• 1042閱讀
  • 5回復

王維基與港視員工BBQ 阿叻主動碰杯:我支持發牌俾港視 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線羅力亞

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2013-11-29

港視一眾員工今晚去咗佐敦加士居道24號嘅印度會BBQ,前員工同現任員工都濟濟一堂,港視主席王維基都在座,但今晚,多了一個客人——
就係曾經「勸喻」「圍住架機做王」嗰個王維基,小心自己嘅運,仲話對方只係由人民捧出嚟嘅英雄,更謂:「唔畀牌佢更出名,做咗人民英雄,但呢個運要小心。
佢聰明到不得了,你睇佢過夜、示威見唔見到佢?」其後阿叻於商台節目《在晴朗的一天出發》時,亦表明不認同王維基爭發牌期間,
未有牌先請人,未獲發牌就裁員之做法。

呢位不速之客,原來咁啱都喺度同朋友食飯,俾港視員工見到,就邀請阿叻過府聚聚。見有咁多人,都走咗入嚟八下,仲同王維基碰杯,
仲話:「我支持發牌俾香港電視,但係唔好熄電視。」

http://hk.apple.nextmedia.com/enews/realtime/20131129/51948635
[ 此帖被羅力亞在2013-11-29 22:57重新編輯 ]

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2013-11-29
人不要臉,天下無敵

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2013-11-29
【短片】阿叻攬實王維基 Wiki話:如果我攞到牌,我由將軍澳跪返屋企!
今晚港視員工同王維基約埋一齊去佐敦印度會BBQ,咁啱阿叻嚟借廁所,見有咁多港視員工喺度都照走入嚟,但據現場目擊者話,阿叻當時有少少「淆底」。
今晚席上蒙嘉慧、林文龍同張松枝等藝人都喺度。

阿叻主動入到去同一眾港視員工及主席王維基打招呼,兩人仲碰杯,阿叻又攬住王維基,對住鏡頭話喇:「我從來都撐,香港政府應該發多幾個牌嘅,OK?好!」
現場有人和應,王維基更振臂一呼,齊齊叫yeah!阿叻再豪氣干雲咁話:「大家有得撈呀嘛!Yeah!」

阿叻之前就台慶收視發表跪回家偉論,方才王維基亦不遑多讓,揚言:「如果我攞到個牌,我由將軍澳跪返屋企!」全場大聲讚好起哄,就連阿叻都舉手,
之後更攬實王維基,全場高呼。

之後阿叻又謂:「估都估唔到今日我行錯地方,會撞我到老友。」王維基連忙謂:「冇!冇行錯!冇行錯!」咁的確係港視員工眼利,邀請本來喺一樓同朋友食緊飯嘅阿叻落嚟。
王維基並謂:「呢個大家庭歡迎你。」

阿叻繼說:「大家開心,大家有嘢撈,就係我哋香港精神。OK?」全場又大嗌「好!」有人問佢是否支持HKTV,又請佢講句嘢支持HKTV,
阿叻就謂:「我支持HKTV,支持所有電視台,都係發多啲牌,我哋撈電視嘅,OK?最緊要唔好熄電視。」彼此「交流」咗十分鐘左右,阿叻就先行告退喇。

http://hk.apple.nextmedia.com/enews/realtime/20131129/51948688

王維基抽得好
[ 此帖被羅力亞在2013-11-29 23:07重新編輯 ]

離線CopoeL
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2013-11-29
笑死
離線三郎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2013-11-29
想點
離線麥精
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2013-11-30
https://www.facebook.com/photo.php?v=600315916700819

不過講真 佢之前刷TVB鞋既言論同佢今晚講既野 好似冇乜衝突
又唔好一見係佢就_