• 7190閱讀
  • 134回復

[PS3]PS4 已經推出••• [復制鏈接]

上一主題 下一主題

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 正序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2013-11-07
日本版反而係最遲出,下年第一二季之間,有無人有興趣買?
[ 此帖被啪啪啪啪啪啪在2013-12-17 22:04重新編輯 ]
四星德國!!KING OF THE WORLD 2014

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 134  發表于: 2015-12-14
回 Gabriel 的帖子
Gabriel:呢隻Digimon World 2好燒時間,要係咁刷迷宮,養一隻已經好耐.....
我鍾意Digimon World 1多d.....太經典 (2015-12-11 09:46) 

2係好燒時間, 所以相對地好抵玩(如果買正版的話)

1我都覺得好經典, 不過玩到一半唔識玩, 好似記得有秘技一開波就可以用1勁野
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 133  發表于: 2015-12-12
早排傳出PS4可以兼容PS2遊戲,而Sony最近真係推出呢個服務,不過就畀大家睇死,要去PS Store畀錢買,就算有舊game都冇用。

其實都預咗佢唔會畀你用舊碟玩得返咁筍,而今次舊game重新,應該就係用之前提過用PS2模擬器嚟玩,而大家最關心係遊戲畫面有冇改善到,翻出
PS2遊戲會upscale到1080p,而且仲加入Remote Play、Share Play同串流播放等PS4新玩法。今次推出既PS2遊戲得8隻,即日起已經係歐美PS Store有得賣。黎緊仲有《PaRappa the Rapper 2》同《The King of Fighters 2000》,以下就係依家有得賣
[ 此帖被啪啪啪啪啪啪在2015-12-12 04:57重新編輯 ]

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 132  發表于: 2015-12-12
等我有時間先玩玩

離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 131  發表于: 2015-12-11
呢隻Digimon World 2好燒時間,要係咁刷迷宮,養一隻已經好耐.....

我鍾意Digimon World 1多d.....太經典
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 130  發表于: 2015-12-09
回 啪啪啪啪啪啪 的帖子
啪啪啪啪啪啪:
隻 Game 網上可能有 rom
唔知好唔好玩

係有電腦版, 育成GAME , 係不斷打同升LV, 但最麻煩係假似你一開始果隻只可以升到LV13 就Max. 咁要點做? 就係要搵另一隻合體, 但另一隻既LV又會影響合完之後果隻既能力值.

例如 : lv13 + lv13 = 合完果隻上限可以升到lv15 , 攻擊力當有20
          lv13 + lv10 = 合完果隻上限可以升到lv15 , 攻擊力可能只有17

同埋係想進化唔同形態呢, 又要計MH 值 , MH 值係合體既次數.

例如 : 阿古獸想進化成機械暴龍獸, 可能要MH 6 先可以進化到 , 當低過 6 果時, 就可能只可以進化成喪屍暴龍獸

每到lv11 , lv21 , lv31 就可以選擇進唔進化

所以養成一隻戰鬥暴龍一D都唔容易
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 129  發表于: 2015-12-09
隻 Game 網上可能有 rom

唔知好唔好玩

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 128  發表于: 2015-12-09
https://www.youtube.com/watch?v=SJCHSoBNW9c

依個就係我好想玩返既GAME

冇記錯之前唔識打, 有一排冇玩.

之後玩返, PS 同隻碟已經壞壞地, 玩玩下可能會HAND 機, 但有一晚終於終於爆左機, 果一刻既心1情,開心到呢..........到依家都未有第2隻GAME 比到我
離線廢托
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 127  發表于: 2015-12-07
回 鮮吊甬仔 的帖子
鮮吊甬仔:同故事無關 佢打打下有講某到有個傳奇狙擊手。。。叫你得閒睇下 (2015-11-23 20:52) 

我殺左QUIET........

有冇得重頭黎過?
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 126  發表于: 2015-12-01
原來 PSN STORE 即將停賣 PSP GAME

離線廢托
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 125  發表于: 2015-11-26
回 utadahikaru20 的帖子
utadahikaru20:PS4 可以玩返PS 機戰就好了, 另外好想玩返FF8 (2015-11-26 11:02) 

我想玩 G1 Jockey
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 124  發表于: 2015-11-26
PS4 可以玩返PS 機戰就好了, 另外好想玩返FF8
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 123  發表于: 2015-11-26
PS 3 同 PS 2 粒處理器差咁遠

不過應該要課金

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 122  發表于: 2015-11-26
繼Xbox One向下兼容Xbox 360遊戲後,PS4最近都悄悄地加入了類似功能,但並非兼容上代PS3,反而是那些年的PS2。

事緣剛推出的《Star Wars:Battlefront》主機套裝,內附三款PS2年代星戰經典作,明眼人都可發現是採用模擬技術於PS4執行,而非一般移植,同時亦升頻至1,080/60p畫質及導入獎盃系統。不過所謂模擬執行,暫時只限上述三款遊戲,日後會否大規模開放向下兼容,仍然是未知數。至於兼容PS3問題,基於其處理器架構特殊,相信可行性不大。
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 121  發表于: 2015-11-25
冇記錯係入左個大廈度, 跟住希幾隻野, 果時又冇咩武器, 有聲又會比佢發現, 仲過黎咬頭一下死...