同步到手機的做法可以很好地避免這一問題。現在,用戶可以在Mac AppStore上通過Software Update免費下載到全新的iTunes12.7

我仲可以點樣玩聆聲....
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2849  發表于: 2017-09-14
原標題:蘋果iTunes更新,iPhone更換鈴聲成難題

近日蘋果在秋季發佈會後推出了12.7版本的iTunes。在這個版本中,原本能訪問iOS版App Store的功能被移除,現在只留下了「音樂、影片、電視節目、博客以及有聲讀物」。重要的是,iTunes鈴聲這個版塊也被淘汰。iTunes非常重要的兩個功能從此退出歷史舞台。

蘋果iTunes更新,iPhone更換鈴聲成難題
這也就表示iTunes不再具備將App或鈴聲同步到iOS設備上的功能。其實現在使用iPhone的人下載App都是使用App Store,移除掉這個功能不會產生太大的影響,而同步鈴聲這個功能還真的是非常好用的。

下圖為新版iTunes,已經App Store移出。

蘋果iTunes更新,iPhone更換鈴聲成難題
雖然之前的iTunes更換鈴聲過程已經很繁瑣了,需要轉換AAC模式再改M4R拓展名,但是總比沒有強吧.....

現在如果你想更換你的鈴聲可能只能在iOS設備上下載軟體或通過GarageBand來製作,前者在App Store聲稱可以換鈴聲的軟體很多,但是鈴聲類軟體的質量真的很讓人堪憂很多都是無法使用的,後者可行但是過程更加繁瑣。